Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J14a39n 88R89á34ž

10. 5. 2013 10:54

Tím,že Japonci a Korejci před časem přijali Angličtinu jako dorozumívací jazyk v e-komunikaci (a teď i Číňané) položili základ k tomu,aby se Angličtina stala celosvětovým dorozumívacím jazykem. Když to není problém pro Japonce,Číňany,či Korejce, tak jakékoliv úvahy,že pro Slovany a Románské národy je obtížnější naučit se Anglicky než pro národy Nordické jsou irelevantní. 

Jen nacionální hrdost Francouzů brání v orgánech EU přijmout skutečnost,že bez znalosti Angličtiny se v mezinárodním styku nelze pohybovat a zavést ji jako oficiální dorozumívací jazyk v Bruselu.

Stačí se zeptat pana Špidly jaké měl zpočátku v Bruselu dorozumívací problémy se svou chabou Angličtinou i když hovořil naprosto plynně Francouzsky.

0 0
možnosti
MP

Zatím jsme říše Velkoněmecká. J.Orwel psal o Euroasii. Pak nebude Česká republika,ale oblast Česká, případně Český kraj. Světovládě jde o vymazání států v jeden svět. Proto byly zrušeny hranice, proto jedna měna, proto jeden jazyk, proto bankovní unie...Většin lidí bohužel neví,co je NWO, HAARP,chemtrails,Bildberg. O tom to všechno je.

1 2
možnosti
MR

docela spravny nazor, zavest anglictinu, drive to byvala latina. Je to prakticke, dnes vsechny texty jsou nejprve v anglictine, a to i v Asii. Je to dano tim ze anglictina, vyjma vyslovnosti, coz nevadi, je jazyk jednoduchy jak facka. Da se jakztakz naucit za par mesicu. Vsechny ostatni jazyky jsou komplikovane. Takze bych byl pro aby to byla novodoba latina.

I Asiate ji uzivaji, ono totiz naucit se cinsky ( je tech cinstin mnoho), japonsky, korejsky nebo vietnamsky, je dost slozite i pro ne. V Indii, i kdyz anglictina neni oficialni reci, tak jelikoz se tam mluvi asi 60 jazyky, je to pro ne velmi prakticke a funguje to. A spravny Evropan by mel mluvit alespon jednim cizim jazykem.

0 0
možnosti
JG

J61i92ř58í 24G61i36e82s70l

10. 5. 2013 7:06

Na výslovnosti nezáleží? V Indii není angličtina oficiální řečí? Čínštin je mnoho? Naučit se asijské jazyky je pro asiaty složité? Kde na takové věci, prosím Vás, chodíte.

0 1
možnosti
MP

Zavedení jednoho jazyka v praxi je nesmysl. Každý nemá jazykové vlohy a lidé,kteří se všeobecně velmi těžko učí,nedokázaly by se jazyk  naučit. Dále:krása každého jazyka a hlavně krajových nářečí,je na každém jazyku to nejkrásnější. Jen v naší republice je tolik pestrých a krásných nářečí-plzenské,brněnské,hanácké,slovácké,ostravské...O to bychom měli přijít? Přirozené je,že hodně mladých používá anglické výrazy-mluva se  zreguluje sama,tak je tomu i v přírodě. Násilná nepřirozenost vždy nadělala víc škody než užitku.

0 2
možnosti
MR

oni to mysleli jako oficialni jazyk pro EU, ne aby se anglicky mluvilo jinde. Je to pro dokumenty, aby se nemuselo draze prekladat.

0 0
možnosti
PB

300 miliónů euro nestačí ani na dotaci zemědělcům na sekání trávy.

1 1
možnosti
ZB

Zavedení jednoho jazyka je cesta správným směrem, a že to bude AJ je nabíledni. Jižní státy EU by většinou již neměly být v Eurozóně, a to včetně Francie, a pak zcela jistě zavedení AJ by nemělo bránit vůbec nic.

0 2
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1967x
Věnuji se esperantu, železnici a veřejné dopravě. V lednu 2016 jsem úspěšně ukončil magisterský obor na Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity. Rád cestuji, zejména do Polska, kde jsem navštívil např. Varšavu, Malbork a Osvětim. Můžete také navštívit můj miniblog na Twitteru Příležitostně píšu články na server ŽelPage, přehled článků zde. Aktuálně pracuji pro České dráhy. Pravidelně taktéž přispívám na esperantskou Wikipedii. Od září 2014 jsem členem základního článku Hnutí Brontosaurus Zeměchvály, od ledna 2016 pak radním tohoto článku. Od července 2017 do října 2018 jsem spravoval stránku Esperanto.cz na Facebooku. V květnu 2020 jsem spustil novou stránku o Lesnickém Slavínu, oblasti nedaleko Brna. Tento web dnes nabízí tipy na výlety, fotografie a cesty pro každého. Přeložen je i do esperanta. Moje vizitka: http://about.me/miroslavhruska.