Komentář: Nové tarify na míru od Vodafonu

Od 6. března 2010 platí u Vodafonu úplně nová nabídka. Pojďme si ji krátce rozebrat.

O tarifech na míru ví mnozí ze serverů o mobilních telefonech. Zrušeny byly stávající Nabité tarify a navíc i tarif Odepiš. Po 10 letech zmizel tedy z nabídky tarif s velmi zajímavými podmínkami na volání. Je však třeba litovat zrušení Nabitých tarifů? Ani ne.

Doposud například platilo, že jste si pořídili tarif Nabito 119 a k němu dotovaný telefon. Když jste si ovšem přidali k tarifu další služby, například internet, neomezené volání vybraným lidem či MMS balíček, platili jste více než za tarif Nabito 350, přesto jste však měli mobilní telefon s dotovanou cenou tarifu Nabito 119. Obdobně by to bylo také v případě tarifu 350, pokud byste měli další služby.

Tento nedostatek se podařilo díky těmto novinkám odstranit. Namixujete si služby tak, jak potřebujete a podle toho dostanete slevu na telefon. Samozřejmě se počítá s tím, že po dobu 6 měsíců budete platit dané minimální plnění. Tento způsob výpočtu slevy na telefon je však i přesto dle mého názoru spravedlivější.

Další novinkou je tzv. nulový tarif. Aneb plaťte jen za to, co provoláte a propíšete. Stejně jako u předchozích Nabitých tarifů si mohl zákazník tyto tarify měnit dle potřeby, u těchto tarifů to jde také, nicméně je možné dočasně dát i nulový tarif, což je výhodné pro plánovanou cestu do zahraničí, která potrvá déle.

Jsou tedy nové tarify lepší?

Když se to tak vezme, tak ano. Nový způsob výpočtu slevy na telefon a "platební volno" (dříve nešlo, protože tarif za 0,-Kč prostě nebyl) je příjemná změna. -mir-

Autor: Miroslav Hruška | sobota 6.3.2010 21:49 | karma článku: 9,58 | přečteno: 1978x