Jak odstranit ze Skypu dotěrnou reklamu?

S novou verzí Skypu pro Windows přišla bohužel ne úplně vítaná novinka v podobě reklamních panelů v rámci jednotlivých chatovacích oken. Třebaže reklama zatím nezabírá příliš mnoho místa a ani nesouvisí se zprávami, které si píšete (tedy alespoň v mém případě) podobně jako v případě používání Gmailu, nabízí se otázka, jak tyto panely jednoduše odstranit. A řešení je překvapivě jednoduché, má však jednu menší nevýhodu, kterou ale lze podle mne překousnout. Postup je vysvětlen za použití notebooku s operačním systémem Windows 7, měl by však platit i ve Windows Vista a 8 a možná i ve Windows XP, tedy pokud Microsoft vydal aktualizaci Skypu pro Windows XP s touto novinkou.

Než se pustíme do úprav, je vhodné ještě upozornit na to, že tato úprava se netýká firemních účtů u Skype a možná ani účtů, které používají uživatelé pro volání lidem, kteří Skype nemají a proto mají předplacený kredit.

Problém nastává zřejmě u uživatelů, kteří Skype kredit nepoužívají vůbec.

U nich pak vypadá situace takto:

Chatovací okno s reklamou nahoře

Řešení, jak odstranit přebytečnou reklamu, ale není schované v nastavení Skypu.

Pro účel zbavit se reklamy je třeba postupovat takto: Vlezte do Ovládacích panelů, v nich zvolte sekci "Síť a Internet" (nikoliv podsekci "Zobrazit úlohy a stav sítě") a v rámci této části zvolte sekci "Možnosti Internetu".

Objeví se okno "Internet - vlastnosti", v rámci kterého zvolte záložku "Zabezpečení". Klikněte na ikonu "Servery s omezen..."  a dále na tlačítko "Weby".

Detailní nastavení internetu

Po kliknutí na tlačítko "Weby" se zobrazí seznam webů s omezeným přístupem. Zbývá zde už jen přidat nový web, který omezíme a to https://apps.skype.com/ a kliknout "Přidat", toto podokno zavřít, zavřít okno s nastavením Internetu obecně.

Aby se změny projevily i ve Skypu, je nutné jen Skype vypnout a zapnout. Následně už vám reklamy ze Skypu zmizí.

Bude to však mít jednu nevýhodu - pokud kliknete nad seznamem kontaktů na ikonku domečku čili na záložku Skype Home, uvidíte pouze tuto hlášku.

Za normálních okolností by se zde objevil přehled toho, co lidé v seznamu kontaktů napsali nového - jakou mají náladu.

Prázdný Skype Home

Pokud ale Skype k těmto účelům nepoužíváte a nálady Vašich přátel si stejně přečtete u každého individuálně, tak Vám tato funkce Skypu po zablokování reklam nebude scházet. -mir-

Autor: Miroslav Hruška | úterý 10.6.2014 8:00 | karma článku: 18,66 | přečteno: 5148x