Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Snad ještě moje poznatky:

Každý dospělý má jen omezenou kapacitu - energii, naučit se další jazyk. Proto valná většina výuku nikdy nedokončí. Nadřou se a výsledek je mizerný.

Je proto potřeba odstranit veškeré zbytečnosti při výuce, jako je pravopis, psaní, čtení, různá cvičení a probírání gramatiky, tedy časování, skloňování atd . (malé dítě mluví perfektně a o gramatice nic netuší)

Tu omezenou lidskou energii je třeba věnovat tomu podstatnému, totiž "ROZUMĚT" hovoru, větě. Tedy např. stáhnout si na book2 ty mp3 soubory (je jich dvakrát sto), a pouštět si nejdříve tu dvoujazyčnou a pak tu zkrácenou verzi kolem dokola, pořád, až těm větám bez námahy rozumím. Pak si je přeříkávám s tím mluvčím.

Tím se automaticky naučím i mluvit a to ve správných gramatických schematech, bez toho, že, jak je zvykem při běžné výuce, kdy tu větu "vyrábím - sestavuji" na základě předem naučených gramatických pouček.

Když už tedy dobře rozumím (a mluvím), je hračka zvládnou nakonec pár grafických uzancí, jako že "gy" se v maďarštině čte "ď" a rozumět tak i psanému textu. Psaní a pravopis je pro našince prakticky zbytečné, je to jen "třešnička" na dortu. :-)

1 0
možnosti
JM

Ony jsou v principu dva přístupy k výuce jazyka. Takový běžný (to bude asi i to Duolingo), kdy v první lekci je přítomný čas, pak někde číslovky, atd. atd a až někde v poslední lekci je konjuktiv, ke kterému se ale už nikdo nikdy nedostane, protože každý skončí někde u desáté lekce.

Pak je přístup přirozený, jak se učí malé děti, tj. bez gramatiky a čtení, v podstatě celá gramatika (i s tím podm. způsobem) učí najednou, samozřejmě v jednoduchých větách a na úzké slovní zásobě. Tedy ať skončíte kdykoli, umíte mluvit správně. Toto jedině možný efektivní způsob výuky.

Proto se mi líbí  http://www.book2.de . Pokud neznáte, zkuste !

2 0
možnosti
MH

Vámi zmíněný projekt neznám, díky za tip :-)

1 0
možnosti
Foto

Hned jsem to vyzkoušel. Duolingo se mi líbí.

1 1
možnosti
MH

Díky za ohlas :-) Mně se to taky zalíbilo, hezky si tím procvičuji průběžně angličtinu i němčinu :-)

0 1
možnosti