Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

PavelHor

18. 6. 2010 16:46
Poněkud politicky naivní!

Co má být cílem politické strany jiného než vítězství ve volbách? Jen vítězství zaručuje možnost realizovat maximum ze svého politického programu. Stejně jako v životě je druhé místo hezké, ale stejně k ničemu. Dějiny píší vítězové! Tak už to na světě chodí. Jednou sestaví vládu jedna strana, jindy jiná. V demokracii politický boj nikdy nekončí. Pořád je o co usilovat. Letos jsou to volby komunální a senátní. Při nepopulárních reformách, které se dotýkají nejvíce těch, jejichž příjmy nejsou nijak vysoké, ale prakticky se nedotknou 2 procent nejbohatších lidí u nás, bude vůle voličů zřejmě na straně úplně jiných kandidátů než kandidátů vládních stran. V roce 2012 je další kolo senátních voleb a hlavně volby krajské. I minulé volby ovládly celostátní témata. Znovu výhoda pro opozici. Vládní strany nic neušetří a státní dluh se nesníží ani o korunu. Důvěryhodnost vládní koalice je v hájí už dnes natož za 2 roky přešlapování na místě. A v roce 2013 budou prezidentské volby!

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 6. 2010 1:33
Nemáte pravdu

S dluhy skončila jen ČSSD. Komunisté hospodaří dobře, což bude dobrá zpráva pro naši zemi po 4 letech následující pravicové devastace.

0 0
možnosti
JF

Zviky

13. 6. 2010 17:56
Souhlasím s názorem o touze kopnout ještě jednou do ČSSD

Autor kritizuje čssd kvůli tomu, že po prohraných volbách jde do politiky jako opoziční strana (pozice ODS a jiných pravicových stran v minulých dvou vládách). Autor by si měl uvědomit že takto funguje demokratický aparát - jeden je vítěz voleb a vládne, druhý je v opozici a brání vládnoucí straně v pol. aktech legálními prostředky, protože jdou většinou vládní a opoziční strany ideologicky jiným směrem a v žádném připadě proto že by bylo přirozeností nějaké strany být negativním politickým subjektem.

P.S. Miro vzpamatuj se, dyť si studoval na stejném gymplu jako já, to by p.prof. Císař neměl radost.

0 0
možnosti

martin013

13. 6. 2010 16:46
Smích

Po přečtení vaší úvahy mě zachvátil nezadržitelný smích. Co byste prosím očekával od politické strany jiného, než maximalizaci svého volebního výsledku? Mají předstoupit před voliče a prohlásit něco ve smyslu "nevolte nás, protože my nestojíme o teplá křesla v Senátu, my je raději přenecháme našim politickým soupeřům, protože pravicová koalice je mnohem lepší než naše strana". Něco takového opravdu čekáte? Anebo připustíte (uznávám je to po masivní masáži dost těžké), že každá politická strana má nárok usilovat o moc a o pozice, které odpovídají její síle ve společnosti? Měl byste asi zůstat u té veřejné dopravy, protože politika vám moc nejde. Aby se vám nesmáli i další... ;-)

0 0
možnosti
CC

cekon

13. 6. 2010 16:56
Re: Smích

Nikoliv. Jako volič očekávám, že strana kterou podporuji přijde s něčím rozumným, co pomůže mi, mé rodině a státu. Strana, která proklamuje pouze škodit všemu a všem, získat teplé křesílka a korýtka nestojí za nic. To jistě uznáte sám.

0 0
možnosti
PZ

Peté Zvědavec

13. 6. 2010 16:24
Ale, ale

Vážený studente, chcete kritizovat legitimní politickou stranu, která chce ve volbách vyhrát a ovládnout Senát ČR ? To se nesmí ? Nevím, co Vás učí ve škole, ale o tomhle je zastupitelská demokracie. Jestliže dostanou dost protestních hlasů proti politice rodící se koalici, je snad logické, že budou parlamentu (ovládanému vládní koalicí) komplikovat schvalování zákonů apod., ne ?

.

Když už chcete mudrovat nad údajnou hamižností zmíněné polit. strany, nechcete svou energii věnovat také tomu, jestli mají každoročně vyhozené stamiliony za provoz a existenci Senátu nějaký kloudný smysl ? Mezi těmi stamiliony je i nějaká moje kačka, kterou vidím každý měsíc na výplatní pásce v kolonce "odvedeno státu". Vy zatím do státní pokladny neodvádíte téměř nic, spíše naopak, tak aspoň dělejte něco kloudného, místo toho antilevičáckého demagogického rozumování. 

0 0
možnosti
SVČZSB

S vládou ČSSD za státní bankrot!

13. 6. 2010 16:43
Re: Ale, ale

Kritizovat ČSSD je naprosto legitimní důkaz inteligence.

Obhajovat ČSSD je důkaz opaku.

0 0
možnosti
VD

Šulivajda

13. 6. 2010 16:17
Autor

Je vidět že autor příspěvku je ještě velmi mladý člověk plný ideálů který má o skutečném životě nejasné představy.Dokud mu zametají cestičku zazobaní rodiče pak svět vypadá krásně,prostě jeden velký mejdan.Bohužel v opravdovém životě není nic jisté.Lehce se může stát že dnes je nahoře a pozítří může spát někde v kartónové krabici.Nevím z čeho usuzuje že jedna strana je lepší než ta druhá.To tady již jednou bylo.V každé straně jsou i lidé kteří myslí především na svůj vlastní prospěch a koryto.!!!!

0 0
možnosti
V

vmt

13. 6. 2010 15:53
Křesílka? Dobrý plat?

Kromě křesílek a dobrého platu chce ČSSD jen škodit, škodit a škodit. Vždyť ani nic jiného neumí. Jejich politika je destruktivní i když hlavní likvidátor vypadl z čela. Jen jestli to teď nebude ještě horší, když bude škodit, plivat síru, metat hnůj někde zpoza buku.

0 0
možnosti
HM

ladhela

13. 6. 2010 15:43
ČSSD

se nepoučí nikdy  jejim cílem je naší zemi škodit ,doufejme jen, že příště se do parlamentu již nedostane. Dopadne jako  HZDS na Slovensku

0 0
možnosti
MC

sualk

13. 6. 2010 15:42
Je to opravdu nevěrohohodná strana.

Z téměř z každého jejího člena lze spatřit nemorální člověka. Sociálně potřební již dávno ví, že je neživí strana utopie, strana ČSSD. To pouze opravdovým socanům jde ku prospěchu. Na to nesmíme zapomínat ani v těch nejhorších životních chvílí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
Věnuji se esperantu, železnici a veřejné dopravě. V lednu 2016 jsem úspěšně ukončil magisterský obor na Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity. Rád cestuji, zejména do Polska, kde jsem navštívil např. Varšavu, Malbork a Osvětim. Můžete také navštívit můj miniblog na Twitteru Příležitostně píšu články na server ŽelPage, přehled článků zde. Aktuálně pracuji pro České dráhy. Pravidelně taktéž přispívám na esperantskou Wikipedii. Od září 2014 jsem členem základního článku Hnutí Brontosaurus Zeměchvály, od ledna 2016 pak radním tohoto článku. Od července 2017 do října 2018 jsem spravoval stránku Esperanto.cz na Facebooku. V květnu 2020 jsem spustil novou stránku o Lesnickém Slavínu, oblasti nedaleko Brna. Tento web dnes nabízí tipy na výlety, fotografie a cesty pro každého. Přeložen je i do esperanta. Moje vizitka: http://about.me/miroslavhruska.