Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J50i68ř74í 97H17o41l56ý

11. 6. 2013 21:04

1/ Neměli by platit oni mě. To já přece dodávám cennou surovinu /vodu/ jim.

2/ Pokud platím a kanalizace nestačí odvést dodanou vodu a ta způsobí škodu neměl by  se VODAK podílet finančně na způsobené škodě. Nemusel bych se pojišťovat.

0 0
možnosti
MT

Surovinu k výrobě čeho?

1 0
možnosti
KU

K46a70r51e30l 97U25r23b43a21n

11. 6. 2013 20:50

Dle vodního zákona je každý majitel povinnen postarat se o likvidaci dešťových vod na svém pozemku. Pokud toho není schopen a obec disponuje dešťovou kanalizací, tak je možné za poplatek odvádět vody do této kanalizace. Tyto poplatky rozhodně nepokryjí celkové náklady na údržbu kanalizace, jde spíše o symbolickou částku.

1 0
možnosti
VT

Mno, už se těším na sluneční a větrný zákon :-)

0 0
možnosti
MT

"Co udělá stát v takovém případě? Jímání a vsakování nebude v žádném případě podporovat." Nic nemůže být vzdálenějšího pravdě. Legislativa na toho téma se v posledních letech mění, vsakování je jednoznačně preferováno vodním zákonem, vyhláškou o obecných požadavcích na využití území a dalšími. Obce nestavějí dešťové kanalizace - a pokud ano, tak jen pro odvodnění veřejných ploch, "domečkářům" napojení obvykle nedovolují, investoři jsou ke vsakování (v horším případě alespoň retenci) přímo nuceni. Důležitá otázka na závěr zní: pouštíte teda sakra tu dešťovou vodu do kanalizace, nebo ne?"

1 0
možnosti
LB

To znám-vypočítává se podle plochy střechy:-)Ale jen v případě kdy nejste napojeni na obecní vodovod a nebo nemáte odběr( min.50kubíků).To platí pro dům se studnou a zahradou.Nastudovat!Samotná zahrada třeba i s chatou je mimo,leda snad že máte u zahrady kanalizaci a z chaty vám teče voda svodem přímo do kanálu.

0 0
možnosti
Foto

Jedná se o sražkovné vody, nemají nic společného s napojením na vodovod a odběrem vody. Sražkové vody by měly být ve smlouvě uvedeny vždy, když jste napojeni na kanalizaci pro verejnou potřebu, ale kupodivu ne vždy se mají platit. Provozovatel by Vám to měl vysvětlit. Na webu ministerstva zemědělství je to dobře popsáno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 676x
Málo věcí mohu změnit, ale občas dostanu odvahu se k nim vyjádřit.

Seznam rubrik