Nekonečné pokrytectví TOP 09

Ano, nejde jen o TOP 09, pokrytectví bychom našli více než pravděpodobně i u ostatních stran zastoupených v Parlamentu ČR, ale TOP 09 jednoznačně vede. 

Na svém facebookovém profilu umístila TOP 09 tento post: 

"Německý prezident Joachim Gauck si při návštěvě čínského prezidenta navzdory svému plnému programu našel čas i pro lidská práva v Číně... Vidíme, že to jde i jinak."

Termínu "našel si čas i pro lidská práva v Číně" se musím smát a zároveň si položit otázku: tím, že si německý prezident našel čas na lidská práva, co tím fakticky změnil? Bude Tibet svobodnější? Propustí Čína alespoň některé politické vězně? Nebo jde jen o to, že Gauck si odškrtne kolonku zmínil jsem práva v Číně, novinářům řeknu, že jsem to řekl, a jdeme uzavřít miliardové obchody mezi Německem a Čínou. To je to obrovské pokrytectví.

Je snad takový problém uvalit na Čínu sankce? Přece západ v tom má výbornou praxi. Proč TOP 09 nevyžaduje ukončení všech obchodní vztahů s Čínou, když jim tak vadí, že porušuje lidská práva? 

Je jasné, že TOP 09 je na 5%, takže se musí chytat kde jakého tématu. Vyvěšením tibetské vlajky třeba získá pár hlasů z umírající strany zelených. 

Obecně moc nechápu ten humbuk ohledně návštěvy čínského prezidenta. Někteří aktivisté (rozuměj levicoví extremisté) dělají, jako kdyby nás Čína začala okupovat. Včera přiletěl, zítra odletí. Čínské investice se na všech zahraničních investicích v Česku podílejí 0,36 procenta. To je přece úplně směšné číslo v porovnání s Německem a dalšími zeměmi. Takže s tím obracením se na východ to nebude tak horké. Ale chápu, že se TOP 09 musí nějak zviditelňovat. 

 

 

 

 

 

 

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Dvořák | úterý 29.3.2016 13:28 | karma článku: 39,46 | přečteno: 1801x