Máte slovo - milion uprchlíků do Česka. Vy, co nesouhlasíte, jste odporní rasisté!

Když jsem večer zjistil, že bude v pořadu Máte slovo debata o uprchlících, kde vystoupí zajímaví hosté jako sociolog pan Hampl či europoslanec pan Pospíšil, těšil jsem se na zajímavou debatu. Po shlédnutí se mi udělalo nevolno.

Budu stručný. Člověk může od "sluníček" čekat cokoliv. Ale to, co předvedl pan Kohout, přesáhlo všechny meze. Je naprosto neuvěřitelné, že tento člověk může vůbec učit na VŠ. Samozřejmě co jiného než filosofii. V podstatě nemám nic proti filosofii, ale je zřejmé, že nic praktického tento fanatik učit nemůže. 

Od začátku všem skákal do řeči, nadával oponentům do odporných a hnusných rasistů, a co je horší, paní Jílková (které si jinak vážím), to nechala bez povšimnutí. Dále řekl, že každá rodina by měla přijmout uprchlíky k sobě domů či do bytu. A pokračoval tím, že  ČR jich může přijmout klidně více jak milion. Nejde o to, že má odlišný názor (byť tento je opravdu velmi těžko pochopitelný až šílený, ale budiž), ale vrcholem bylo, když tento člověk, jehož jméno už nikdy nevyslovím, řekl, že papež Pavel II (nebo myslel Jana Pavla II?) byl masový vrah a zločinec. Opravdu - tohle individuum může učit na vysoké škole? 

"Pan profesor" má ale bohužel své pokračovatele. Jeden z nich (jak jinak student filosofie), který seděl v publiku, nás častoval argumenty, za které ho jeho učitel jistě pochválí. Na otázku, co tady ti přistěhovalci budou tedy dělat, odpověděl, že peníze tu jsou. A pak jednoduše dodal, že protistrana pouze xenofobně plácá. 

Musím poblahopřát pánům Hamplovi, Pospíšilovi a Cardovi za slušnost a železné nervy. Já stát naproti tomu anarchistovi, asi bych se neudržel. Z té debaty, pardon, z toho řevu, se mi doslova udělalo špatně. 

Je veliká škoda, že po těch urážkách se pánové prostě nesebrali a neodešli. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Dvořák | čtvrtek 11.6.2015 23:00 | karma článku: 43,26 | přečteno: 4073x