Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

4. 2. 2011 11:02
Abraham Lincoln kdysi řekl,

že noviny se píší tak, aby byly k pochopení 12-ti letým dětem, protože naprostá většina lidí stejně větší inteligenci nemá. Ale protože u nás vždy platilo: Dohnat a předehnat!, tak se nám zprávy předkládají jako tříletým dětem s tím, že všichni zapomínáme to, co se psalo včera. Když si vzpomenu na román 1984 od G. Orwella, tak mě ta podobnost přímo tluče do očí. I jistý pan J. Goebels pravil svého času, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. ...... Takže co se kdo diví: Naše média  pilně pracují na tom, abychom zprávy dostávali patřičně předžvýkané, X - krát zopakované, jednoduše ideologicky  podávané a pokud se vyskytne problém, tak se honem musíme začít dozvídat, která "celebrita" má nového milence, či na jakém mejdanu se pozvracela, případně že ÚSTR má nové senzační odhalení, kde je ještě nějaký komunista. Holt, snaží se z nás dělat ovce, docela se jim to daří - jak je vidět na článcích místních blogerů, povětšinou poslušných vrtichvostů.

0 0
možnosti
JV

georgino

4. 2. 2011 9:58
Jak je to?

Díky za článek. Je vyváženej;-D. Napsal jste to "z vesela", ale stojí to za ........ starou bačkoru. Mě štve, že se všechno dovídáme jako za totáče, pěkně přefiltrované, zpravodajské stanice typu BBC, CNN či pitomé zprávy na německých televizích dávají jiný obraz o světě, než naše slavná ČT24. U nás mi přijde ta "nezávislost" občas závislá. Už jenom to, že každý den slyším, jaké je počasí v USA, určitě ne příjemné, ale jaksi se zapomíná, že i počasí je v Rusku. Nikdy jsem neslyšel, že :"tady je zima jako v USA". Proč tedy neslyšíme objektivně, že jsme rádi, že je počasí, stejně s tím nic neuděláme, a neinformujeme se, jak to vypadá doopravdy v tomto neklidném světě, v četně naší zemičky.

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

4. 2. 2011 9:43
Přesně tak

Novinářstvo podává svůj obvyklý výkon při předžvýkávání krmiva pro mozky ovcí.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

4. 2. 2011 9:10
Vidím to podobně, karma

Já na mainstreamové zprávy reaguji dle poučky "čím blbější to je (čím debilněji ta informace zní), tím více vzrůstá pravděpodobnost uskutečnění".

0 0
možnosti
JV

georgino

4. 2. 2011 10:03
Re: Vidím to podobně, karma

Jo, ono se to podle podvědomých informací stane pravdou. Prima názor.

0 0
možnosti
BBČVT

brzy budu člověk v tísni

4. 2. 2011 8:53
karma a souhlas

R^R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky