Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

nakej_nick

3. 12. 2010 18:26
věková hranice trestní zodpovědnosti je nesmysl

(autore, nastudujte si něco o přechodnících, když je chcete používat)

0 0
možnosti
TT

triplexxx

3. 12. 2010 14:39
tadaaa

A vitezem o nejdelsi souveti se stava...

0 0
možnosti

ponik11

4. 12. 2010 12:29
Re: tadaaa

;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

3. 12. 2010 6:30
Velký omyl autora...

Autor blogu se zaměřil jen na jednu skupinu problémových dětí a ta rozhodně není největší.Samozřejmě že u sociálně slabých se děti nevěnují zálibám,nenavštěvují zájmové kroužky a nesportují.Dají přednost volné zábavě a lumpárnám všeho druhu.Dost velkou část kriminality mladistvých páchají děti s dobře situovaných rodin kde by odebrání sociálních dávek dost dobře nešlo.Tyto děti mají problém s morálkou tak jako velká část společnosti.Vše je ve výchově a v příkladu v rodině.Pokud tady nedojde ke změnám tak sspolečnost bude víc a víc zápasit s kriminalitou a to nejen u dětí.

0 0
možnosti
JB

bukajan

3. 12. 2010 13:08
Re: Velký omyl autora...

Toto je naprosto kvalitní názor. Navíc žádnými represemi se ještě nikdo nikdo nepřevychoval. Forma protestu (rebélie) se tak pouze jaksi "transformuje" do jiné úrovně. Ale abych jen nekritzoval... Myslím, že je třeba jít trochu pod povrch problému. Neměli bychom hasit jen požáry, ale proniknout do příčin, proč tomu tak je. Měl bych jeden pohled.

Myslím, že je to vše dáno prostředím. Už sám slavný Louis Pasteur uznal svůj životní omyl, když na smrtelné posteli pronesl svůj slavný výrok: Ne mikrob, ale prostředí je vším ...

Život je všude tam, kde jsou podmínky pro život. Mikrobi jsou tam, kde mají podmínky... kriminalita dětí a mládeže je tam, kde má podmínky ...

Šel bych tedy cestou vytvoření jiného (nového) prostředí ve společnosti. Ale represe nebude asi ta správná cesta, protože jí lidstvo jde už od nepaměti a nikam to zjevně nevede ...

Pohodový den všem, Jan Buka V

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

2. 12. 2010 15:38
Pěkný názor

Možná by nebylo třeba ani sahat na dávky, pokud by rodič měl povinnost buď nahradit škodu a nebo třeba odsedět si tu druhou půlku trestu. Mladiství přece dostavají jen polovinu sazby pro dospělé.

Možná by pro každého rodiče stačila i čtvrtinka a za chvíli by byl klid.

Jinak KARMA.

0 0
možnosti
MT

tymak

2. 12. 2010 17:14
Re: Pěkný názor

Šáhnutí na dávky by zřejmě bylo efektivnější, protože jestli v zimě mrznout ve zdemolovanym bytě nebo si jít na pár měsíců sednout k příbuzným...

0 0
možnosti
LU

pidla

2. 12. 2010 14:30
Absolutní souhlas

:-)R^

0 0
možnosti
AL

alis

2. 12. 2010 12:58
A což takhle zkusit...

podporovat etickou výchovu a náboženství, a u těch, co to nezabere, .za trestné činy dětí učinit odpovědné rodiče?

0 0
možnosti
JH

car_director

3. 12. 2010 8:40
Re: A což takhle zkusit...

U určité skupiny lidí, etická a náboženská výchova nezabere určitě.Učinit odpovědnými rodiče, to by snad pomohlo, ale zase jen u určité skupiny lidí.Odebrání dávek by určitě nepomohlo, asi by to dokonce zvýšilo kriminalitu, zvláště krádeže.

Je to kolotoč k nezastavení !

0 0
možnosti
A

Alka1

2. 12. 2010 11:44
zdůrazňování práv před povinnostmi obecně

Obecně je problém ve zdůrazňování práv konkrétních skupin občanů, bez vynucování povinností.

Můj 17letý syn si podle rozhodnutí soudkyně má právo vybrat, zda chce být se mnou nebo s otcem (jsme rozvedeni). a pročpak by někoho měl zajímat argument, že se mnou neche být proto, že jsem trvala na tom, že musí ve svém věku přispět k provozu domácnosti a u otce nemusí nic...? Je přece snazší, nechat si mládež "vybrat" snadnější cestu bez povinností... Soudkyně má čárku za "vyřešený případ", otec je spokojený, že mi ublížil jediným způsobem, kterým může a syn je spokojený, že NIC NEMUSÍ....

Ale oni nám to mladí časem vrátí... Bohužel, správná výchova je nepopulární....

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

3. 12. 2010 12:30
Re: zdůrazňování práv před povinnostmi obecně

Tak pokud váš syn v 17 nechodí do školy a pracuje, tak bych to radši moc neventiloval ven, protože pokud není např. mentálně retardovaný (o čemž ale nepíšete) nebo úžasný podnikatel, který školy nepotřebuje, je to vaše velké selhání, coby matky.

0 0
možnosti
X

xs123

2. 12. 2010 11:41
Já se nedivím

stavu, který je, když máme tolik chytráků...

0 0
možnosti
M

masculine

1. 12. 2010 19:58
No...nemáte pravdu...

Tak za prvé, rostoucí agresivita dětí není omezena jen na skupinu, kterou chcete "napravovat" a pokusit se alespoň nastínit možné kořeny tohoto fenoménu by bylo na sáhodlouhou odbornou diskusi. A za druhé, co se týče vámi "napravované" skupiny obyvatel, samotné omezení podpory nic neřeší, ba naopak, protože podpora je pouze formou prevence kriminality. Pokud tito lidé nebudou dotováni státem, myslíte, že přestanou plodit děti? To je naivní myšlenka. Děti budou plodit i nadále a jejich obživu budou zajišťovat jakýmkoliv, tedy i nelegálním způsobem. Pokud chcete nějak tuto problematiku řešit, pak byste buď musel drasticky omezit natalitu lidí, které jste definoval jako "nepotřebné pro společnost", nebo zajistit jejich násilnou převýchovu.

0 0
možnosti
M

masculine

1. 12. 2010 19:59
Re: No...nemáte pravdu...

 A tím nemyslím převýchovu dětí, protože ve výchově dětí stát naprosto selhává, ale omezení svobod rodičů, kteří by byli násilně nuceni změnit svou životní filozofii, kterou následně vštěpují svým dětem. Možnou cestou je také práce různých neziskových organizací, které se snaží sociálně vyloučené jedince či komunity do společnosti začlenit. Osobně si ale nemyslím, že je tato cesta dostatečně efektivní, aby vedla postupnému vymizení jedinců "nepotřebných pro společnost".

0 0
možnosti
C

Cynyc_

1. 12. 2010 16:54
Komické

Autor ve svém medailonku píše, jak nesnáší omezování svobody, a přitom je schopen používat totalitní formulace jako "jedinci nepotřební pro společnost". Já tady nejsem proto, abych byl užitečný jakési abstraktní množině jedinců, od níž jsem nikdy nic nežádal a která mi tudíž může leda tak políbit šos.

0 0
možnosti

pinochet-

2. 12. 2010 14:08
Re: Komické

A proč jste tedy tady? Ne že by mě to nějak extra zajímalo - jenom do té míry, nežijete-li na úkor společnosti(tedy i můj, protože i já na její chod přispívám). Pakliže ne, jak tvrdíte, nechápu, proč se vůbec k článku vyjadřujete, když Vám ,,abstraktní množina jedinců může políbit šos".

Protože nejsem slepý egoista a mám současně rád svobodu svou i jiných, jsem schopen vnímat, jak ji omezuje přežívání pro společnost nepotřebných jedinců. Nelíbí-li se Vám tato formulace, zvolte jinou - netotalitní a stejně výstižnou. Na podstatě problému tím ale nic nezměníte, taková skupina lidí zde prostě existuje a mělo by být zájmem všech, aby byla co nejméně početná. Mimo jiné proto, že hrozí, že to bude při její rostoucí početnosti právě ona, kdo bude hrát v demokracii stále větší a větší roli při volbě toho kterého řízení společnosti. A že zvolí co nejvyšší míru přerozdělování, o tom vůbec nepochybujte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky