Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Probere se pravicový volič?

Nejnižším možným potřebným počtem hlasů schválil  Senát  ve čtvrtek 19.7. na základě úkolu z Bruselu novelu zákona o hospodaření energií, která se v nebližší době dotkne snad každého občana ČR. A jakým jiným způsobem se nás dotkne, než tím, že nám hrábne do kapes! Tedy nikoli všem, existují i vzácné výjimky – firmy, které budou zpracovávat energetické audity a vydávat štítky, udávající energetickou náročnost domu, resp. bytu, pro které se tato novela stane podobným katalyzátorem jejich podnikání, jako se dříve stal Zelenými tlačený zákon o podporovaných zdrojích energie startem solárního byznysu, kvůli kterému jsou dnes na mnoha polích místo celeru či petržele pěstovány fotovoltaické články(podle Ctibora Hůlky ze společnosti Nemopas vznikne od příštího roku poptávka po 30.000 až 40.000 průkazech ročně. Dosud podle něj roční poptávka představuje 8000 až 12.000 průkazů).

My ostatní budeme z rozkazu Brusele a servilních českých politiků „solit“. Jako první začnou již příští rok stavitelé a  vlastníci budov(nebo společenství vlastníků na nových budovách), kteří se rozhodnou stavět, přestavovat či prodávat jednotlivé byty. O něco později pak všichni ostatní vlastníci domů a bytů. Již existující budovy budou získávat štítky postupně od roku 2015 do roku 2019, a to podle zákonem určené plochy. V případě pronájmů částí budov má nová povinnost platit až od roku 2016. Pochybuje snad někdo o tom, že nás tato novela bude všechny stát tisíce? Nejprve vlastníky nemovitostí a následně nájemníky štítkovaných bytů, kterým vlastníci logicky náklady na štítkování do výše nájmů zahrnou.

Že se na tomhle eurohnusu velkou měrou podílely rukou společnou a nerozdílnou dvě nejvíce eurohujerské strany u nás – ČSSD a TOP 09, se dnes nediví patrně vůbec nikdo z těch, kdož „evropskou“ lokajskou politiku těchto stran déle sledují. Překvapením však také bohužel není ani, že ruce pro „ANO“ zvedlo nemálo politiků dle médií pravicové ODS, která se nedotknutelností soukromého vlastnictví před volbami ohání dnes a denně. Příznačné pak je, že jedním z jejích senátorů hlasujících pro, byl kandidát za ODS na prezidenta  Přemysl Sobotka , jehož vybrání říká o ODS vše.

Nezbývá než doufat, že se poslední instancí při ochraně soukromého vlastnictví před zvůlí Brusele i domácích socialistů všech barev, stane jako poslední dobou již několikrát prezident republiky Václav Klaus a zákon vrátí.

Hlasování o něm by se dle mého mohlo pro mnohé stát důležitým kompasem v následujících volbách. Zejména pravicoví voliči by si po smutných zkušenostech z let minulých měli dát setsakrapozor, aby zase nenaletěli na bezobsažná mediální klišé. Moc by se mi líbilo, kdyby se konečně poučili, a zejména při prezidentských volbách dali hlasy pro Ladislava Jakla ODS a TOP 09 najevo, že s jejich naivitou nemohou kalkulovat navždy.

Autor: Miroslav Červenka | pátek 20.7.2012 16:04 | karma článku: 28,96 | přečteno: 1541x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Haló, Vy tam, píše kolega Babiš

Právě ke mně doputovalo psaní, kterým se miliardář Babiš snaží před volbami zlákat voliče. Souběžně s tím vyskočil na webu Parlamentních listů článek o tom, kterakpolitická analytička Veronika Sušové-Salminen odhaduje, že Babišův projekt by ve volbách mohl dostat až 12 procent a vytvořit s TOP 09 budoucí vládní koalici. Hodně odvážné tvrzení a přidáme-li k tomu ještě odhad, že Babišův splácanec kariéristů, kteří ještě/již delší dobu nebyli „u lizu“ budou volit bývalí voliči ODS, dostáváme se do oblasti, kterou běžně označujeme jako sci-fi či fantasmagorii. Jestli tomuto voliči uvěří, pak příštím zachráncem státu a mravů může být i Miroslav Pelta, Jaroslav Starka nebo David Rath. Vždyť přece všichni zmínění již„ něco v životě dokázali“.

9.9.2013 v 8:44 | Karma: 24,75 | Přečteno: 861x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Obstojí pravicový volič?

Čím více se blíží datum mimořádných voleb do PSPČR, tím více je zřetelné, že to budou volby přelomové, které mají potenciál od základu změnit pozice na politické mapě české republiky. Kdo svou pozici zcela vyklidí, je jasné, ODS. Nevěřím, že se jí podrží udržet byť jen polovinu voličů, jež získala v minulých parlamentních volbách. Důvodem je to, že postupem let zcela rezignovala na důvod svého vzniku – být pravicově politickou alternativou koncepce všeobjímající nepolitické politiky. A nejen to, ODS opustila i důraz na tržní ekonomiku a zdravý rozum, který velí, že nemohu spotřebovávat, co nevytvořím a nahradila jej převzetím pečovatelského systému, vycházejícího z toho, že „lidé přece mají v 21. Století právo na....“ a „zdroje jsou“, ačkoliv je mezi občany státu nemálo takových, kteří vůbec nechápou, že všechno má svou cenu, kterou někdo musí zaplatit a ony „zdroje“ jsou z jedné strany lichvářské půjčky a z druhé peníze, které byly sebrány jiným lidem. Je největším hříchem tzv. pravice, že nechala tento systém tak rozbujet, že žití z dávek na jedné straně či z přerozdělování a dotací na té druhé „naleštěnější“ straně, se stalo významným, minimálně v některých regionech možná i dominantním faktorem české ekonomiky.

5.9.2013 v 9:12 | Karma: 16,78 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Žaloba na Klause = zostuzení senátu a demokracie

Jásat v posledních dnech musí nejen všichni kritici existence Senátu Parlamentu České republiky, nýbrž i odpůrci demokracie jako takové napříč hnědo-rudo-roajálním(doufám, že jsem na nikoho nezapomněl) politickým spektrem. Takovou šílenost, jakou v podobě návrhu senátorů na podání ústavní žaloby Ústavnímu soudu předkládá 28 členů parlamentní komory, která má ze své podstaty sloužit jako svého druhu pojistka proti možným hloupostem tu a tam přicházejícím z poslanecké sněmovny, dosud horní komora parlamentu coby produkt své vlastní iniciativy až do současné doby neprojednávala.

28.2.2013 v 7:10 | Karma: 44,36 | Přečteno: 5964x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Manipulátoři veřejného mínění in flagranti

Když jsem před minulou prezidentskou volbou začínal svůj článek slovy „Patrně od doby "Vánoční krize v ČT" nebylo až do současného masírování české veřejnosti ohledně prezidentské volby nikdy tak zjevné, jak velikou moc má poměrně úzká skupina, ovládající mediální prostor.“, nemohl jsem tušit, jakých rozměrů dosáhne masáž voličů v případě uzákonění přímé volby hlavy státu.

22.1.2013 v 7:16 | Karma: 34,60 | Přečteno: 1570x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Několik detailů prohibičního tažení vlády pohledem drobného podnika

Nezdá se to, ale v neděli uplyne již přesně měsíc ode dne, kdy v ČR začala platit historicky první, byť jen částečná, prohibice. Protože se mne co by majitele obchodu s potravinami a malého baru docela významně dotýká, sedl jsem ke compu a píši tyto řádky.

11.10.2012 v 9:48 | Karma: 21,25 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky