Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Předvolební agitka

Kvapným krokem se blíží zdánlivě zbytečné volby do určitě nejzbytečnějšího orgánu samosprávy lidu – krajských zastupitelstev.  V jejich kompetenci toho příliš není.  Málokdo si dnes již vzpomene, že i na vzniku tohoto nadbytečného aparátu má svůj podíl prazdroj mnoha dalších zbytečných struktur – Evropská unie. Právě ta opakovaně vytýkala České republice, že nemá regionální politiku. Vážného varování z Brusele se nám dostalo např. v roce 1997, když Evropská komise publikovala souhrnný posudek k žádosti České republiky o členství v Evropské unii, v němž byla neexistence regionální samosprávy hodnocena jako velký nedostatek. Zřízení krajů a s tím související reforma veřejné správy se staly nezbytnou podmínkou pro náš vstup do Evropské unie.  A chtěla-li tehdejší většina národa mít svou vlastní žlutou hvězdičku na modrém podkladu, nezbývalo nic jiného, než zřídit úřad, v jehož kompetenci je tak maximálně stav vozovky či účast na přerozdělování dotací.

Pro ty, kdož nejsou vůbec spokojeni s tím, kam a jakým způsobem naše země posledních cca 20 let směřuje, mají tyto volby však jeden nezanedbatelný význam. Jsou totiž příležitostí „nafackovat“ politikům na politické mapě republiky etablovaných stran za všechny nesplněné sliby, lži a manipulace i otevřené šmejdoviny. Právě volby do zastupitelstev krajů, při kterých je téměř jedno, kdo bude v tom kterém zastupitelstvu sedět,  vytvářejí vhodný prostor pro tzv. protestní volbu. Tedy takovou, při které nevolíme ani tak toho, koho bychom v tom kterém zastupitelstvu chtěli vidět, nýbrž téměř kohokoliv jiného, než jsou politici stran, které nás dlouhodobě oklamávají a štvou.

A výběr máme při těchto volbách přepestrý. Kromě různých účelových uskupení „za něco“(sport, prosperitu, kraj), co hodlají sebrat jiným a přidělit většinou sobě a svým známým, kandidují  samozřejmě i „menší“ politické strany, pro které skýtají tyto volby možnost dát o sobě více vědět, protože málo platné do každé domácnosti přijdou kandidátní listiny všech stran a i schopnost naplnit kandidátní listinu např.  60-ti jmény ukazuje na to, že by volba takovéto strany nemusela být tak úplně ztraceným hlasem i z jiného důvodu, než je onen čistě protestní popsaný výše.

Jako člen Svobodných přidám pak ještě jeden důvod, proč při protestní  motivaci volby volit kandidátku Strany svobodných občanů. Žádná jiná z kandidujících stran nemá tak jasně vyhraněné stanovisko vůči v současné době patrně nejvýznamnějšímu zdroji přebujelé administrativy a přerozdělování – Evropské unii. Svobodní jasně odmítají budování evropské federace i přijetí eura, po kterém by mimo jiné naše země musela poslat do fondu ESM až 370 miliard Kč, viz zde: http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-57595390-cesko-bude-platit-za-line-jizany?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed . Kdyby k tomu došlo, nezbyde na realizaci vůbec žádných slibů ostatních kandidujících subjektů, protože peníze slibované na zdraví, infrastrukturu, školství, sport a nevím, co ještě, pošustí do Řecka, Španělska, Portugalska, tj. většinou tam, kde mají vzývanou „infrastrukturu“ vybudovanější více než my, ale pořídili si k ní na splátky ještě nové domy a auta a nyní chtějí, abychom splátky, na které nemají, za ně platili my.

Takže radím rozumnou volbu, jejíž součástí bude nejen protest proti establishmentu, nic proti, ale i zodpovědná vize, jak zabránit dalšímu zhoršování situace.

Autor: Miroslav Červenka | úterý 25.9.2012 8:20 | karma článku: 17,00 | přečteno: 694x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Létají další a další třísky

New York, Londýn, Madrid, Oslo, Paříž, Toulouse – neudělali soudruzi plánovači světlých zítřků sociálně tržní a multikulturní společnosti někde chybu? Nejen tato místa dokazují, že se v samém konceptu tohoto projektu nachází zřejmě „chybka“. Stále častěji se ukazuje, že multikulturní mix přináší podobný efekt asi jako když mícháte vodku s rumem. Je pravděpodobné, že se Vám udělá minimálně špatně.

22.3.2012 v 10:52 | Karma: 22,97 | Přečteno: 1136x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Zoufale falešné vytí hlídacích psů demokracie

Ještě nejsou ani doladěny technické detaily přímé volby prezidenta a známi kandidáti a již naše kulturně mediální fronta ze svých základen zahájila předvolební zteč. Zatím se sice obchází bez prvoplánových předvolebních agitek typu Rychlíkova dokumentu „Zle, matičko, zle, Scharzenberci zde“:http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169910576-zle-maticko-zle-schwarzenberci-zde/, ale agitace vedle vychvalování svých favoritů má i jinou formu – očerňování konkurentů. A v tomto směru se naši čačtí investigativci mohou v tomto týdnu přetrhnout.

22.2.2012 v 1:11 | Karma: 22,43 | Přečteno: 990x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Další kolo boje o svobodu slova odstartovalo

Včerejší trestní oznámení předsedy Zelených Lišky na novináře Adama Bartoše - http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/liska-podal-trestni-oznameni-na-bartose-kvuli-udajne-antisemitskemu-clanku/755659 kvůli jeho článku Kraus - http://abbartos.wordpress.com/2012/02/11/kraus/ odstartovalo další díl zřejmě nekonečného seriálu bojů o jednu z našich nejzákladnějších svobod – svobodu slova. Jsem velmi zvědavý, jak k této kauze přistoupí naše soudní instance, jež se až dosud v podobných politicky orámovaných případech nějak zvláštěnevyznamenala, neboť její rozhodnutí jsou často až příliš okatě ovlivněna politickou korektností a vliv médií a politiků je z nich cítit na sto honů. Stačí vzpomenout nechvalně známou kauzu samolepkových zločinců - http://www.lidovky.cz/hajek-lov-na-pravicove-extremisty-pripomina-totalitni-procesy-psa-/ln_domov.asp?c=A101110_184756_ln_domov_pks , kteří za tuto svou „extrémně nebezpečnou“ činnost strávili v našem prý svobodném a demokratickém státě dlouhé měsíce ve vazbě a hrozí jim dlouholeté tresty.

16.2.2012 v 7:35 | Karma: 29,90 | Přečteno: 2548x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Ukvapený návrh

I já bych se rád touto cestou vyjádřil k návrhu pojmenovat právě dokončovanou městskou knihovnu jménem Václava Havla. Tento návrh, jak již sám název příspěvku napovídá, totiž považuji za ukvapený. Dokonce si myslím, že naši páni radní při schvalování návrhu propásli vhodnou příležitost mlčet a v kocourkovském stylu se přihlásili do mediálních orgií truchlení. Předběhli tak dobu, kdy dojde k serióznímu posouzení role Václava Havla v našem polistopadovém vývoji, neboť kritické hlasy v době smutku jsou dle mého nevkusné.

9.1.2012 v 5:15 | Karma: 19,31 | Přečteno: 930x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pokrytectví na N-tou

Věru prapodivné hlasy se poslední dobou ozývají ze všech stran politického spektra ohledně možného uzákonění přímé volby prezidenta. I Václav Klaus sám se několikrát vyjádřil, že je „zbytečná“ a „strašlivě se jí bojí“. S podobnými výhradami se připojují i předsedkyně senátního klubu TOP 09 Paukertová, místopředseda senátu Pithart, předseda senátního klubu ČSSD Vícha se pak „obává“, že se z volby stane „šaškárna“ a i můj oblíbený senátor Kubera tvrdí, že „zatím neslyšel žádné důvody pro zavedení přímé volby“. Podivné, politici, kteří se zaklínají demokracií před každými volbami, které je instalovaly do funkcí, z nichž k nám nyní promlouvají, najednou „nechápou“ tu nejzákladnější podstatu procesu, jehož jméno si dali jejich mateřské strany do svých názvů – zprostředkovaný výkon vůle občanů.

5.1.2012 v 3:06 | Karma: 21,28 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky