Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

olibory

14. 9. 2012 13:23
To jste mě zase dostala,

hlavně tou větou o synovi, který se myslí, že táta se těšil na další malé děti .... až mi vyhrkly slzy.  A je to velká pravda, matky jsou v převážné většině s dětmi více propojené a až na vyjimky by své děti nikdy neopustily.     

A také ctím úplně stejné heslo jako Vy: nedělej to, co nechceš aby druzí dělali Tobě.

Děkuji za článek.

0 0
možnosti
VV

V.Woolfová

2. 9. 2012 15:35
Napsala jste to dobře

a máte pravdu. Ale záleží jen na těch dvou, muži a ženě,zda jsou ochotní převzít tuto roli. Tohle téma je věčné a závěr v nedohlednu.

V poslední době se podobných článků pár vyrojilo, ale vy jste to, pohle mého názoru, napsala nejlíp.-)

0 0
možnosti
A

Arth-

1. 9. 2012 20:26
Miri vidíš to moc z jedné strany.

Ale to není kritika - jen poukázání...

;-)

Každý vidíme svět jen svýma očima.

Znám i takovýho chlapa, co neodpovídal Tvému kritickému popisu... a matka jejich dvou zdravých dětí reagovala na jeho zdravotní indispozici tím, že odjela dělat do Říma šlapku... a nechala ho nechodícího s těma dvouma zdravýma, malýma dětma v patrovým baráku...

:-(  Svět je hnusnej... ale byl takovej už ve starém Egyptě...  a patrně už před tím - jen o tom nemáme žádné zápisky.

1 0
možnosti
MS

Kima

1. 9. 2012 21:29
Re: Miri vidíš to moc z jedné strany.

Takových opuštěných a podvedených chlapů je spousta, a ženskejch

- mrch taky - a popírá to snad tenhle článek? Ovšem ve společnosti je situace taková, že je už naprosto běžné mít milenku, jako standard! A jak vidno, už to nikoho ani nepřekvapuje.. O tom bylo tohle psaní, mám ten pocit :-)

1 0
možnosti
EK

Y.N

1. 9. 2012 17:23
Dobře se vdát není stará jak lidstvo samo

Je to civilizační faktor, na co je to ženě v nějakém přírodním kmeni žijící v době kamenné?Morálka v naší době je dost pokroucená dobou před rokem 1989 a ještě více po roce 1989.

0 0
možnosti
A

Alfie

1. 9. 2012 20:36
Re: Dobře se vdát není stará jak lidstvo samo

V době kamenné to nebyla potřeba dobře se vdát, ale najít silného a schopného otce pro své potomky - silného, aby je ubránil a schopného donést dostatek potravy. A vlastně jde stále o totéž, jen konkrétní podoba "obrany" a "potravy" se mění.

0 0
možnosti
JP

joserpor

1. 9. 2012 14:50
Život člověka

má dvě roviny, fyzickou, kterou máme stejnou jako zvířata a duševní. Projevem duševní stránky je civilizace. Co která civilizace to jiná forma. Naše západní civilizace tvrdě vyžadovala plnění morálních norem, včetně sexuálních, včetně věrnosti, včetně zachování manželství . Ale  v průběhu dvacátého století došlo k prolomení těchto norem  a to z důvodu osvobození sexu, došlo k sexuální   revoluci Člověk odhodil svazující nařízení, svobodně se rozlétl  v říši sexu, vše je dovoleno, onanie, skupinový sex, perverzní sexuální způsoby, homosexuálové jsou za vzor. Jenže najednou se zjišťuje, že člověk zabředl do silnější a nebezpečnější závislosti a to závislosti na sexu, člověk nežije aby žil, ale aby užíval slasti a to slasti majetku, moci, sexu atd., rozbíjí všechno kolem sebe, jen aby dosáhl svých pochybných cílů.

Člověk je fyzicky zvíře, ale duševně má morálku a podle té se musí řídit, jinak on jako jedinec i celá společnost je odsouzena k zániku

1 0
možnosti
L

lesicatko

1. 9. 2012 15:02
Re: Život člověka

Tak hoci sú podľa Vás homosexualovia za vzor, nejak ich percento v populacii nestúpa. Prečo ? A prečo v tých krajinach USA, kde schvalili homosexualne manželsto sa rozvodovosť v priemere nepohla / resp znížila, čo ale nemusí byť kauzalne /

Prečo je v USA plodnosti 2,1 a v Taliansku s nizkou rozvodovosťou a príklonom k tradičným rodinam len 1,4 ?

Kto tu je odsúdený k zaniku ?

0 0
možnosti
JP

joserpor

1. 9. 2012 14:31
Pěkný,

ale smutý a pravdivý článek

0 0
možnosti
L

lesicatko

1. 9. 2012 14:30
Škoda slov

Chlap za to samozrejme do určitej miery môže, rovnako ako žena. Ale zbytok za nas hra príroda, ktorej sú uplne ukradnuté naše moralne normy. Treba to asi pochopiť...

0 0
možnosti
EK

Y.N

1. 9. 2012 17:28
Re: U žen snad taky a přesto se více odsuzují

8-o, jo morálka to je i pokřivený názor...

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

1. 9. 2012 9:31
Rozebírat nevěru obecně nejde.

Vždy musí být konkrétní příklad. Já řeknu pouze jediný postřeh. Je velmi zavedeným bludem, že nevěrníkem je pouze nespokojený muž. To je zásadní omyl. Ono se to dá říci i takto "Doma mám hezkou, štíhlou a chytrou ženu, tak proč bych nemohl mít tlustou, ošklivou a blbou milenku?".

Samozřejmě to přeháním, ale velmi často tam prostě je potřeba změny, potřeba změny stereotypu. Paul Newman to kdysi, ve svém padesátiletém manželství s Joanne Woodward tak, že má každý den k večeři krocana, tak proč by chodil jinam.

Ovšem, i krocan se časem přejí, v tom je ten problém. A u Paula spočívalo všechno v tom, že studio potřebovalo ženatého herce a nikoli herce, o němž se trousí, že je gay. Ale jak to bylo doopravdy nevím. Jen vím, že Paul své Ferrari podědil svému příteli.

0 0
možnosti
MS

Kima

1. 9. 2012 9:54
Re: Rozebírat nevěru obecně nejde.

Rozebírat obecně lze cokoliv... :-)

2 0
možnosti
AN

TondaN

1. 9. 2012 8:32
praví chlapi

mají pravé ženy,vědí tedy kde je jim dobře..i když -kde je nabídka,je i ochutnávka ,nebo jak to říct líp.a šup domů...:-)

1 0
možnosti
A

Alfie

1. 9. 2012 8:24
Vy to tu pěkně schytáte! :-)

Dozvíte se, jak má chlap právo po návratu z práce koukat na pěknou, štíhlou a usměvavou ženu, která mu nejméně obden poskytne sexuální vyžití na profesionální úrovni. V bytě samozřejmě nesmí být nepořádek a děti by nejlépe měly tatínka obejmout, pochlubit se pěknými známkami a pak už raději neotravovat. To aby mohl dle libosti strávit večer potřebnou relaxací u TV, počítače nebo s kamarády v hospodě/na kole/v posilovně - dle momentální nálady a zájmů.

Inu a když mu tohle manželka po deseti a více letech manželství neumí poskytnout, tak má přece PRÁVO najít si to jinde!

Rodinu sice opouštějí i muži, jejichž manželky jsou pěkné a atraktivní, ale pak to jsou určitě protivné megery. Nebo jim odpírají sex, nebo mají jinou závažnou chybu, jinak by to ten chlap přece nedělal, že? :-)

8 0
možnosti
MS

Kima

1. 9. 2012 9:56
Re: Vy to tu pěkně schytáte! :-)

;-D no jasně !!]

1 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1039x
Jsem holka, jsem dcera a jsem máma.
Někdy i neřízená střela,
umím se chovat jako dáma,
vím,co se sluší a co bych měla.
Však duše má je nespoutaná
od dětství plná emocí,
a nikdy nebyla jsem vdaná.
Však než-li plakat po nocích,
píšu si verše na ubrousku.
Jsem z kraje pěkných písniček,
poskládám bolest z malých kousků
do písmenek či notiček.
Znám hodně starých lidí,
co umějí být laskaví
co do duše ti vidí
a poznají,že churaví.
A umějí ji pohladit,
tak taková,bych chtěla být.