Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KSZŽ

Karel starší z Žerotína

3. 6. 2011 8:48
Pláč v české kotlině

se rozeznívá od rána do večera už od doby, kdy přestalo platit tolik účinné -veliký bič a malý dvůr na tuto náturu. Problémy

mladí - staří, nemocní- zdraví , černí -bílí, bohatí - chudí, zaměstnaní-nezaměstnaní, religiozní- ateisté, chytří- blbí tu byli jsou a budou. Mají je všichni na světě . Ale jen "mužická (panslavistická) povaha" tyto problémy řeší způsobem ala:  já jsem ten nejlepší skaut, který když mi dáte moc,  ten problém vyřeším. To bohužel kulturní, disciplinovaný a emancipovaný národ  nesežere i s navijákem nýbrž odmítne. Nahradit vládu lůzy, vládou osvíceného mocnářství, tam kde je převážně lůza nejde. Proto se blíží neomylně konec periody možného umění , jak vládnout tam kde k tomu není "vladaře" . Kde vzít a nekrázt v komunistickém Čechostanu aristokraty a ctihodné občany do politiky?  Přivézt je z Marsu ze Sovětského svazu , z Německa nebo z USA .Stále nic ? Slovo spravedlnost v rukách lůzy neomylně vytlačuje svobodu a vede do zajetí půjček ,byrokracie a všech ismů.

0 0
možnosti
LS

nestačímsedivit

3. 6. 2011 9:26
Re: Pláč v české kotlině

Kadle, tobě snad hrabe, člověče nech toho a raději mysli!

0 0
možnosti
PV

Pytlík

3. 6. 2011 8:24
Onz tz úvahy mají jeden háček

Momentální situace docela dobře odpovídá tomu, co autorka popisuje (sám, jsa v silně předdůchodovém věku, jsem to zažil na vlastní kůži). Jenomže, ono se to otočí.

Zaměstnavatelé brzo, brzičko, budou mít na výběr ze dvou alternativ: Buď zaměstnat staršího člověka (z dnešního pohledu důchodce), nebo nechat pracovní pozici neobsazenou. Mladých na práci nebude - a to je ten důvod, proč se odsouvá věk odchodu do důchodu. Prostě docházejí "mladé" pracovní síly. A kde nic není, ani čert nebere a tak společnost, byť by třeba (hypoteticky!) ráda dala starým lidem důchod, na něj jednoduše nebude mít. To jenom v představách levicových blouznivců lze dát lidem peníze, které se předtím nevyprodukují (prosím, žádné výkřiky na současný stav rozkrádání státních financí, to je jiná kapitola)

0 0
možnosti
RV

Viro

3. 6. 2011 8:22
Ovšem je tu jeden problém

a to ten, že pokud jsem zaměstnavatelem, tak mám právo a dokonce je to nutnost, si zaměstnance vybrat. Nikdo mě nemůže nutit, abych vzal někoho, koho nepotřebuji a nebo neuživím. Zeptejte se invalidů, k čemu vedou povinné kvóty zaměstnanosti tělesně postižených. Většina zásahů státu do lidských vztahů je korunována fiaskem.  Dokud se nezmění výchova v rodině a celé společnosti, dokud se budou mladí koukat na staré jako na odpad, nic se nezmění k lepšímu. Žádný zákon nepomůže.:-(  A hlavně místa , kde by mohl starší člověk "dožít" v podstatě nejsou. Je jich velmi málo. Technické profese jsou po 60 letech pro většinu populace již obtížně zvladatelné. Třeba už jenom tím, že špatně vidí. Jsou vyjímky.  Osobně si myslím, že žena nad 55 a muž kolem 60 patří na zahrádku a k vnoučatům. Takhle vzpomínám na dědu s babičkou a bylo to hezké. Díky nim jsem měl hezčí dětství.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 694x
Snažím se žít, neudílet nevyžádané rady,...
Prošla jsem pár místy a profesemi.
Nebyla jsem nikdy v žádné politické straně.

Část toho, co mě zajímá a napadá, publikuji tady.