- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už zas Francouzi...předtím to bylo, že nemají rozmazlené děti. Ale mají. Taky tam mají vysoký cholesterol, jako jinde.. navíc, zcela mimo téma, neznám arogantnější národ.
S jídlem nemám problémy, nepřejídám se, alkohol piju pravidelně, ale ne moc,/pivo, víno, liquere/ víceméně se řídím radami prof. Pirka a Samka i když jsou chvíle, že stanovený denní limit překročím několikanásobně. Z hlediska udržení si jakési kondice je důležitý pravidelný pohyb. Nezapomínejte ale, že každý jsme jiný! Všechny ty recepty o zdravé výživě beru s nadhledem. Pro zpestření dodám: Za totality jsem poslouchal v rozhlase babičku, která se druhý den dožila 100 roků. Ptali se jí, jak zdravě jí. Ráno hned slivovičku/to je i můj případ/, ke snídani bůček a ze zeleniny jenom okurky. Musíte se bohužel smířit s tím, že každý máme svoji svíčku a proto žijme tak, jak nám to vyhovuje!
Co máte proti bufetům? Taková kvalitní "dršťkovka", nebo ovarové koleno s křenem a hořcicí se dají vychutnat v pohodě i vestoje.
To víte "BIO" podvodníci se taky chtějí uživit!
Knížka je napsaná proto, aby vydělala autorovi peníze :o) Žijeme v srdci Evropy, na nás nejde stoprocentně napasovat jídlo Francouzů. Měli bychom se spíš řídit jídelníčkem našich předků - v umírněné míře - a jíst to, co vyroste v našem podnebním pásmu.
No to je sice pravda, ale Francie zas tak odlišné podnebné pásmo není. Ano, mořské ryby tu nemáme, asi proto má taky kdekdo potíže se štítnou žlázou.
A žáby a raci tady taky žijou, vinice taky máme...