Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

16 + 1 videoklip, co mě vždycky pobaví

Zase přicházím se svým nepravidelným seriálem o mých top. Tetntokrát se vrhneme do víru hudebních videí – a to ne jen tak ledajakých. Jsou to klipy, které vám zaručeně polechtají bráníci.

Přínáším vám směsku klipů různých interpretů i různého stáří. Netvrdím, že vás všechny položí na zem, nejspíš jich víc jak polovinu ani nebudete znát. Jsou to prostě videa, která si pouštím, když mi není zrovna do zpěvu, ale potřebuju, aby mi bylo.

  1. Hrobař

Tuhle písničku už znám hrozně dlouho, nejspíš od mala. Je to ale taky jediný počin od kapely Premier, který znám. To ovšem vůbec nevadí, Hrobař mě vždycky dokáže pobavit a to nejen klipem, ale také vtipným textem.

  1. Láska je láska

Klip i píseň, oboje bez jediné chyby – zvlášť pak na to, jak už je to staré. Navíc se mi moc líbí hlasová kombinace Lucky Bílé a Ilony Csákové, na to že to jsou ženské, to má pořádné koule. A klip? Ten má ještě větší! A Fanánek jako policajt mě hodně baví.

  1. Zamilovaný/nešťastná

Další videoklip z české produkce, navíc od kutnohorské kapely, kterou dobře znám. Rybičky 48 mají většinu, možná spíš všechny své klipy vtipné, proto bylo obvzláště složité vybrat ten, co mě rozesměje nevíce. Nakonec jsem si zvolila písničku, se kterou jim pomohla Bára Zemanová.

  1. Uhn tiss uhn tiss uhn tiss

No tohle je klip pro trochu odvážnější. Mírně perverzní, trochu nechutný, ale o to víc mě baví. Bloodhound gang s jejich frontmanem jsou opravdu vtipní – ten člověk mě baví v nejdenom videu a jejich hudba teké. Tenhle klip jsem si vybrala nejspíš kvůli tomu úplnému konci.

  1. Vrátnej

Neskutečná kombinace uhozeně vtipného textu a pohybových kreací Matěje Rupperta z Monkey Business dělá z Vrátného od Wohnoutů, jeden z mých nejoblíbenějších českých klipů. Svého času jsem si tohle video pouštěla opravdu často, teď už méně – jen tehdy, kdy se potřebuju opravdu zasmát.

  1. Don´t shoot me Santa

Kdo zná The Killers, bude mu tohle video připadat o to vtipnější. Vtipná vánoční koleda s vtipným textem a kapeleou navlečenou do vtipných svetrů dělá z Don´t shoot me Santa mojí oblíbenou zábavu – a to nejen vánoční.

  1. High school never ends

Bowling for soup je prostě zábavná kapela, a proto bylo složité vybrat ten nejvtipnější klip. Nakonec zvítězil ten, který jem viděla jako úplně první. Hrozně mě baví tlustý kytarista, ovšem jestli máte slabší žaludky, nekoukejte až do konce.

  1. Dance, dance

Kapela Fall out boy mě vždycky umí pobavit, ovšem klip k písni Dance, dance vede. Tu kapelu znám a poslouchám dlouho, proto je neskutečně zábavné, vidět všechny její členy jako ulízané šprtíky, kteří se snaží zabodovat na plese. Navíc sama písen je značně chytlavá.

  1. Štědrý večer

A další netradiční vánoční koleda. Xindl X je borec a mám ho ráda zvlášť kvůli jeho trefným, mnohdy kritickým, textům. Tentokrát mě ale dostal i na klip. Štědrý večer totiž není jen vtipný, je i chytrý a nese jisté poselství, to se mi na Xindlovi líbi. A samotný závěr při lití olova a krájení jablka nebá chybu.

  1. Holiday

Green day je kapela, kterou aktivně poslouchám asi ze všech nejdéle. Proto tedy také není divu, že tu mám jeden jejich klip. Holiday není asi nejvtipnější klip, který kdy uvidíte, ale mě prostě baví a bavit bude. A samozřejmě o písničce samotné nemusím ani říkat, jak moc ji miluju.

  1. I want to break free

Tenhle klip zbožňuju od svého opravdu útlého dětství. Kdo by si nezamiloval Freddieho v sukni a s knírem? A že to uměl nosit a byl víc sexy, než kdejaká slečna. Queeni jsou legendární kapela a právě o to víc si tohoto klipu vážím.

  1. Králíci

Něco tak blbého jsem v životě neviděla ani neslyšela. Králíci jsou tak neskutečná záležitost, že si získali celé mé srdce. Nejlepší je sledovat tenhle klip, když už jste trochu pod parou, ale i za střízliva má své kouzlo. Vždycky se směju a vždycky budu, proto ode mě Kabáti dostali pátou příčku.

  1. Tribute

Podle mě výborná písnička. Ovšem herecký výkon Jacka Blacka je asi nepřekonatelný a celou píseň zastiňuje. Tenatious D jsou vtipní umělci a ještě líp to umí prodat, zvlášť pak když jim na pomoc přispěchá Dave Grohl a zahraje si Satana.

  1. Boys and girsl

Oblíbený klip mojí maminky, prý se v něm vidí, a já, jak ji znám, tomu dost dobře věřím. Good Charlotte mě pobavili mnoha klipy, ale Boys and girls je zvláštní právě těmi starými lidmi, ti mě baví nejvíc. Líbí se mi, že je tolik lidí tohohle věku, kteří si umí udělat legraci sami ze sebe a neopovrhují nějakými hloupými, nevycválanými výrostky.

  1. Learn to fly

Tentokrát Tenatios D přispěchali na pomoc Foo Fighters – a udělali dobře. Learn to fly je klip, u kterého se dokážu opravdu smíchy válet po zemi. Obdivuju Dave Grohla a jeho talent, ovšem jeho mimika je něco, co mě dohání k slzám smíchu. Není víc co dodávat, prostě sledujte a smějte se.

  1. All the small things

A jsme na konci. Prvenství získali Blink 182 a myslím, že zcela oprávněně. Vybrat jejich nejvtipnější klip je herkulovský úkol, ale já stejně měla jasno. Vyhrál klip u kterou mi málem zaskočilo a z očí mi zároveň tekly slzy smíchu tak obrovské, že by se za ně ani krokodýl nestyděl. All the small things je nejlepší parodie na boybandy, kterou vůbec znám. Viděla jsem ho skotrát a stokrát jsem umírala smíchy.

+ Bonus – First date

A tady je ještě malý bonus od vítěze, neboť se domnívám, že i tento klip si zaslouží umístění mezi nejvtipnějšími videoklipy.

Tak, doufám, že jsem vás pobavila. A jestli ne, nu což... Nejspíš jsem se většině z vás do vkusu netrefila, ale v mém výčtu nešlo o nejlepší písně, o skvěle hlasy a propracovanou hubu, šlo o zábavu.

Autor: Mirka Karásková | pátek 22.3.2013 13:43 | karma článku: 9,65 | přečteno: 855x
  • Další články autora

Mirka Karásková

Intelektuálové? Jen sobci a lháři!

Kde by byla naše společnost bez té intelektuálské vrstvy? To intelektuálům vděčíme za duševní rozvoj naší společnosti! Dodnes k nim vzhlížíme, anebo je alespoň v úctě respektujeme. Jejich myšlenky byly obrovské, přelomové, zásadní. Jenže byli oni taky tak "obrovští"?

24.10.2013 v 15:40 | Karma: 17,01 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Kultura

Mirka Karásková

Jak se idiot stal géniem

Kdo z nás by netoužil po vyšším IQ? Tedy pokud už není členem menzy a jeho denním chlebem nejsou Einsteinovy rovnice. Myslím někoho průměrného z davu, sebe, svoje sousedy, přátele, lidi z ulice. Každý si občas na svou chytrost postěžujeme – a jen si vzpomeňte na svoje školní léta! Kdyby to šlo nějak zvýšit!

26.9.2013 v 17:51 | Karma: 11,98 | Přečteno: 863x | Diskuse| Kultura

Mirka Karásková

Jak pankáč a Rom pomáhali staré paní

Máte předsudky proti lidem, kteří se nějakým způsobem liší od „normálu“? Máte předsudky proti někomu, kdo nosí okované boty a zavírací špendlíky v uších, proti lidem s fialovými a zelenými vlasy, proti těm s dredy, s piercingy, nebo s tetováním, nebo snad proti jinak barevným? Styďte se! Já mám předsudky proti vám.

15.9.2013 v 17:00 | Karma: 21,98 | Přečteno: 1982x | Diskuse| Společnost

Mirka Karásková

Jak být úspěšným flákačem

Prokrastinace se v současné době dostává hodně do popředí. Stává se z toho velice moderní pojem a přiznejme si, zní to líp, než tvrzení, že se jen flákáme.

28.8.2013 v 14:51 | Karma: 9,56 | Přečteno: 713x | Diskuse| Společnost

Mirka Karásková

Krása základ života? Bohužel asi ano

Kdo může doopravdy říct, že je se svým vzhledem spokojený? Teď už třeba ano, ale v pubertě? Určitě jsme o sobě každý aspoň jednou zapochybovali – je to lidská přirozenost. A přiznejme si, někdo je holt krásnější a někdo zase méně. Jenže kdo zavedl ta měřítka?

25.8.2013 v 16:30 | Karma: 13,18 | Přečteno: 872x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.