Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pietrolini

8. 9. 2012 18:43
Já bych spojil více státních zájmů...

Kuřák nemusí spořit na důchod jako nekuřák.

Kuřák-přítel našeho důchodového pilíře.

;-)

0 0
možnosti
ZW

cassul

4. 9. 2012 9:08
ale stát nechce

aby lidé přestali kouřit. To, co provádí jsou jen taková šidítka pro masy, ale fakticky mu kuřáci pochopitelně vyhovují. jejich léčení je věc zdravotních pojišťoven, což se státní kasou souvisí jen nepřímo, zato spotřební daň a DPH je přímým státním příjmem a kratší dožití je přímou státní úsporou. Z hlediska státní kasy je ideální ten občan, který celý život kouří a v okamžiku odchodu do penze umře, na nějaké čiperné pětadevadesátníky, co celý život kondičně běhají a třicet let pobírají penzi skutečně není zvědavý...

0 0
možnosti
JM

masa1

4. 9. 2012 9:43
Re: ale stát nechce

Jen bych si dovolil poznamenat, že politiky a státní úředníky nezajímá něčí zdraví někdy v budoucnosti. Je zajímá naplnění státni kasy tady a teď. Aby měli z čeho brát a slibovat.

0 0
možnosti
T

Tulák123

4. 9. 2012 7:56
Tabáková lobby na blogu?

Pokud někdo neviděl, doporučuji film Děkujeme, že kouříte. Je až neuvěřitelné, jak se tenhle výblitek s tím filmem shoduje.

0 0
možnosti
JB

jfb2

4. 9. 2012 9:38
Re: Tabáková lobby na blogu?

hm, ten film byl výborný, jelikož perfektně kritizuje obojí, jak tabákový průmysl a kouření, tak i fanatické antikuřáctví. Ovšem tento článek není tak ani o kouření, ale o psychologii.

0 0
možnosti

zijutady

4. 9. 2012 7:53
Nebýt kuřáků a psích výkalů

žilo by se nám hned líp. Aspoň na veřejném prostranství. :-(

0 0
možnosti
RM

r_o_s

4. 9. 2012 9:53
Re: Nebýt kuřáků a psích výkalů

A kdyby nebylo těch co vyhodí pet flašku kde je napadne, nebo třeba plechovku od energeťáku, taky by bylo lepé bez poblitých chodníků, také by bylo lépe bez splodin z aut - hlavně tedy vnímám starší nafťáky....a tak by se dalo ještě pokračovat.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

4. 9. 2012 6:24
Naopak

Kdyby to naši "ochránci" mysleli s naším zdravím dobře, tak by boj proti nebezpečným věcem pojali systémové a kromě cigarel by byla označena i každá láhev alkoholu, ale třeba i na každém autě by mohl být povinně umístěn obrázek vraku z nějaké nehody apod.

Ale to už by se asi zákonodárcům nelíbilo, že? :-)

0 0
možnosti
H

honer

4. 9. 2012 5:23
Dočíst tenhle článek do konce

mě stálo zhruba tolik úsilí, jako před několika lety přestat kouřit. Oboje jsem zvládl, jenom bych přál autorovi, aby se z té hypnózy raději honem probral, a když to nepůjde, aby se aspoň, než začne něco psát, opláchl studenou8-o

4 0
možnosti
JN

tojsouveci

4. 9. 2012 6:25
Re: Dočíst tenhle článek do konce

A že tolik úsilí vyvíjíte, clověče? Abyste si nějak neublíži. ;-(

0 0
možnosti
O

orsypan

4. 9. 2012 3:07
nocebo efect

autor má pravdu - efektu se říká nocebo (placebo s negativním účinkem). pokud si budete opakovat jednou denně že umřete na rakovinu plic tak na ni umřete i když nekouříte. jeho návrh nápisů na krabičku cigaret je o dost účinnější a nevyvolá žádný negativní efekt. k tomu dodatek - je jedno jestli kouříte nebo - vemte si např.obezitu. dle statistik je 1/4 populace ČR nezdravě oplácaná tukem - ani jim neprospěje neustálé opakování jak dopadnou budu-li pokračovat v přejídání a nehýbání se. Moji prarodiče tento problém neměli - byli, jak s oblibou říkali, "plnoštíhlí" a spokojení, dožili se přes 80 let, což většinu dnes "plnoštíhlých" lidí nepotká - jejich neustále opakovaná mantra "dostanete infarkt, cukrovku, mrtvici, tlouštíci umřou dříve aj." povede k nespokojenosti se životem a k jejich předčasnému skonu. I když jste nekuřáci tak buďte tolerantní (vice versa - to platí pro kuřáky aby nesmrděli tam kde nemusí - v restauracích atd.)

1 0
možnosti
JB

generál Failure

3. 9. 2012 23:46
Mně je úplně ukradený

co se s kuřáky stane. Dokud se mi nikdo nesnaží kouřit doma, v autě nebo v restauraci kde jím, tak ať se třeba proměněj v zombie.

0 0
možnosti
AJD

Albert Joey Dreistein

3. 9. 2012 23:54
Re: Mně je úplně ukradený

právě jsem dostal neodolatelnou chuť zapálit si doutník přímo před tvým nedomrlým nosem. A pokud by se ti to třeba nelíbilo, tak bych tě chvíli přidržel pěkně za koule a myslím, že bys za chvíli kouřil úplně sám a rád;-D

0 0
možnosti
JD

janded

3. 9. 2012 23:18
Řešením jest kovová tabatěrka

A skrze sugesci napáchá víc škod televize.

0 0
možnosti
DM

Aretta

3. 9. 2012 19:10
První část je zajímavá.

Co se týče závěrečných nápadů, pokud budeme rozvíjet Vaši myšlenku, nesmějí být negativní a nesmějí obsahovat to, proti čemu bojujete, tedy "cigareta" "kouření".:-)

Vzor: "neolizuj zábradlí", "neskoč do té louže".... "ne, aby sis představil růžového slona!".

Nedááá se odolat zábradlí, louži. Kdo z Vás si toho slona nepředstavil? ;-)

0 0
možnosti
RK

semelik

3. 9. 2012 23:35
Správně - vlivem mrazu stávají se kovové předměty lepivými.

BTW, tak jsem to zkusil - stálo mě to špičku jazyka. Ale zase vím, jaké to je.

0 0
možnosti