Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohata

31. 1. 2008 0:24
Zrádce

pěkně napsané :-) opravdu

přeju vám aby se vám zrada k lepšímu podařila a abyste přejel vašeho slovutného předsedu aby soc dem kráčela vpřed moderním směrem. Pan Paroubek za zradu bere to, že jste mu nepustil ppředsednictví sněmovny,ale musí mlčet neb pokud si naštve tak ztratí poslední mocenskou pozici socialni demokracie a smysl pro realitu to on má ale na jeho černém seznamu jste ne že ne :-)

0 0
možnosti

lunak

30. 1. 2008 9:34
Přímá nebo nepřímá?

Chci vás zároveň upozornit, že, jak již podotkl spoluautor české ústavy p. dr. Cepl, neobsahuje výslovný způsob volby prezidenta. V každém právní řádu ale platí, že kde schází speciální ustanovení, platí to obecné a bez výjimky. V tomto  případě se i na poslance a senátory vztahují ustanovení Všeobecného volebního práva (volba prezidenta je volbou a ne jen hlasováním), kde veřejná (aklamační) volba není přípustná!  Aplikace jednacího řádu sněmovny na volbu prezidenta, ale není možná, protože zde uvedený způsob hlasování je omezen jmenovitě na specifické úkony.

Nerespektování výše uvedeného by mohlo být důvodem pro podnět k Ústavnímu soudu (resp. k Soudu pro  lidská práva) k zneplatnění prezidentské volby a následnou ztrátu poslaneckých mandátů těch z vás, kdo na podobnou hru přistoupili (viz: poslanec ztrácí  mandát při vědomém porušené ústavy - imunita zde neplatí!)

0 0
možnosti

lunak

30. 1. 2008 9:18
O naplňování vůle voličů

Jako ostatně většina vašich kolegů napříč stranami žijete v základním poslaneckém omylu. Naplňovat vůli voličů totiž znamená respektovat jejich názor i proti programovým cílům mateřské strany. Jak však praxe ukazuje je všechno naopak. Kolikrát jste si zjistil, jaká jsou přání voličů z vašeho volebního obvodu? Nemyslím tím schůzky s přitakávači, ale obyvateli volebního obvodu v širším slova smyslu. Kolikrát jste i  přes jejich nevůli hlasoval v souladu se stranickým usnesením? Nebo mi chcete tvrdit, že oboje jedno jsou? Výmluva, že vaši voliči přece hlasovali pro program strany, jejímž jste členem neobstojí. Od  okamžiku zvolení totiž nezastupujete jen tuto minoritu, ale i ty co  vás nevolili, respektivě nevolili vůbec. Pokud si to neuvědomujete, tak porušujete ústavu, na níž jste přísahal.

Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.

Politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny, ale dbá se ochrany menšin.

0 0
možnosti

Kakarel

30. 1. 2008 1:48
Pane Vlček,

jsem zvědav, jak se Vaše strana postará o to aby neprošly ty poplatky ve zdravotnictví, a jak se postaráte dle ústavy o bezplatné zdravotnictví vůbec! Je vidět, že Vám to placení vůbec nikomu v té ,,nocležně,, s devíti hospodami nevadí! Sami máte přitom zdravotní péči jak polobozi. My jezdíme desítky kilometrů v neděli za zubní pohotovosti! A to nemluvím o péči v ,,obyčejných,, nemocnicích! A Vy tady mluvíte o jednom článku! Lidi mají důležitější věci na starost, než co napíše jeden novinář-hňup. Běžte mezi lidi teď, ne před volbami! A řešte problémy hned, ne až ,,pak,, !

0 0
možnosti

Kakarel

22. 2. 2008 23:50
Re: Pane Vlček,

Mily Karliku, veris na jeziska ? Asi ano co, kdyz veris na zdravotnictvi zdarma. Az jednou budes lezet ve vymrzle nemocnici, a umirat na nedostatek leku xy jiste te bude hrat u srdce ze podobne skomirjai ostatni a hlavne zdarma. :-)

0 0
možnosti

flavy

29. 1. 2008 15:04
Yough! Abych byl tak trochu „Švejnarovský“

Pane Vlčku píšete: „Nechci se zabývat pokleslou úrovní určité části českých novinářů, novinářů, kteří vytvářejí virtuální svět na hony vzdálený tomu reálnému.“ Pane Vlčku, kdyby tak novináři nečinili a skutečně popsali realitu české politiky, pak se občané ČR, a zejména Ti, jež šli k volebním urnám, po přečtení takového článku, pozvrací, pokálí a pomočí. Stačí se podívat na noční sestřih z poslanecké sněmovny, o čem a hlavně jakým způsobem, spolu komunikujete. Stačí se podívat na jeden každý zákon, „domrvený“ tou kterou lobby. Stačí se podívat, jak nakládáte s veřejnými financemi. Stačí se podívat na vskutku bizarní volbu prezidenta ČR! Tuto obscénnost z volby prezidenta neučinili „pokleslí“ novináři, ale Vy, poslanci a senátoři, kteří prezidenta volíte.

 Po deseti letech v politice napíšete: „Nicméně zastávám názor (a také se jím řídím), že slušnost a politika se nevylučují.“ Pane Vlčku, nejste to spíše Vy/politici, kdo si vytváří virtuální svět na hony vzdálený tomu reálnému?

0 0
možnosti

Marek Staněk

29. 1. 2008 14:41
Pojmy absolutní a relativní

Ono je to všechno o vnímání absolutních a relativních hodnot. Z hlediska skupiny, proti níž se její příslušník postaví, je zrádcem. Jenomže ta skupina může být sebranka gaunerů, a pak ten "zrádce" je ve výsledku "ten správný chlap" (např. Joseph Valachi, který porušil "zákon" mlčení a stal se klíčovou zbraní při likvidaci gangu rodiny Genovese).

Ve škole nám manžele Julia a Ethel Rosenbergovy prezentovali jako hrdiny, a ti přitom působili jako špióni komunistického Ruska v USA a předali jim informace o výrobě atomové bomby, čímž její vývoj v Rusku urychlili minimálně o několik let. Komunistické Rusko stalinské éry přitom za "říši krále Miroslava" nemůže považovat ani hodně vážně mentálně postižený.

0 0
možnosti

Kdosi

29. 1. 2008 14:25
Jen malá poznámečka

Pane Vlčku, napsal jste:

"Nicméně zastávám názor (a také se jím řídím), že slušnost a politika se nevylučují."

Víte, čas od času mám možnost mluvit s lidmi z Konice. Jistě Vám název tohoto městečka na prostějovsku něco říká. A ti lidé o Vás říkají něco jiného. Jistě, tito lidé také nemusí mluvit pravdu, a já to, co říkají, nemám ověřeno. Jen je mi divné že těch lidí z Konice, co to o Vás tvrdí, je docela dost. Ale třeba všichni tito lidé neříkají pravdu, přestože Vás docela dobře znají z doby, kdy jste v Konici působil.

0 0
možnosti

BAZA

29. 1. 2008 13:38
volba cizince, který neučil děti česky

Vážený pane, pan Švejnar je jistě inteligentní člověk, ale jelikož je cizinec, člověk, který neměl ani tolik lásky k rodnému jazyku, aby svoje děti od malička učil česky, nemá dle mého názoru nejmenší právo být naším prezidentem. Chci tím říct, že i kdyby náhodou zvítězil a Vaše strana dosáhla dosazení cizince do nejvyššího státního úřadu, nikdy ho já osobně nebudu považovat za svého prezidenta. Znám několik mezinárodních manželství, jejich děti mluví od malička dvěma jazyky. Jejich rodiče milují rodnou zemi a její jazyk. Toto mi u tohoto pána chybí. Je sebevědomý, ctižádostivý, ale nemiluje rodnou zemi.

0 0
možnosti

Marek Staněk

29. 1. 2008 14:44
Re: volba cizince, který neučil děti česky

Souhlas. Velmi slušně řečeno, jeho fabulace jimiž se prezentuje, jsou ostudné. Nemluvě o tom, že (viz Stopařův průvodce po galaxii) "osobám, které o vládu stojí, nesmí být její získání umožněno".

0 0
možnosti

ak1975

29. 1. 2008 13:27
tajná volba??

Tajná volba presidenta, to se p. Topolánek tak bojí že ji chce tajnou? Každý volič má právo vědět , jak hlasoval jeho zástupce. Takže do toho a veřejně říci Kdo a KOHO. Nejlepší by bylo i PROČ.

0 0
možnosti

buxus

29. 1. 2008 13:20
Nejen to

"Za zradu se na frontě střílelo" - na frontě se střílelo i za usnutí ve stráži. To by bylo ve Sněmovně mrtvých. A v Evropském parlamentu by museli střílet do "táty pracujícího lidu" Falbra rychlopalnou zbraní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2418x
Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček (ČSSD)

Seznam rubrik