Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Virus2

6. 8. 2008 9:55
Je to jinak pane předsedo

" existuje jen jednotlivec, který se musí stůj co stůj prosadit bez ohledu na okolí."- právě v tomto je přece princip úspěchu v současném dravém kapitalizmu. Jenže těch úspěšných je jen malé procento. Pro pobyt u pásu je třeba zcela jiná mentalita a programová nevzdělanost, že?. Co s tím? Přiznat to.

Není pravda, že "Nikdo neprotestuje když... odhazování nedopalků, či plivání na chodník a mnohé další problémy řešíme represivními opatřeními". Soudní lidé řvou nahlas. Právě tenhle naprosto idiotský systém  kupení "plevelných" zákonů a vyhlášek, jejichž dodržování stejně nikdo není schopen kontrolovat je příčinou, že se nedodržuje už vůbec nic.  MINIMUM zákazů a možnost kontrolovat jeho dodržování by mohla být cesta z tohoto blbince. Mně osobně je v něm ovšem velmi dobře, protože nic není vymahatelé

0 0
možnosti
KN

bubli1fuk

6. 8. 2008 9:45
Ryba smrdi od hlavy.

Pane Vlcku, mate pravdu, ale jak uz napsal "vilous" nize, zacnete si delat poradek v parlamentu. Tolik zloby, arogance, opovrhovani druhym, verejne projevovane vulgarity, to je priklad chovani, ktery vy politici dnes a denne davate zbytku naroda.

Tak se nad sebou zamyslete(politici obecne), sestupte konecne z nadclovecich vysin, kam stesky obycejnych lidi nedolehnou a uvidite dusledky vaseho chovani a jednani.

0 0
možnosti
LV

baloun

6. 8. 2008 11:02
Re: Ryba smrdi od hlavy.

Svatá pravda! Můžete, pane Vlčku, začít u svých. Takoví bezohlední nadutci jako Paroubek s Rathem, jsou naprosto zářné příklady.

0 0
možnosti
PL

Rhiannon1

6. 8. 2008 8:58
Pokračování

Tato výchova je určující pro další období života dítěte. Když si rodiče nezvedeného puberťáka vzpomenou, že ho chtějí vychovávat, mají smůlu. Co nezvládli do nějakých pěti či šesti let věku už později nedoženou. A dítě je rodiči nejvíce ovlivňováno do svých deseti, maximálně dvanácti let, pak už méně.

0 0
možnosti
PL

Rhiannon1

6. 8. 2008 8:58
Potíže s dětmi ve škole

mají velmi často původ v rodině. Když do prvních tříd přijdou děti, které nemají osvojený alespoň základní pojem o zodpovědnosti a nejsou do jisté míry samostatné, co s nimi má škola udělat... Zvlášť když je jich více v jedné třídě. Ty děti si můžou zvyknout, ale trvá to déle a je to obtížnější. Když potom přijodu do puberty, radši nekomentovat... Učitelé a pravidla daná školním řádem jsou mnohým jen k smíchu a každý lump zatraceně dobře ví, že si může dovolit mnohem víc než učitel a že když odmítne pokyn učitele uposlechnout, že neníá prostředek, jak ho k tomu přimět. Kázeňské tresty jsou takovým dětem ukradené a míjejí se účinkem. A rodiče odmítají akceptovat, že výchova je především záležitostí rodiny a škola by měla převážně (samozřejmě nikoliv pouze) vzdělávat. Úloha té nejzákladnější výchovy, která by měla být u dítěte osvojena v předškolním věku, v době, kdy se dle psychologů tvoří základní charakterové rysy, je podceňována.

0 0
možnosti
LN

_lu

6. 8. 2008 8:54
...

také si myslím, že by se ve školách mělo začít něco dělat! Jinak to ve školách bude dočista vypadat jako v poslanecké sněmovně! Samej ryk, urážky, upocená individua divně máchající rukama... argumenty, vzdělání, inteligence žádná, dívat se na to nedá!;-€

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

6. 8. 2008 7:18
Poslední slůvko "uvidíme" vše shodilo .

Učitelům kdysi jeden nejmenovaný ministr přidal práci, přidal plat-třináctý- za tu práci navíc, protože jim nemohl přidat na základu. Pak se rušily všude (kromě poslanců, soudců...) třinácté platy, jenže práce navíc  se už učitelům nechala a plat za to sebral. Dnešní stav je tristní a lze říkat s pravděpodobností hraničící s jistotou, že potřebujme tupé pásové pracovníky a uděláme pro to všechno, hlavně jim zošklivit školu,nechcat působit otrávené a špatně placené učitele s dvěma zaměstnáními, aby uživili vlastní rodinu, výchova v rodinách téměř žádná a třicet čtyři žáků ve třídě, v pubertě a v marasmu čtyřek a pětek, protože nemají- na rozdíl od vietnamských spolužáků, učících se na jedničky, motivaci. Mám bohaté rodiče, co bych se dřel, to je dost velké procento žáků.Druhá část si ze základky přinesla neochotu a neznalosti, jsou líní a neumí se učit. .Jedna nejmenovaná ministrině chtěla učitelům "pomoci", že by si mohl každý koupit NTB (za 30 tenkrát) a pak si to odečíst z daní...

0 0
možnosti
O

Oldis_rab

5. 8. 2008 23:49
co se strednich skol tyce

zde by se klidne pro studenty nad patnact, mohl zrusit princip omluvenek, koho to zajima kde byl, kdyz nebyl ve skole? staci vest prezence, byl/nebyl, pokud neni delsi dobu pouze se na tento stav upozorni rodina, pokud nebyl na vice nez 50% hodin, neklasifikovan, dochasku deti by spise mela resit rodina nez skola, stredni skola prece neni povinna, je dobrovolna, ma tam tedy clovek ktereho to nezajima trcet a otravovat ucitele a ostatni zaky? proc? at si lita venku, nebude klasifikovan, propadne, vypadne ze skoly a je po problemu, pak je problem s dotaci na zaka, muze se stat ze ke ctvrtemu rocniku zustane nakonci v rocniku pouze napr. 13lidi a pak dotace na hlavu nezaplati hodinu kantora ve tride, proto by mela byt dotace spise na tridu, coz by zvedlo kvalitu, jak to osetrit aby skoly nepodvadeli to uz si prosim vymyslete v parlamente, je vas tam na to dost.

0 0
možnosti
BS

Brambach

6. 8. 2008 8:05
Re: co se strednich skol tyce

To s tou docházkou se mi líbí... :-)

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

5. 8. 2008 22:03
Nepochopitelné

je-- dělat předsedu parlamentu v Česku. Nebolí vás z toho cirkusu hlava?? Nepochopím však, že jste ve straně s Paroubkem, tak chytrý nejsem, žeby pro peníze?? Přece vaše strana vyhlašuje maximální podporu rodinám, které ani své  potomky nezatěžují povinností se vzdělávat, ne pak se vyučit!!! Stavby, fabriky volají o pomoc, nemají lidi, zatímco vámi podporovaní mladíci vymetají herny. Chcete pracovitým a schopným sebrat maximum, abyste si mohli podplatit voliče??? To pak zbytek schopných uteče, dnes je to zatím ((hranice ještě nejsou zadrátované!!)) velmi snadné. Na pracanty čekají v mnohých civilizovanějších státech!!

0 0
možnosti
R

ragingox

5. 8. 2008 21:46
CSSD

Ac nevolic CSSD a musim priznat ze trpici silnou averzi zejmena vuci panum Paroubkovi a Rathovi,Sobotkovi musim uznat ze pan Vlcek je asi nejrozumnejsi socialni demokrat z celeho toho cirkusu ala Lihovy dum ..

0 0
možnosti
OU

5. 8. 2008 22:55
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
KK

Spanker

5. 8. 2008 18:54
(prosím neplést si znovuzaváděním rákosek)

Soukromým školám bych to pnechal na jejich uvážení. Na státních základních a středních bych je povolil a ve výchovných ústavech zavedl povinně..

0 0
možnosti