FA - Kdo jsme a co chceme?

Fórum alternativ sdružuje občanské iniciativy komunikující mezi sebou na průniku názorových shod. Nejsme lůzou, tak jak nás občas někteří představitelé státu nazývají. V našich iniciativách najdete vysokoškolské profesory, kandidáty věd, ale i obyčejné dělníky či nezaměstnané.

Práce iniciativ se neomezuje pouze na svolávání protivládních shromáždění či sběr podpisů pod petice, ale hlavně se zabývají hledáním alternativ a řešení jak dostat naši zemi z krize. Navrhujeme svá řešení a alternativy.

Našimi cíly jsou zastavení reformních kroků Nečasovi vlády, které nejvíce doléhají na ekonomicky nejslabší občany. Zasadit se o přijetí zákonů, které by vedly k vytvoření sociálně spravedlivějšího státu. Posílit demokratický systém přijetím zákona o celostátním referendu. Uzákonění odvolatelnosti politiků na všech úrovních, včetně zrušení omezení jejich trestní odpovědnosti. Není nám lhostejná ani ekonomická situace v naší vlasti, proto ekonomové v rámci iniciativ mají stále na pilno.

K tomu, abychom dospěli k našim cílům, je zapotřebí v první řadě demise vlády Petra Nečase a nových parlamentních voleb. Nepřestávat důsledně kontrolovat práci nové vlády a vždy, když se odchýlí od svého programu anebo bude činit kroky proti zájmu většiny obyvatel ČR, ji tlakem zdola přimět k nápravě.

Abychom mohli naplnit společné cíle v rámci Fóra alternativ, pořádáme podpisové akce k peticím, přednášky na různá společensko-sociální témata a protestní akce. V regionech probíhají koordinační schůzky, petiční stánky a v neposlední řadě se připravují i shromáždění. Se stále zhoršující se situací, přibývá protivládních dobrovolníků, kteří mají touhu něco dělat.

Pokud také cítíte shodu s tím co děláme a tím co chceme, máte možnost se k nám přidat.

Kde nás najdete?

Každý všední den v Litvínově na náměstí Míru č.p. 212 v provozovně sekond – handu a bižuterie nebo v sekond – handu na č.p. 139.

V neděli 25.3.2012 v Praze, Tomášské ulici č. 10, kde se koná Pražské regionální Fórum alternativ od 13:00.

Každé pondělí a středu před úřadem práce v Teplicích na petičním stánku od 8:00 do 12:00 hodin.

26.3.2012 na petičním stánku před OC Fórum v Ústí nad Labem od 9:00 do 12:00 hodin nebo tentýž den od 13:00 v restauraci Na Rychtě v Klášterní ulici 75/9, kde se uskuteční setkání aktivistů.

27.3.2012 v Praze před ministerstvem zdravotnictví od 12:05 hodin na protestní akci „Zachraňme české zdravotnictví – pět minut po dvanácté“.

1.4.2012 od 13:00 v Chomutově, restaurantu Bravo ve Zborovské ulici 5342.

Nebo také na internetových stránkách našich iniciativ: http://www.posun.cz , kde najdete více informací i o nás.

Autor: Miloslav Svoboda | čtvrtek 22.3.2012 22:01 | karma článku: 10,53 | přečteno: 782x