Den matek

  Nejprve bych chtěl všem matkám popřát vše jen to nej. A zároveň poděkovat za jejich trpělivost, kterou s námi měly během naší výchovy a starostlivost až do dnes. Děkuji vám a užijte si nejen tento den, který nám všem je připomenutím všeho, co jste pro nás udělaly.    

  Podobného poděkování se těžko dočkáte z řad politiků, kteří svými tzv. reformami vedou naší zem do stále hlubší krize. Tato vláda nečiní nic jiného, nežli svými novými zákony zatěžuje rodiné rozpočty a tak jsou to právě matky, které pociťují nejvíce toto asociální chování našich mocných. Na jedné straně se odvolávají vládní představitelé na stárnoucí populaci, díky čemuž se snižují příjmy do důchodového fondu. Na straně druhé snižují podporu rodin. Nejen to má za následek, že se v dnešní době rodí čím dál méně dětí. 

  Bude-li pokračovat jakákoliv vláda v tomto nastaveném kurzu, pak se časem stane oslovení maminka hodně vzácným. Která zodpovědná žena, by chtěla přivést do tohoto nejistého světa svého potomka? Většina žen si podvědomě vybírá otce svého dítěte podle toho jak se o ní a jejich ratolest dokáže postarat. V této nejisté době, kdy by měl na pomoc přispěchat stát s nějakou propopulační politikou, je tomu právě naopak. Zvyšování DPH u základních potravin a léků, poplatky u lékaře, zavádění školného, nedostatek míst v mateřských školách a v neposlední řadě i vysoká nezaměstnanost, to jsou ta fakta, díky nímž se málokterá žena odváží založit si rodinu. 

  Není pak ani náhodou, že jsou to ve větší míře matky, které se účastní protivládních protestů. Jsou to ony, které jsou citlivější na takovéto změny v chování státu vůči rodinám. Je nutné více jim naslouchat a podpořit je aktivně svým chováním. Je na každém z nás, aby jsme mohli nejen pro sebe vybojovat změnu. Změnu v naší společnosti. Změnu v chování státu vůči našim matkám, potomkům i nám samotným. 

Autor: Miloslav Svoboda | neděle 13.5.2012 2:22 | karma článku: 12,00 | přečteno: 729x