Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lake

2. 5. 2011 6:58
Absolutně neplatné usnesení nemá právní účinky

Pane Štěrbo,

vlastníci ve Vašem SVJ připomínají malé děti, které si vystřihly z papíru čerta a promítají ho na zeď. Bojí se ukrutně, křičí a schovávají se pod peřinu. Jaksi jim nedochází, že žádný skutečný čert v místnosti není.

Vy jste si nerozumně "odhlasovali" změny stanov, které jsou v konkrétních částech v rozporu se zákonem. Tedy v těchto částech jsou stanovy nulitní (od počátku neplatné). To se jistě týká hlasování o změně stanov (§ 11 odst. 4 zákona) a možná i dalších částí.

Nyní si necháváte od právníka protistrany promítat čerta na zeď a hrozně se jej bojíte. Ve skutečnosti nulitní ustanovení nemá žádné právní účinky, je neplatné od počátku. Můžete si je ve stanovách rovnou škrtnout červenou tužkou. Dojde-li na soud, ten je povinen k absolutní neplatnosti přihlédnout ex offo (z úřední povinnosti).

lake

0 0
možnosti
MC

sualk

12. 4. 2011 15:07
Buďte rád, že jste ve SVJ.

To s družstevním bydlením je poněkud rozdílné v tom, že družstevní ovce jdou proti zdravému rozumu jednotlivce ještě otřesněji a zavazují se k investicím, které jim předsednictvo předhazuje zcela bez odůvodnění.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

12. 4. 2011 11:24
ehm...

Takže na co si stěžujete... tím že se zadluží společenství se zadlužují všichni jeho členové.

Tento člen prostě odmítá vzít si na sebe proti jeho vůli úvěr. A na to má plné právo. Zadlužit někoho proti jeho vůli je opravdu nechutné.

Měl by pro vás řešení: Ať si každý člen společenství vezme úvěr na svou osobu a pak to dejte do fondu. A jeho balkón prostě neopravte.

0 0
možnosti