Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

julie k.

8. 8. 2010 15:06
ad: autor

V jaké zemi žili naši rodiče? Myslím, že věta měla znít: V jaké zemi museli žít naši rodiče!  Nevím jak vaši, ale ti moji na výběr neměli. Po roce 1948 přišli o majetek i slušnou existenci, vycestovat za hranice bylo zhola nemožné, lidé v té komunistické pasti uvízli nedobrovolně. Životem si tu nebyl jistý vůbec nikdo, včetně generáního tajemníka KČS Slánského.  Když tu byl - podle vás - takový ráj na zemi, proč byl obehnaný ostnatým drátem s el. proudem a zátarasy na hranicích?

A Beatles? Znáte někoho, kdo si mohl v době jejich největší slávy koupit v československém obchodě jejich desku? Na které čsl. rozhlasové stanici Beatles pouštěli? Nebo byl jejich koncert k vidění ve zdejší televizi?

A že srpen ¨68 nikoho neovlivnil? Kde jste to žil? Nepatříte náhodou

k té hrstce, která tady okupanty vítala? 

     

0 0
možnosti
ML

marlow

8. 8. 2010 13:30
Nikkdo na nic nevnucuje

Bohatstvi a zivotni styl hvezd je snem spousty pubertaku a nesou si ho s sebou dost dlouho do dospelosti - nekteri az do hrobu. Proste se na prvni pohled zda, ze je lepsi byt bohaty a slavny nez chudy a tuctovy. Na to co je skutecne dulezite si musi prijit kazdy sam, i kdyby vam to otloukali o hlavu v televizi, casopisech i na billboardech - dokud na to neprijdete sam stejne nic neuvidite. To cim nas krmi media neni spiknuti omezenych zbohatliku ale uspokojeni poptavky. Existuji i lide co Blesk nectou.

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

7. 8. 2010 15:07
Antikomunistou nejste, protože jste komunistou!

Už to tady několikrát zaznělo - antikomunistou nejste, protože jste duší komunistou (na to nemusíte být členem KSČ ani KSČM)!! Člověče, vzpamatujte se a uvědomte si, jaký režim (skrytě) podporujete 8-o

0 0
možnosti
JJ

1888

6. 8. 2010 20:30
Take Nemci pozdeji hajili

nacionalni socializmus podobnymi slovy. Take nebylo vse spatne. Ekonomika se rozjela, lidi dostli praci. Projevy Emanuela Moravce byly plne hajeni pracujicich pred zamestnavateli. Nacionalni socializmus koncil valecnym krachem, nas socializmus koncil tim, ze jsme se vuci sousedum zacali povazovat za chudaky uzavrene za zeleznou oponou. "Zbozi z dovozu " byl absolutni reklamni slogan. Trpeli tim sami komunisti, kteri jezdili na zapad a vraceli se ohromeni. V takovych rodinach to pak bylo casto tak, ze tatik z pozice sve funkce jeste zarezaval a synek student se angazoval v sametove revoluci. Mentalita socialistickeho cloveka se stavala mentalitou vezne, pro ktereho cokoliv z vnejsiho sveta ma nekonecnou hodnotu, se kterou snadno ohromi spoluvezne. Auta, textil, potraviny, leky, prumyslove zbozi, filmy, moznost cestovat, atd. Vedle v NDR to bylo jeste daleko vyhrocenejsi.

0 0
možnosti
ČP

nemorose

6. 8. 2010 19:29
Ani jsem to nedočetl,

nějak to nešlo. Ještě že se Vám do toho nepletou francouzská slovíčka ;-). Kupodivu ani valašský dialekt.;-)

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

5. 8. 2010 22:45
Velmi dobře napsané

A z primitivních reakcí některých diskutérů si nic nedělejte.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

7. 8. 2010 5:31
Re: Velmi dobře napsané

rekl bych, ze s vami nema problem

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 8. 2010 14:55
vy jste duší komouš jako víno

.....proč je negativizován nárok být komunistického přesvědčení? Ze stejného důvodu, proč nesmíte hlásat fašismus.

0 0
možnosti
T

toad

4. 8. 2010 22:26
Re: vy jste duší komouš jako víno

R^ navíc je ten článek snůška nesmyslů bez hlavy a paty

0 0
možnosti
DP

MeGab

4. 8. 2010 14:35
Také nejsem vždy antikomunistou

Věřím, že komunální, resp. komunistický systém může fungovat. Ale jen v tak malých společnostech, kde se všichni navzájem dobře znají a nikomu nemůže tím pádem neprávem zůstávat za nehtama majetek ostatních. Pokud chce někdo komunismus uplatňovat ve společnostech větších než těch přibližně 200 lidí, jedná se o lumpárnu. A to jsem použil ještě slabé slovo, aby můj příspěvek nebyl vymazán.

0 0
možnosti

jarinka

4. 8. 2010 21:37
Re: Také nejsem vždy antikomunistou

Z tohoto pohledu se jedná o lumpárnu v KAŽDÉM systému. V každém systému se někdo na někom přiživuje. V minulém režimu, za komunistů, to však nebylo tak moc,  jak je tomu dnes, kdy peníze už nejsou výrazem práce.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

4. 8. 2010 11:48
clanek je psany pomerne nestravitelne

(zalezi jen na obsahu? Forma je taky dulezita), tak mi to prijde jako nesmyslny vykrik. Fakta tam nejsou, uvahy jsou melke jako u kavarenskeho levicoveho pseudointelektuala.... Uz jen obracet se na kapitalismus 19. stol.... Vzdyt ten uz nikde neexistuje, svet se vyviji. To je jako vycitat dnesni cirkvi, ze upalovala carodejnice a vypalila Carihrad nebo narokovat si vlastnictvi Rima, protoze karel IV. byl (mimojine!) cisar Rimsky.

Dnesni "kapitalisticke" zrizeni nema s puvodnim kapitalismem skoro nic spolecneho. tehdy odborari (opravnene) za neco bojovali, dneska je standardem vyrazle lepsi zabezpeceni pracujicich, nez se jim vubec mohlo zdat v nejdivocejsichsnech.

Proste mi to prijde cele docela mimo.

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

4. 8. 2010 11:14
Ještě, že v titulu máte ty dva vykřičníky.....

Kdyby to bylo myšleno jako otázka, tak už ji v této bohaté diskusi máte mnohokráte zodpovězenou.:-)

0 0
možnosti
PZZ

Petr ze Zlína

4. 8. 2010 12:43
Re: Ještě, že v titulu máte ty dva vykřičníky.....

Jedná se o druhou část...

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Žije na periferii ČR

Seznam rubrik