Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

povolání tiskař

4. 2. 2010 18:38
Nestydím se, ale jak to mám udělat?

Je mi 56 let. Celý život pracuji jako ofsetový tiskař. Mám střední vzdělání s maturou. Od svých 30ti let pracuji pro zvýšení svého příjmu v třísměnném provozu doteď. - Bez viditelného úspěchu na zbohatnutí. A přesto stále zaměstnán u ofs. strojů. Naopak jsem trnem v očích svých mladších kolegů. Čili tento vztah je spíš o konkurenci v získávání pracovního místa u stroje a v jejich závisti letité praxe. Pan podnikatel z toho má akorát srandu a všechny soky (včetně mě) označuje za idioty, protože soutěživost ve výkonu práce u strojů jemu přináší jen a jen zisk.

Kde dělám chybu, když se nestydím, jsem pracovitý, důsledný v práci a přesto nejsem bohatý???

Chtěl bych odpověď přímo od pana Štěrby. Tedy:

Milý pane. Napište prosím o tom nezaujatý, evropsky přijatelný a normální článek.

Děkuji Vladimír. EU

0 0
možnosti
PZZ

Petr ze Zlína

5. 2. 2010 3:38
Re: Nestydím se, ale jak to mám udělat?

Pane Vladimíre,

napsat "o tom" nezaujatý, evropsky přijatelný a normální článek je výzva k přechodu Mrtvého moře, aniž by se člověk namočil. Tyto nadpřirozené vlastnosti samozřejmě nemám.  Rovněž jsem celý život pracoval... jako učitel, a po sametu jsem brzy školství opustil, jsa vyhozen svým ředitelem, posléze poslancem za ODS. Zatímco on si pořídil v blízkých lázních vilu,  já obývám stále panelák. Přeji Vám ještě řadu let v práci, které si vážíte, a za kterou Vás platí. A bohatství - co to je? V

0 0
možnosti
J

jeche

4. 2. 2010 15:14
soukromá jachta

může bez problémů kotvit pod Vyšehradem už nyní.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

4. 2. 2010 14:21
Potíže s násobilkou!

Zase to Julínkovo výpalné.Humanitní vzdělání má něco do sebe.Ale matematika je exaktní věda.A násobení za vás udělá kalkulačka za pár korun.Ono se to řekne 30 korun za návštěvu lékaře tam a 30 korun za recept sem.Tuhle 60 korun za pobyt v nemocnici a támhle 90 korun za návštěvu pohotovosti a najednou ta směšná třicetikorunová částka naroste.A řekněme si,že těch 6 miliard korun ročně(Ano tolik dělá ten směšný poplatek 30 korun za celou republiku a rok)už není směšná částka ani pro pana Kellnera!A člověka napadne:Kdo vlastně těch 6 miliard zaplatil?Z jakých kapes a peněženek se těch 6 miliard vybralo?Z mé ne.Já u lékaře nebyl se zdravotními problémy skoro 10 let.Mladých a zdravých se to také netýká.Takže těch 6 miliard zaplatili nemocní.Nejvíce samozřejmě chronicky nemocní.Je to jasné 30 korun nikoho nezabije. Ale vážně je nutné,aby nemocní platili 6 miliard korun ročně navíc nad už tak vysokou částku na zdravotní pojištění?Jejich zrušením se 6miliard přesune do spotřeby!

0 0
možnosti
JH

hurkajan

4. 2. 2010 13:27
pár

devalvací koruny a budeme všichni mil. jako v Itálii

0 0
možnosti

Liborcermak

4. 2. 2010 5:12
Strašně rád

bych se nestyděl! Jenže realita je jinde.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 2. 2010 4:17
no ono to tak aspoň v Americe je

Když tam někdo (poctivě) zbohatne, tak jde do politiky. A lidi co ho znali a viděli že když se vypracoval od nuly, tak podobně se postará rozumně i o jejich veřejné záležitosti.

Proč píšu poctivě??? Inu protože je mu jasný že v předvolební kampani mu konkurence otluče o hlavu všechno co kdy proved, od nezaplacenejch daní přes alkoholové dýchánky  až k manželské nevěře...

0 0
možnosti
P

Pavel_D

4. 2. 2010 11:27
Re: no ono to tak aspoň v Americe je

U nás je tomu právě naopak. Nejdříve jdete do politiky, pak (nepoctivě) zbohatnete, a tak se stanete tím miliardářem, který si užívá svého bohatství plnými doušky. A pokud vás baví akční filmy, můžete si pořídit vlastní ozbrojenou gardu.

0 0
možnosti
I

ivabublan

4. 2. 2010 0:17
Znam nekolik milionaru osobne

asi 5. (milardare osobne ne). Kazdy z nich a to myslim kazdy z nich prisel k penezum tim, ze nekoho okradl. Okradl sve zakazniky, nebo sve partnery. Neudelali mozna nic prokazalelne nelegalniho, ale nemoralnosti se rozhodne dopousti dnes a denne - lzi, kradeze, podvody. Tomu se rika siknovnost? Bohuzel ano. Rv Ale propravde, nevim zda za tuhle cenu - jinym lidem nicit zivoty - chci byt milionar.

Vim, ze snad existuji i poctivi milionari, ale ja osobne zadnyho neznam.

0 0
možnosti