Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

kocourek-černý

20. 4. 2010 7:35
Nesmi a nemelo by se

PAUŚALIZOVAT,  nutno posuzovat podle jednotlivců a každou kauzu též zvlášť. Jinak to nejde. Přes 40 let se tito zvířata z poválečných dob schovávali mezi komunisty jako bojovníci proti nacismu. Ovšem tzv. bojivníci za svobodu nejsou schopni sami si mezi sebou již udělat pořádek. Mají v tom zmatek a proto útok je podle nich nejllepší obrana. Mám úctu před každým člověkem který bojoval za svobodu a též před lidmi kteří zemřeli v boji proti nacismu. I když  velká a to převážná část byla zneužíta pro komunistickou ideologii.  Zde je nutné argumentovat ve více rovinách a tím rozuzlit paradoxní situace. Neboť tyto činy jsou ve svém výsledku ambivaletní. Bohužel jsou možné různé motivace lidí. Na druhé straně je nutné určit lať morálky ve výšce která se nesmí překročit. Aby nedošlo alibistickému relativismu. Přesně tak je nutno posuzovat a analyzovat tuto událost na Valašsku.

0 0
možnosti
JN

Yesname

20. 4. 2010 7:55
Re: Nesmi a nemelo by se

To už jsem teda líp rozumněl tomu blogu.

0 0
možnosti
AT

Antek

20. 4. 2010 0:18
Partyzáni

Prý byli horší jak Němci a dodnes mají šikovnou přezdívku-čumichrásti.Když se něco dělo,čuměli z chrástů.Oni taky vymysleli množiny.30 jich bylo sesazených,300 jich bojovalo,3000 jich bylo vyznamenaných a 30000 jich bralo partyzánský důchod...

0 0
možnosti

Dispute

19. 4. 2010 21:40
Pro pravdu se lidé nejvíce zlobí - třeba i bývalí partyzáni?

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

19. 4. 2010 21:15
nejhorší na celé tragedii bylo,

že proběhla necelé tři týdny před konce války, 14 dnů před osvobozením Valašska. Fašisté už moc dobře věděli, že výsledek války nemohou nijak změnit a přesto páchali tato zvěrstva. Nejen na Ploštině, ale  také 23. dubna v nedalekém Prlově.

Partyzáni hrdiny byli a hrdiny zůstanou, stejně jako výsadkáři, kteří spáchali atentát na Heidricha, za kterýžto čin trpělo mnoho lidí ještě dlouho po akci. Jinou věcí je, že těch partyzánů po válce přibylo, najednou se jím cítil být každý, bez ohledu na to, zda-li střílel z lesa či do lesa.

Partyzáni udělali aspoň něco, možná konec války neuspíšili, možná ano, ale dokázali odejít do lesů a tam v zimě a nepohodě "strašit" nepřítele. I ty malé akce vázaly určitou část německých sil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Žije na periferii ČR

Seznam rubrik