Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

franouš

16. 12. 2010 13:04
Můj milý spolužáku!

I když jsi profesor, musíš se ještě moc a moc učit. Např. základy pojišťovnictví. Tzv. povinné ručení, nebo-li zákonné pojištění odpovědnosti z provozu motorových vozidel, je léta zavedeno na celém světě na ochranu jiných účastníků provozu - ne Tebe. Kdyby nebylo nařízeno, tak by se účastníci nehod museli domáhat náhrad od viníků z jejich kapsy (většinou soudní cestou) a to jistě uznáš, že by dopadlo špatně. Ve světě i u nás už existují jen dvě další povinná pojištění, a to myslivců za držení zbraně a zaměstnavatelů za pracovní úrazy zaměstnanců - opět na ochranu těch dalších. Uznej, že je to rozumné. A není to český vynález, je tomu tak ve všech vyspělých demokraciích. Kromě těch zbraní i v USA.

Ahoj.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

14. 12. 2010 10:51
Důvod pro povinné pojištění aut je jasný

Chrání občany před insolvencí jiných. Jinými slovy: zajistí oprávněným že viník nehody zaplatí (přes pojišťovnu). Každém, kdo je po nehodě invalidní by bylo houby platné, že je viník trvale na minimu, když by stejně žádné peníze nedostal.

Prostě: s povinným ručením souhlasím.

0 0
možnosti
G

Gamehoror

14. 12. 2010 13:23
Re: Důvod pro povinné pojištění aut je jasný

Dobře, ale vem si můj případ, Jezdim nerad a auto mám jen pro případ nezbytné nouze. Za rok auto použije tak dvakrát až šestkrát.

Pro mne je to trožku drahej předpis o povinném ručení.

Neříkám pro někoho kdo jezdí denně a těch bouraček mu hrozí daleko víc.

0 0
možnosti
JH

Profesor

14. 12. 2010 10:27
Nesmysl

Ono totiž pradoxně v USA povinné pojištění aut existuje. To, že se povinné pojištění netýká zdravotnictví, je jen úlet a zásluha lékařské lobby. Pokud ovšem uznáme, že v moderní společnosti není připustné nechat někoho umřít jenom proto, že nemá na operaci, musíte mít povinné zdravotní pojištění. Ostatně to vynalezl Bismarck, který měl do socialismu hodně daleko.  

0 0
možnosti
FS

franouš

17. 12. 2010 5:47
Re: Nesmysl

Posuzujete zároveň dva odlišné druhy pojištění: Zaprvé je to pojištění věcí a odpovědnosti a druhá skupina je sociální a zdravotní. První skupina, tj. pojištění věcí a odpovědnosti je na celém světě i v USA velmi silně rozvinuto, včetně tzv. povinného ručení za provoz dopravního prostředku (v USA tzv. third party liability, odpovědnost vůči třetímu). Druhá skupina pojištění je dobrovolná, podceňovaná a např. kdo získá zaměstnání u dobré firmy s pojištěním sociálním je king.

0 0
možnosti
C

cestra

14. 12. 2010 10:08
V tom je

ten rozdíl mezi skutečnou americkou SVOBODOU a eurounijní pseudosvobodou.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Žije na periferii ČR

Seznam rubrik