Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

jmhad

21. 11. 2010 6:43
těch ublížených

je už nějak moc.Co takhle rozhovor s někým,kdo žil normálním životem,staral se o rodinu,postavil si domek,pořídil auto a chatu a ještě ve volném čase se věnoval mládeži,se kterou za pár korun jezdil na na tábory,do přírody,a učil je žít jako člověka a ne jako dravé zvíře,které k přežití musí sežrat toho druhého!!

0 0
možnosti
PZZ

Petr ze Zlína

21. 11. 2010 9:27
Re: těch ublížených

Samozřejmě, všeho s mírou! Minulou dobu určitě necharakterizují věznice plné politických vězňů, a jen tak mě napadá, proč asi zalitoval již odešlý šéf olymp. výboru, že mu schází naše spartakiády. Ačkoli o jejich kritiku se dnešní establišment usiluje

mírou vrchovatou. Místo hledání optimálních řešení ve vzdělávání, kultuře, sportu, ale

i v družstevnictví, aj. jen jedno posvěcené řešení ----R^

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

20. 11. 2010 21:57
pravicová žurnalistika

Děkuji Vám, pane Štěrbo, za dnes vzácnou zasvěcenou úvahu místo obvyklé snahy vyvolávat hon na čarodějnice. Jsem rád, že komunismus padl. Dodatečné "hrdiny" nejrůznějšího typu nepotřebujeme. Nadělají vždy jen škody. R^

Naše dnešní tzv pravice komunisty neporazila. Nebýt Gorbačova, nic by se nezměnilo a mnozí křiklouni by byli v KSČ. Tato "pravice" také za 20 let nic nepředvedla, tedy pozitivního. Takže ten zuřivý antikomunismus potřebuje jako strašák. Průměrně inteligentní člověk přitom pochopil, ýe komunisté prohráli definitivně a v ČR se k moci zevnitř ani zvenku již nikdy nedostanou. Nebezpečí je jinde - že se ruská mafie tady leccos koupí, nejen Karlovy Vary. To však "pravičáci" přecházejí s bohorovným klidem. Skutečný národní zájem je jim zcela cizí. !!

0 0
možnosti
MA

mateja

20. 11. 2010 21:29
Dvojí tvář F. Šedivého

František Šedivý je příkladem toho, jak se režim před listopadem 1989 proměňoval, byť sám o tom nemluví, vyzdvihuje jen jednu část svého životopisu. neexponuje své působení ve funkci náměstka ředitele vydavatelství Melantrich. A nedělejme si iluze, že takovéto postavení nebylo pod nomenklaturou KSČ nebo přinejmenším NF. Člověka napadá myšlenka, proč jako tak aktivní odpůrce režimu mohl takovou funkci vykonávat.

0 0
možnosti
MC

Mirek Cikač

21. 11. 2010 9:06
Re: Dvojí tvář F. Šedivého

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

20. 11. 2010 20:34
Tachecí chápu. Tyhle rozhovory žádný hit nejsou

a tak to udělala zajímavé zneužitím věku hosta a jeho zkreslené představě o podobě světa.

Komunisté dělali něco podobného, když třeba na pionýrský tábor pozvali zasloužilého člena KSČ a on dětem vyprávěl o bojích dělnické třídy za 1. republiky. Druhý den ho rošťáci napodobovali a zvláště vybrané lahůdky jeho story parodovali.

0 0
možnosti
BK7

bledy kanadan 7

20. 11. 2010 21:18
Re: Tachecí chápu. Tyhle rozhovory žádný hit nejsou

Někteří rošťáci to dělají i dnes;-D

0 0
možnosti
ZSKN

zajíci se králíkům nesmějou

20. 11. 2010 20:27
okrajovou

roli? vždyť byl díky nim poprvé zvolen prezidentem Klaus, ne? :-/

0 0
možnosti
N

notebook.r51

20. 11. 2010 20:17
Ať tam zvou koho chtějí

Hysterika spolehlivě ochrání pořad před větší sledovanosti, takže to neuškodí.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

20. 11. 2010 20:18
Re: Ať tam zvou koho chtějí

hysterka

0 0
možnosti
MR

RAA

20. 11. 2010 17:53
výsměch

pan autor si opravdu myslí, že němci odpustili?......  Všichni papaláši, kteří byli duševně  spřízněni s Hitlerem byli bezmilosti odsouzeni , honěni po různých zemích a následně souzeni. A tak to mělo být i u nás. Celé politburo postavit před soud  - ne ten náš komunistický, ale třeba do Švýcar a teď by byl klid a pokoj. Ten vztek je následek toho, že Češi neumí odsoudit. Stejně jak je to s cikánama, tak je to i s bývalýma komunistama. Bylo jich jen 1 mil. všech - z toho 3/4 prospěchářů - ty bych normálně nechala pracovat do výše mistra a dál ne. Těch několik stovek nahoře odsoudit .  Po 10 letech bychom už na komunisty nevzpomínali. Teď jsou nalezlí jako největší podnikatelé a podle toho to vypadá - dělat neumí, krást ano.

0 0
možnosti
K-MN2

Kubrt - milovník nálevu 2

20. 11. 2010 16:38
... dokončení

Tím jsem myslel, že úzký nenávistný antikomunismus vůči KSČ(M) je jen střípkem. Její procentní vliv je sice okrajový, ale ono se to upeče i s těmi, kteří se stali přes noc velkými antikomunisty a dřív to nebyli malí, pasivní pracující se svou stodvacítkou u domu, kteří chtěli hlavně mít klid, ale aktivní-elitní soudruzi. Jedna věc je odpouštět, druhá věc je realita. Vy jim odpustit můžete, ale to je jim lautr jedno, oni po vás budou v konečném důsledku šlapat dál. Odpouštět má smysl tam, kde mi někdo ublíží nechtěně nebo pod nátlakem někoho jiného. Ale nedá se odpouštět tam, kde dotyčný reálně napomáhá dál marasu. S cílem udělat si na tom samozřejmě koryto jinak, než kdysi. Prostě patologické myšlení. To zdaleka není jen o jednoduchém antikomunismu vůči KSČ(M). Policie-kriminálka chce vyšetřovat, na politický pokyn se to zastaví. Člověk, který by po něčem i šel - zruší se celý útvar na objednávku. Brusel - trafika vypadlých z kola. Radičová se ozve - je za vyvrhelku. Kde jsme ???

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

20. 11. 2010 22:06
Re: ... dokončení

Kde jsme? V EU, tedy v Evropě, kam jsme chtěli. A paní Rdičová zcela selhala. Neboť každá nesolidárnost s Unií ohrožuje českou a slovenskou budoucnost. Radičová naštěstí zodpovídá jen za tu slovenskou. A hodně riskuje neboť Trianonská smlouva není zapomenuta a tak jako Slovensko potřebovalo Československo potřebuje dnes EU. Samo je "nič" a přijde-li za určitého vývoje o jižní okresy kde žijí téměř samí Maďaři, bude ještě menší "nič" bez přístupu k Dunaji.

Kdo nevěří, ať tam běží a hlavně se podívá jen malý kousek dál, na Balkán. Dnešní hranice vůbec nejsou stabilní ani na věky zaručené. !!

0 0
možnosti
K-MN2

Kubrt - milovník nálevu 2

20. 11. 2010 16:19
Pane autore

jistěže nejen J. Dienstbier. Celá ta sametová komedie, kdy soudruzi dobře věděli, že je to na dně a taktickou výměnou za pokojný odchod se jen přesunuli k moci jinak, většinou mimo rodnou stranu - ale podstata patologického myšlení zůstala. A nakradeno měli, potřebné kontakty zrovna tak. Pokud myšlením bolšána natvrdo neodstraníte nafurt, on bude škodit furt a za X let to přinese "ovoce". Zem reálně řídí vlivné a bohaté skupiny a lobbyisté. EU=RVHP.Ve funkcích jsou s klidem kreatury jako třeba soudruh Janeček v ČT - 7 let přes podvod v konkursu je ředitelem za pomoci stejných kreatur. Dnes doslova okrádají leckdy neprovinilé lidi nebo se o to minimálně snaží. Soudy jim jdou na ruku, protože je u nich stále až přespříliš stejných soudruhů. A společně se smějí nevolníkovi do tváře. Důležité je pouze ublbnout ovci k volbám, aby to šla hodit. Kam, je pomalu jedno, oni se mezi sebou už domluví. Jen tam nesmí narušit karavanu agilní a vyprahlý trouba jak Paroubek. To není jen o KSČ(M).

0 0
možnosti
HK

tnx

20. 11. 2010 13:00
Neni to omyl?

Cituji:"...v letech 1979-82, přímo z KSČ přešli do pravicových stran a do nejvyšších vládních pozic"

V těch letech jsem byl sice dítě, ale nějak mi to nesedí. Nemělo to být o deset let později?

0 0
možnosti

Mojše

20. 11. 2010 14:08
Re: Neni to omyl?

Kterak je dobré učit se číst. Cituji celou větu: "Určitě si vybavíte celou řadu ex-komunistů, kteří nemuseli jako

ex-žurnalista J.D. poznat"slasti" disentu, být žalářování jako J.D. v

letech 1979-82, přímo z KSČ přešli do pravicových stran a do nejvyšších

vládních pozic."

Leta 1979-82 se očividně vztahují k žalářování pana Dienstbiera, zatímco tvrzení o přechodu do pravicových stran se týká oné celé řady ostatních ex-komunistů. Pravda, je to napsáno trochu zmatečně, ale když se člověk snaží, pochopí to.

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Žije na periferii ČR

Seznam rubrik