Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mipra

9. 8. 2010 23:30
Hozená rukavice

Pane autore, vy přece již mnoho let organizujete zájezdy do Ruska. Tak nechápu, proč toho teď nevyužijete k zorganizování  pomoci tamním lidem. Nikoho povolanějšího k tomuto úkolu než vás neznám. Neváhejte, ať nepropásnete svou další životní šanci, kterou vám soudruh Bůh postavil do cesty. Udělejte konečně něco, za co na vás budeme moci být pyšní.

0 0
možnosti
A

Alergik71

9. 8. 2010 10:08
Šup šup

A co místo keců se zvednout a jít to zorganizovat?:-/

0 0
možnosti
S

Sid2007

8. 8. 2010 22:17
Velice relevantni clanek a pripominka

Stejne jako relevantni prirovnani k tomu, kdy Clovek v tisni, vlada, neziskovky atd. pomahaji v katastrofach od New Orleansu, pres Haiti, Zakavkazi ... ale pri katastrofe v Rusku zatim stale - jak se zda - vsichni mlci. I pri pomoci nasim obetem (zda se pravidelnych letnich) povodni (pan prezident by ekonomicky tvrdil, ze opravdu, ale opravdu statisticky vyskyt velkych povodni poslenich 10-15 let u nas neznamena zadne globalni zmeny klimatu) by na nejakou ty symbolickou pomoc Rusum mohlo v rozvinute a ne chude clenske zemi EU, kterou CR je, zbyt. Vyborna pripominka!

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

8. 8. 2010 23:02
Re: Velice relevantni clanek a pripominka

Jde o to, že symbolická pomoc asi nemá cenu. Co myslíte symbolickou pomocí? Podle mne je tam teď potřeba spíš hasící technika a to si opravdu nejsem jistá, že my ji máme. Myslím, že konkrétně naše pomoc bude potřeba až v momentě, kdy se budou z těch požárů vzpamatovávat.

0 0
možnosti
ZS

seimor

8. 8. 2010 14:47
To tedy koukám

jak naši spoluobčané kritizují. Ale jak to pomůže obyčejným ruským lidem? Možná nemůžeme jinak pomoci než třeba materiálně,sbírkami denních potřeb, hraček , ale aspoň něco, to co je v mých silách. Myslím, že každý normální člověk si uvědomí, že lidi, ti obyčejní jsou všude na tom stejně a proto bych tu pomoc poskytla a pokud to půjde, tak to udělám.A je mi jedno jestli v Rusku nebo v Americe....V něštěstí se má pomáhat . Všem !!

0 0
možnosti
ZK

SID09

8. 8. 2010 15:47
Re: To tedy koukám

Minulý týden jsem ADŘE, Červenému kříži, Člověku v tísni.....  nabídl  čtvrt milionu na konkrétní pomoc s podmínkou, že oni musí zajistit dopravu a rozdělení. Chtějí jen peníze - a bez mé následné kontroly. !!

0 0
možnosti
PD

Pedro.D.

8. 8. 2010 14:09
Pláčete dobře,

ale na špatném hrobě. Co se týká naší vlády, tak ta se nám rozhodla šetřit do bezvědomí. Takže povodně na Liberecku budou mít jistě prioritu a bůhví jestli se na ně najde dost prostředků. Co se týká humanitárních organizací ty jsou na tom díky vládním škrtům velmi špatně. Speciální leteckou techniku jako Italové nemáme, ani zkušenosti z velkých požárů. Na rozdíl třeba od povodní. A občanská pomoc je důležitá. Proto bych v závěru vašeho blogu uvítal zveřejnění čísla bankovního konta na který mohou čeští rusofilové a všichni humanisté přispět. Jinak byl totiž váš text pouze lacinou alibistickou exhibicí!

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

8. 8. 2010 13:00
Tak si říkám,

kdy přijdou teroristi na nápad, že daleko větší škody než nějakými spektakulárními útoky na veřejné budovy mohou způsobit například zakládáním požárů. Stačí roznést po lesích pár zápalných náloží, zamaskovat je a pak v příhodné situaci dálkově zažehnout. Kdoví, jestli každoroční požáry v Austrálii, USA a Rusku jsou jen dílem nedbalosti místních obyvatel nebo organizovanou akcí nepřátel. Ale speciálně v tom Rusku mám dojem, že jde o tam typickou byrokracii, šlendrián a mužický přístup k životu. Jestli  toužíte pomáhat pravoslavným bratřím, najděte si nějaký účet na netu, určitě tam něco bude.

0 0
možnosti
ZK

SID09

8. 8. 2010 13:13
Re: Tak si říkám,

V tom Rusku jsou už delší dobu 40 stupňová horka. Lesy jsou vyprahlé, tráva je suchá - a není třeba žádného šlendriánu, ani byrokracie. K neštěstí stačí mnohem méně, než jste ochoten připustit - malé dítě, rozpálený výfuk, odhozený vajgl, samovznícení, kousek skla.......!!!!!!

0 0
možnosti
M

Monzun666

8. 8. 2010 2:05
Stydím se,

sám za sebe a  nikoliv za kolektiv jak jste to pojal a je mě líto, že neznáte horší urážku jak komunista. Zřejmě musíte obohatit slovní zásobu např. četbou Karla Čapka snad pro Vás nebude pan komunista.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

8. 8. 2010 1:40
uz jste se

prihlasil vy na prace na celiny?

0 0
možnosti

Mablung

8. 8. 2010 0:53
komunisti

Stydět se nemusíme pane komunisto (horší urážku už ve slovníku nemám)

To co Rusko potřebuje, tj. hasící techniku, nemáme (a to co máme nelze díky vzdálenosti použít). Pomoc není povinnost. Pomáhat se má s rozmyslem a tam kde je to užitečné, ne jen po komunisticku vyhodit cizí peníze aby se o tom dobře dalo psát v novinách.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

8. 8. 2010 1:31
Re: komunisti

zřejmě jste měl nutkání tohle sdělení tady sdělovat

0 0
možnosti
O

ohoho

8. 8. 2010 0:39
Ty škody,které tady zanechaly

 po okupaci naší země,zničená  příroda,ještě dnes je spousta munice v zemi,tak to všechno nás stálo a ještě bude stát hodně peněz. A Rusové žijící u nás ? Ti mají peněz,že by si Karlovy Vary koupili celý. Těch lidí, co jim shořely domy, je mi líto,ale u nás jsou taky lidi,kteří přišli ve chvíli o všechno nebo skoro o všechno.. .....Rusáci si musí určit priority.jestli zbraně nebo lidi.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

8. 8. 2010 1:32
Re: Ty škody,které tady zanechaly

že ty o nich tolik víš draku

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Žije na periferii ČR

Seznam rubrik