Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proboha, EU nemám rád, ale jsme jeho součástí a demokraticky se hlasovalo a vyhrálo určité rozhodnutí. Tak jako demokraté bychom měli uznat porážku a přijmout rezoluci a snažit se následky toho nějak zmírnit. Nezastávám se tady uprchlíků, ale demokracie jako takové. Je zajímavou Českou vlastností neustále mít výhrady i k regulérním věcem. Viz iniciativa Zeman není můj prezident. Je a bude ať se mi to líbí nebo ne, protože byl zvolen a opozice má dělat svou práci (toto není obhajoba Zemana). A stejně tak zde. Prohráli jsme, ale nemůžeme říct, jako Slováci, že nebudeme plnit to k čemu jsme se zavázali vstupem do EU. To už není demokracie, ale anarchie. Pořád ať si tento pojem vysvětluje kdo chce, jak chce to znamená podvolení se názoru většiny s možností kritizovat a dělat opozici. A to pořád, zdůrazňuji, v rámci pravidel (třeba zákonů)!

4 5
možnosti

Problém je v tom, že když jsme do EU vstupovali, tak to byla zcela jiná EU. Tehdy nemohlo dojít k tomu, že parta ministrů (pouze ministrů!) zásadně omezí suverenitu jednotlivých států. To se zásadně změnilo Lisabonskou smlouvou. Je zajímavé, že o ní referendum neproběhlo, ač to pro jednotlivé státy je důležité.

10 0
možnosti

M43i92l52o60š 86T41r88n17k42a

25. 9. 2015 11:42

Dobře napsáno.Karma.

4 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik