Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám tedy z nadpisu soudit, že odborníci nemají zdravý rozum?8-o

0 0
možnosti
Foto

Zdravý rozum mají pouze absolventi Vysoké školy života a výpravčí. ;-D

0 0
možnosti

28. Ledna jeden odborník apeloval na vládu, aby se začala připravovat na hrozící riziko. Od 28. Ledna mohla vláda poslechnout zdravý rozum a třeba zkontrolovat stav hmotných rezerv a nakoupit chybějící zásoby za tehdy ještě nízkou cenu. I kdyby nic nekoupili, aspoň by měli přehled o stavu ve státních skladech a nemuseli by před novináři lhát. Kdyby naopak zbytečně nakoupili, není žádný problém zboží o které je dnes evidentní zájem přeprodat za vyšší cenu, nebo darovat a zlepšit si mezinárodní vztahy. Od 28. Ledna měli dost času prolustrovat prodejce roušek jestli jsou skuteční, nebo falešní.

Od 28. Ledna mohl ministr zdravotnictví Vojtěch nechat svůj tým pořádně prozkoumat příznaky , průběh a nebezpečí nového viru a připravit taková vládní nařízení ( i kdyby ležela zbytečně v šuplíku v kanclu), která by měla hlavu a patu a která by skutečně omezila riziko šíření nákazy na minimum - tedy například příkaz nutného ohlášení po návratu z Itálie,nebo příkaz zahraničních turistů v ČR kontaktovat svoji ambasádu, aby hygienici mohli lépe trasovat potenciální nakažené. I kdyby ve finále nakažení nebyli, tak hygienici by měli mnohonásobně méně práce, než dnes.

Tohle všechno mohli členové vlády dělat již od 28. Ledna. Místo toho poslechla vláda svůj zdravý rozum a vysmála se předmětnému odborníkovi, aby nešířil hysterii a pak se promenádovala ve světle reflektorů jak nic nehrozí, vše je připravené a co není AB zařídí osobně.

Toto není žádné generálování po bitvě, ale konstatování holého faktu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik