Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím. Cokoliv jinak nemůže fungovat, nebo jen dočasně. Když mám právo mám i odpovědnost. UK (lidé) si samo rozhodne (doufám), co chtějí bez ohledu na rádoby ekonomy a další nátlakové skupiny hájící pouze své zájmy. EU chce práva, ale nemá odpovědnost.

1 0
možnosti

Pane Havelka, souhlasim s vasim clankem. Ne do posledniho pismene, ale vasi myslence. Snad mi dovolite upozornit, co volbou Britu (ano nebo ne) bude mit za vliv na EU. Ten vliv bude jen mezi EU a mezi britskymi ostrovy. Ti budou tlacit na EU v otazkach tykajici jen je. Kdyz to nebude moci EU uskutecnit pro celou unii, da se VB vyjimka. A basta. (viz immigraci). Jinymi slovy, necekejme tlak britu pro zlepseni organizace EU.

Take musim dat pripominku na vase kategoricke odmitnuti volby obcanu zijici v cizine ve volbach. Vas argument proti je dost vazny. Mnoho obcanu CR bude schvalovat stejny postup. Jenze vylouceni OBCANU zijicich v zahranici (trvale ci prechodne) ubira temto obcanum zakladni pravo obcana byt slysen. Vy, timto prakticky odebirate obcanstvi CR temto lidem. Je to demokraticke? Muj argument proti vasemu diktatu bych vyhral u kazdeho demokratickeho soudu na svete. To i v pripade, ze CR zmeni ustavu.

Jako rozumny obcan, mohu vam nabidnout alternativu. Pro celostatni volbu zmente volbu do Snemovny stejne jako je volba do Senatu. Podminka na moznosti volit je dana 'trvalym bydlistem' volice. Tim je nejvetsi problem vyresen. Potom vsak musite nechat volbu prezidenta jak je dnes. S rozdilem, ze prezident si ustanovi svoji vladu.

Tim se splni ideologicka volba (jako volba politickych stran) a vyresi se take idioticka 'koalicni smlouva' a vsechny ty tahanice okolo.

0 0
možnosti

Pane Lima jaký je rozdíl mezi vámi navrženou alternativou trvalého bydliště a názorem pana Havelky?V obou případech přece občanům v zahraničí upřete právo být slyšen při volbě do obou komor parlamentu,akorát legitimním způsobem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik