Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hoky

3. 11. 2009 8:55
moje diplomka

byla na asi 25 stran textu - odvození a popis algoritmů. Pak už jen asi 40 stran výpisu zdrojáku. Pak už bylo podstatné jen hodnocení zadavatele, že software funguje jak má.

Pamatuji si, že na semestrálku nám zadali limit, kolik smí zabrat v RAM program i s daty. Kdo se nevešel, měl smůlu. Docela dobrá škola toho, aby člověk přemýšlel o efektivním programování.

0 0
možnosti

Semper2

3. 11. 2009 1:22
Konečně střízlivě uvažující člověk !

nejsem volič ODS, ale tenhle hon na Bendu je  opravdu nechutný ! Nejde jen o řádkování, ale třeba jen změnou typu písma (nikoli velikosti !) se text nechá natáhnout, či naopak  velmi zkrátit. Jak jsem už napsal u kolegy blogera: zkusme si napsat ve Wordu nějaký text např.v Arialu-Narrow a potom změnit typ písma třeba na  Bookman-Old style, a text nám nabobtná o více než  40 % !!! Socialistické normostrany nepočítaly s PC. A ta rudá feministka s. Friedrichová z ČT, plnící úkoly rudé estébácké mafie, at´ si přepočítá počet znaků na stranu i u svého deníčku, který si vedla, když studovala gender v postelích US bolševiků.Tahle causa s Bendou je rudá, sametobolševická lumpárna nejhrubšího kalibru. Něco jako "causa"Čunek...

A proto 17. 11. do ulic ! A jděmež  směr Kavčí Hory ! Janeček zpět k soustruhu do Sezimáku. A pekařka preclíků Fibingerová z rady ČT na laboratorní vyšetření stran určení genderu.

0 0
možnosti

majova

2. 11. 2009 22:19
obhájení "riga"? - to je právě i schopnost práce s textem

Vetšina doktorů čehokoliv (pominu-li zdravotníky) to totiž potřebuje. Srovnáni s Einsteinem je hodně kulhavé - jednak je jeho práce "technická" (a chápu, že inženýři při tvorbě věty rozvité trpí) a jednak, většina z nás prostě nejsou Einsteinové.

Škola má ukázat, že její absolvent je schopen čerpat dostupné informace, aktivně s nimi pracovat, že je schopen analýzy i syntézy a je k tématu schopen přidat svůj vlastní přínos i kritický náhled. A to prostě nejde bez načtení spousty podkladů a sestavení přiměřeného (a to je dané) dokumentu v zadané struktuře. Zní to složitě - ale to je podstata boje o malý doktorát.

Studijní práce mají svůj účel a tím prostě není ohromit lidstvo, ale prokázat, že jste schopni "doktorské práce".

S objevem typu teorie relativity se nechodí pro rigo, ale pro nobelovku :-).

Tož tak.

0 0
možnosti

Altera

2. 11. 2009 23:12
Re: obhájení "riga"? - to je právě i schopnost práce s textem

Ale vůbec ne. Právě geniální myšlenky jsou až neskutečně prosté. Hlavně hlouposti se musí sáhodlouze obhajovat balastem. Měřítkem práce má být přínos a myšlenka a né počet normostran.

0 0
možnosti

hanick

2. 11. 2009 21:22
Takže pane autore - četl jste ji?

Pokud se MB považuje za natolik inteligentního, že si zaslouží dva tituly, tak by si proboha měl zjistit pravidla pro zpracování diplomové nebo dizertační práce. Vzpomenu na svou diplomku, kterou jsem ještě musel psát na psacím stroji a jak jsem počítal řádky na stránku a písmena. Pomáhala mi přitom i dcera. Ale pan domýšlivý s vyvalenýma očičkama za brejličkama ze sebe bude dělat ještě ublíženého. Jeho práci jsem četl celou ve formátu PDF. Je to snůška informací a citátů ze všech koutů posbíraná a vlastní invenci pana MB jsem jaksi přehlédl nebo co....Rv

0 0
možnosti

Altera

2. 11. 2009 23:04
Re: Takže pane autore - četl jste ji?

Autor czela správně dovozuje, že množství normostran nemůže a ani nesmí být měřítkem kvality práce. Bodete se asi divit, ale ani celá teorie relativity by podmínku nesplnila. Je totiž jen na pár stranách.

0 0
možnosti

5alfa

2. 11. 2009 21:17
Nejde tak snad ani o počet stran...

... pokud by dílo Marka Bendy bylo hodné titulu, jistě si to školitel a oponenti obhájí při jakékoliv délce. Vynikající práce může být jistě kratši, než 100 stran. Obvyklé, a u studentů práv, to ale není. A co dokázal AE ve fyzice, tak k tomu se MB nepropracoval v žádné ze svých činností.

 

Takže srovnávat Alberta Einsteina s Markem Bendou je hňupství a nebo cvičená póza, jak za každou cenu omluvit jeho čin? Zkuste si, autore, jeho práci stáhnout, podívejte se na  " K O B Y L Í " písmo a řádkování a bude Vám jasné, zda jde "jen" o pokus natáhnout to na 107 stránek a nebo napsat "tak" skvělé myšlenky, že nevadí, že je práce kratší... ;-)

0 0
možnosti

midou

2. 11. 2009 21:22
Re: Nejde tak snad ani o počet stran...

jak říkám, nejsme příznivec Bendy ani dalších podobně obviněných, jen jsem chtěl upozornit  na co upozorňuji. A E je nadsázka, ale to jse určitě při své intelingenci pochopil...:-)

0 0
možnosti

Albert.Pes

2. 11. 2009 21:04
Je to tak,

a normální student beze sklonů ke grafománii to nemusí mít lehké. Na druhou stranu - pokud si vzpomínám, tak na mé alma mater bylo pro diplomku minimum 60 normostran. A myslím si, že každý student by si měl aspoň trochu osvojit blábolení a nastavování, protože, jak záhy zjistí v praktickém životě, je to to nejdůležitější... Čili je to i takový praktický test...

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1236x
Investističní rentiér, trochu ironický, provokujicí pravicově orientovaný. Pozorovatel společnosti, který se domnivá, že má dostatek životních zkušenosti a času občas sdělit nějaký ten postřeh. Pokud Vás můj článek naštval nebo pobavil, splnil svůj účel.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky