Bullshit kolem nás

Poslední dobou mám v oblibě slovo „bullshit“. Je to krásně universální slovo i v českých ústech. Slovo „bullshit“ mi dost často přichází na mysl. Dovolte mi,  se s vámi podělit o několik krásných bulshittů.

„Ze střednědobého hlediska je to výhodná investice“  Tak to je krásnej bullshit. Nikdo neví jak dlouho trvá střední doba, a ten co to vyřkl,  si je jist ,  že po uplynutí střední doby už nebude dělat managera, bankéře,  nebo finančního poradce. Proděláváte na doporučené investici i po 3 letech? Moje rada, počkejte až uplyne „střední doba“.

 Titulek v novinách : „Obrovský tanker mohl vybuchnout“  Co tomu říkáte?  Mohl, ale asi nevybuch. Já myslím že  i  malý tanker mohl vybuchnout, ale velký je určitě zajímavější. Nebo mohl vybuchnout osobní vlak, ten poskytne určitě  víc mrtvol než kdyby mohl vybuchnout jen vlak nákladní....

 A máme zde  slovo experta: „ v Česku ještě nevidím plné oživení, ale určitě přijde“. Hm, tipnul bych si, že oživení přijde ve „střednědobém horizontu“. Úplně mistrovský bullshit. Vždy pravdivý.... Tak díky za radu. Už se těším,  až to sem přijde.

 Možná je výskyt „bulshitů“ kolem nás jen bublina a tak ukončím, jak jinak,  bullshitovým   stanoviskem:

Mám obavy, že až tato bublina splaskne, pak to stejně jako se všemi ostatními bublinami skončí špatně

Pokud se ptáte : co že to skončí špatně?, vítejte v klubu odkrývačů bullshitů.

 Pozn pro editora: editor who accepted this paper for publication could not distinguish nonsense from sense, and thereby by implication, that my article  was "bullshit".

 

Autor: Miloslav Doubrava | pondělí 25.10.2010 15:59 | karma článku: 15,24 | přečteno: 1123x
  • Další články autora

Miloslav Doubrava

Bajka z moderní domácnosti

22.3.2016 v 16:48 | Karma: 14,96

Miloslav Doubrava

Zaragoza

27.5.2014 v 23:41 | Karma: 15,09

Miloslav Doubrava

marné naděje

5.6.2012 v 11:30 | Karma: 8,99