Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J35o21s61e66f 86P64o96t28r

24. 8. 2014 20:11

Zkuste si objektivně prostudovat dějepis, abyste věděl jak to s církví bylo - přesné označení je katolická církev. Ta se totiž zabývá zásadně jen vztahem člověk - člověk, člověk - společnost, člověk - Bůh. Ale aby poskytovala ucelený servis, k vysvětlení fyzikálního světa přijala Aristotelovu filozofii. A Aristoteles říká - Země je středem světa. Katolická církev přijala Koperníka,  až  po předložení nezvrtaných důkazů.

Že to s novými myšlenkami není jednoduché, dokazuje v současnosti třeba darwinismus, nebo neodarwinismus, což jsou lidské myšlenkové výtvory, které mají s reálnou biologií jen málo společného. Ale protože není jiná vhodná teorie  a protože  představitelé těchto  myšlenek jsou v maximální míře vědecky a politicky etablováni, žijeme ve falešné virtuální představě o vývoji druhů.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji Josefe, o víře něco málo vím, a přestože se k žádné konkrétní církvi nehlásím, nechtěl jsem se v žádném případě nikoho dotknout, stejně tak se zajímám i o historii a nedělám si žádné iluze o tom, co nás učili ve škole. Vaše poznámky jsou velmi podnětné a inspirativní a jistě rozšíří mé znalosti. Celý článek je nicméně jen lehkou nadsázkou o tom, lze-li selským rozumem dokázat fakt, že země se točí :o) Děkuji a přeji hezký večer :)

0 0
možnosti
DT

R^:-)Země rejdí vesmírem - a schyluje se k velké party, až se naše galaxie prolne s Magellanovým mračnem a galaxií Andromeda. :-) Moc hezké snímky, musím přiznat, že se mi to ještě nikdy nepovedlo takhle nafotit. R^ Krásný večer, Mílo! R^

1 0
možnosti
Foto

Na tu párty už se těším, na závěr prý  bude hvězdný ohňostroj;-) S díky zdravím :o));-D

0 0
možnosti
JC

Země se netočí - točí se jen vesmír kolem ní.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji Jardo za zveřejněné argumentyR^, mé bádání se tím pádem posunuje opět na začátek;-):-)

2 0
možnosti