- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vůbec nechápu Vaše příspěvky. Bydlím kousek od hranic Německa a mám tedy možnost porovnat kvalitu ovoce a zeleniny na obou stranách hranice. To, co se prodává u nás neuvidíte ani v nejposlednějším obchodě ALDI, který zrovna nepatří ke špičkám. Je jasné, že se může občas objevit plíseň na ovoci nebo otlaky, ovšem v takové míře jako je to u nás, to by si Němci líbit nenechali. Je to jen o vytváření tlaku na prodejce, aby se nesnažil zákazníkům vnutit shnilé zboží a argumentoval tím, že nestíhá.
Opravdu jste nepochopil, že Nově absolutně nejde o nějaké potraviny, ale jen a jen o sledovanost? A že si vybrali věc, u které vědí, že je absolutně nemožné ji uhlídat - takže mají záruku, že téměř vždycky něco najdou? Přitom je to absoutní blbost - i člověk s podprůměrným IQ si přece nevybere do košíku plesnivý citron nebo shnilou bramboru. Takže opět nemalá část národa skočila na špek Nově - která řeší úplnou blbost a na skutečně důležité věci kašle
podle mého je pouze otázkou času, kdy se přijde na to, že některé případy byly třeba i naaranžovány.
Manželka v jednom z těhle marketů dělala. A vím, že není absolutně možné, udržet to ovoce a zeleninu v pořádku. To je prostě fakt :-( Nova pouze vytvořila populistickou reportáž. Možná by si to ten reportér mohl jít zkusit a pak by mluvil jinak.
Nechápu jaký je v tom problém. co se týče ovoce/zeleniny je na každém aby si vybral dobrý kus. Dříve, kdy supermarkety nebyly tak běžné se prostě člověk musel modlit, aby mu prodejce nedal do sáčku nějaký ten zkažený kus. Míra zkažení zboží byla prakticky stejná. Dokonce na to měly (stejně jako dnes) obchody vyčleněnou určitou částku, která počítala právě na ztráty vlivem zkažení, vysychání atd.. Například když do obchodu došlo 100 kilo brambor, každý dopředu věděl, že se 100 kilo neprodá. Ani nemohlo. Dříve byly brambory částečně i s hlínou, která samozřejmě časem opadávala, dále taky v průběhu dnů vysychaly. To vše si pak obchodník vyřešil s dodavatelem nebo prostě mírně ošidil zákazníka (povoleno bylo tuším 20 haléřů na nákup)
To vše samozřejmě nemám z vlastních zkušeností. V té době jsem ani necucal mléko. Zato jsem měl tu čest vyslechnout si mnoho zkušeností jednoho z nejpřednějších brněnských zelinářů, díky kterému jsem mohl pochopit mnoho souvislostí v rámci obchodování za komunistů.
Teď se prostě kvůli zkaženým potravinám dělá velké haló. Pokud jde o balené nebo šizené potraviny, je to jasné. Ale zelenina a ovoce které si zákazník sám prohlédne a vybere - tam prostě vždy musí být nějaký vadný kus, který se poškodí třeba při přepravě, náhodou vlhkostí chytí plíseň nebo se dostane do přepravky omylem už od výrobce.
Ano, Klaus může za to, že se prodává nepoživatelné zboží.
Ono se ani neprodává, ale nějaký trouba si ho vybírá