Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždycky když chtějí politici něco prosadit, ohánějí se tím, kde všude už to mají. Opravdu bychom si to u nás nemohli dělat po svém a nezavádět každou hloupost jen proto, že to tak mají jinde?

A pokud jde o ten předpokládaný dopad, bude následně nějaká analýza, která se skutečně bude zabývat tím, jestli předpoklad byl splněn a v případě nesplnění zákon zrušen? Nebo to bude jako se vším, schválí se zákon a na nějaké dopady už nikdo ani nevzdechne.

1 0
možnosti
Foto

Nebude žádná analýza. A k čemu by také byla? Posvětilo by to porušení vlastnických principů ?

0 0
možnosti
Foto

O55t86a89k69a82r 17S51e20k38l

11. 3. 2016 15:11

V ledačem má autor pravdu. Vadí mně ale jedna věc - současná vláda dává přednost restrikci. Zakazuje , přikazuje . Tržby on line , jakási měsíční hlášení o obratu firmy , reflexní vesty mimo obec , STK on line , kouření na veřejných prostorech.......

Začíná to připomínat něco mezi pionýrským táborem a Orwellem.... Každý z těch zákazů příkazů má jisté ratio ... co je moc , je moc.

Za komančů se třeba jeden čas ve středu v restauracích nesmělo podávat maso či do 14 hod čepovat alkohol . Taky to mělo určité rozumné důvody. V podstatě to byly ale ptákoviny.

Stejně jako dnes. Aby za čas nebyla ve 22 hod povinná večerka.

4 0
možnosti
Foto

Přece uděláme vše pro to, abychom světoví nebyli, aneb zahulená putyka, náš výdobytek.

V normální společnosti si občané uvědomí, že kouření je zdraví škodlivý nešvar, a tudíž se sami zasadí, aby bylo co nejvíce omezováno. Pokud jim to nedojde, musí, bohužel, přijít zákon.

A co je důležitější - zdraví občanů, nebo chuť závisláka na nikotinový hřebíček do rakve?

Těch vyhlášek, které chrání občany (i proti jejich vůli) je víc, jen jsme si na ně už zvykli.

1 2
možnosti
RJ

R80a90d71e24k 20J50a39r10o88š

11. 3. 2016 16:53

Teď jste se projevil jako pravý sluníčkový neomarxista.

Odstěhujte se do Ruska. tam je kouření velmi striktně v restauracích či v barech zakázáno. Naopak treba v Rakousku, ale i v Německu má ještě kuřák poměrně dost možností si u své objednané kávičky či pivečka vonný kouř vychutnat. V Japonsku se v restauracích a barech může kouřit bez omezení a podobně benevolentní jsou i v některých státech USA, zejména tam, kde mají navrch republikáni (např. Texas aj.)

0 0
možnosti
MR

kouření dětí v tuzemsku je již běžným standardem, od pasivního přechází rychle k aktivnímu a dospělým, těm jen vadí, že se musí dělit o cigarety.

0 0
možnosti
ZJ

To jméno to nosí v sobě.

A by jste říkal, kdyby strýko Andrejko fajčil?

1 0
možnosti
JC

O Andreji Babišovi si můžeme myslet cokoli, jen ne to, že je taky takový hlu..k.

0 0
možnosti
Foto

Tak v Austrálii je zákaz 150 m od reštaurácie. To si potom nejaký zúfalec odskočí do busha a potom je to v správach po celom svete. :-)

2 0
možnosti
Foto

Chápu ustanovení pracovního práva umožňující nekuřákovi prosadit zákaz kouření na pracovišti. Má to logiku, zaměstnanec nemá možnost volby pracoviště a nemůže být nucen ke změně zaměstnavatele.

Oproti tomu zákazy kouření v restauracích tento záměr sledovat nemohou, protože v tomto meritu je naprostá svobody volby a možností. Takový obecný zákaz je však jednoznačně zásah do svobody podnikání, kdy je provozovateli vnuceno, jak má podnikat a to v žádném případě není správné a bez ohledu na to, že to jinde dělají, je to nežádoucí ingerence státu do podnikání.

U veřejných prostor jsem nerozhodný, ale spíš se kloním k zákazu, tam to není žádný zásad do svobody podnikání a stát má právo zvážit, co je dobré pro občany.

7 0
možnosti
EH

Předpokládám, že jak se nyní kuřáci bijí za restaurace, tak se dříve bili za nemocnice, pracoviště, MHD, vlaky...

A co se týče svobodného podnikání, proč se nebít i za močení a kálení přímo pod stůl? Je to pohodlnější než někam chodit. :-)

4 4
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 525x
Poslanec Parlamentu České republiky; Člen výboru pro životní prostředí; Člen podvýboru pro financování péče o životní prostředí; Člen podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství; Člen hnutí ANO 2011.

Seznam rubrik