Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den. Mám kolem sebe dost lidí, kteří televizi vůbec nemají a informace si pečlivě vybírají jen na internetu. Je tam všechno, takže můžete sjíždět jak informace, tak Blesk, jak je libo. Co je výborné, že vůbec nemusíte být odtržený od diskuzí nebo živých vystoupení, nakonec i to tam najdete. Včetně tak zajímavých přednášek, filmů a diskuzí, jaké byste mohl s bídou občas hledat jenom na ČT 2. Jenom si člověk musí zase dát pozor na vytvoření nové závislosti, brzdit se a naučit se vypínat. Mě se stalo totéž, co píšete, díky tomu, že jsem se přestěhovala a tady mi TV nefunguje a schválně jsem si anténu nekoupila. Kolik nové, zajímavé a nepřečtené literatury se objevilo a jiných aktivit. A mám klid.;-)

0 0
možnosti
PK

Zdravím, televize obecně je v koncích. Usoudil jsem, že mi tak nějak nemá co dát. Stále se opakující filmy, různí vyvolení, výměny manželek a jiné bizarnosti, starší než já - americké sitcomy, kde se furt uměle chechtá, televizní noviny na Nově jsou neskutečnou snůškou různých průšvihů, vražd a negativních zpráv, ČT opakují co si pře den mohu kdekoliv přečíst, a ostatní komerční televize jsou na tom naprosto stejně. Domnívám se, že jenom nesvéprávnému jedinci může dělat dobře, že někoho zavraždili a ještě si řekne, že si to určitě zasloužil. Nevím proč bych měl denně poslouchat slaboduché komentáře, kde mě má více zaujmout dekolt moderátorky než obsah zpráv. Tohle fakt není cesta. Správně píšete, že člověk jde spát naštvaný s negativním postojem k práci a k životu. Na druhé straně je pravda, že jsem svéprávný a nemusím se na to dívat. Ano, přesně tak to dělám. Chtěl jsem si koupit novou televizi, ale neudělám to, za ty peníze to skutečně nestojí a těch několik sportovních přenosů bohatě zvládne i má postarší osmdesátdvojka.. Zjistil jsem, že když se na zprávy nedívám, vynechám přiblblé sitcomy s umělým smíchem, vynechám již po 50 opakující se film, tak mi vlastně nic nezbude. Nic živého, žádné diskuse nic moc aktuálního. 

Jak tedy býti tím, komu televize neubližuje? Jakási filozofická teze říká, že: Svoboda je poznaná nutnost. Ano dnes již jsem poznal, že nepoužívat televizi ke svému vzdělávání je poznaná nutnost. Zjistil jsem kolik knih jsem ještě nepřečetl, kolik vycházek s manželkou jsem promarnil a že i na oblohu ve městě místo čučení do televize mě může psychicky velmi povzbudit. Děkuji tedy za toto sdělení, moc mi to v mém rozhodování pomohlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 420
  • Celková karma 24,00
  • Průměrná čtenost 1363x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik