Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

je pravda že uzavřením se do svého vlastního světa, kde figuruje především rodina, přátelé , záliby, se člověk izoluje od toho vnějšího šílenství, ale někdy extrémně nepříznivé okolní podmínky začnou rozrušovat i rodinné vazby a když se život stává bojem o přežití, ve smyslu udržet si střechu nad hlavou, tak na radost zbývá opravdu jen málo místa

0 0
možnosti
JM

V podstatě radíte ignorovat skutečnost, tím známým pštrosím způsobem. To na chvíli jistě pomůže, ale následky odložených problémů bývají o to horší.

1 0
možnosti
LH

Paní autorko, pokud pominu koukání na zprávy, tak příčiny nespokojenosti vidím denně ve své vesnici.

Když jsem se přistěhoval do této vesnice kde žiju (r.1979), tak měla 420 obyvatel, zde byla školka, škola, hospoda s tanečním sálem, prodejna Jednoty, dojížděla sem pojízdná prodejna s masem ( a měli tam všechno),autobus každou hodinu do jednoho okresního města, autobus do blízkého města (5 km) na každou směnu a poslední přijížděl ze směny o půl jedenácté, ( řidič přespal ve vesnici a ráno bral lidi na ranní směnu) a prosperující družstvo, které zaměstnávalo 70% obyvatel vesnice.

Družstvo v zimě protahovalo silnice, takže nebyl problém ráno o půl páté vyjet s autem.

V tom městě bylo 6 továren, které braly lidi jakéhokoliv věku a kdykoliv, takže si i člověk přes padesát mohl vybrat kam chce jít dělat.Tenkrát jsme měli jak čerstvé rohlíky, tak chleba  A CESTA NÁS NESTÁLA ANI KORUNU.Dneska když chci mít čerstvé rohlíky tak cesta autobusem a zpět nás přijde na 30Kč a když jedu autem, tak to také není zadarmo.Čili veškeré potraviny se nám prodražují o cestu tam a zpět.

Dneska má vesnice 280 obyvatel  A NENÍ TADY Z TOHO CO JSEM VYJMENOVAL NIC. Budova školky a školy (v jedné budově obě zařízení) je v dezolátním stavu, bývaly tam dříve i volby, nynější  dvoje volby musely být v jiném objektu, prý aby nespadlo lidem něco na hlavu , respektive aby lidi neviděli jak to dnešní kapitalisti vedou.Ani v tom městě už nejsou fabriky, které by vyráběly české zboží.Silnice se neprotahuje, čeká se až pojedou silničáři.

Jak je tedy možné, že za komunistů toto všechno fungovalo a lidé se měli lépe než dnes (a to ještě si tady mladí lidé stavěli domky svépomocí).Po r. 1991 se tady už nepostavil ani jeden!!!! Sice jsou u každého baráku auta, ALE TO JE Z MUSU, protože autobusem se nikam nedostanete, zrovna tak do práce také ne. 

Tenkrá jsme sice na komunisty nadávali, ale to byla jen selanka proti tomu jak se mají lidi na vesnicích dnes.

1 1
možnosti
AS

A71d95a71m 20S72t66a25v51a

26. 6. 2015 10:14

"....neustálé celonárodní naštvanosti...": Autorko, o čem je řeč? Že takhle píší média, nyní především z Aktuálně, jehož redaktorská squadra ne a ne překousnout, že jejich kůň na prezidenta to projel, neznamená, že se věci tak mají. Nebuďte jak bolševici  a ti neomarxističtí anarchisti z Aktuálně! Vždyť se máme, že jenom chrochtáme spokojeností! Už jen tato debata: a to je jen promile veškeré pohody!

0 0
možnosti
Foto

obávám se, že se trochu mýlíte.

Nejvíc si stěžují a jsou naštvaní ti, kteří mají na hradě svého koně.

0 0
možnosti
MF

V zásadě souhlas a karma....prostě "carpe diem", žít dnes a tady ve svém "mikrosvětě" plném lásky a empatie do té doby, než nám někdo do něj šlápne...Jinak máte pravdu sledování médií a zvláště TV je pomalá otrava dobře dávkovanými jedy a mohla by vést až k smrti z "vyděšení". Já sama se s tím rvu, zda mlčet a být odpovědná jen za svůj život, nebo se ozvat když už té zloby je příliš. Proto také bloguju! Možná to nepomůže ničemu, ale člověku se uleví, zvláště když se v diskusi ozve spřízněná duše...Prostě děkuji za blog, cítím to podobně!

0 0
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1366x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik