Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozrejme mate pravdu, nesdelovat mzdu pri najimani zamestnance s vyjimkou nejakych vyraznych, vysoce kvalifikovanych specialistu, kde se pocita se svobodnym vyjednavanim ve vyssich radech, je podle me bezna zlodejina, minimalne casu zajemce o praci. V civilizovane cizine se mzdu clovek dovi pred tim, nez se zacne vubec o konkretni praci vi zajimat, jestli se mu to vyplati ... neni problem napsat od - do, nebo minimalne od podle kvalifikace ... .

0 0
možnosti
AT

Mám dojem že firmy mají ohledně platů kartelové dohody, anebo je to ve stylu- proč bych měl platit tolik, když tamten platí tolik....

0 0
možnosti
RK

Máte pravdu. Je to normální obchodní vztah. Jeden prodává práci, druhý jí kupuje..... Kdyby se takhle chovali v supermarketu, zákazník by se cenu zboží dozvěděl až při markování, to by se každej divil.

2 0
možnosti
MT

No to jsem přesně chtěla napsat - je to stejné jako při nákupu, kdyby mi řekli cenu až u pokladny, tak jim to naházím na hlavu.

Když je plat vystavený rovnou v inzerátu (nebo apoň přiměřené rozmezí), tak se člověk leckdy vůbec nemusí zdržovat s reakcí.

1 0
možnosti
JT

Ja to delam vetsinou tak, ze to pozadovanou mzdu napisu hned do uvodniho mailu s tim ze vim, ze je to sice proti pravidlum z prirucek typu "the best interview for dummies", ale ze nechci zbytecne zdrzovat sebe ani je, kdyz se nesejdeme.

2 0
možnosti
Foto

Přesně. Pokud už máme taky přečteno ze pár příruček nebo článků typu: Jak... v 10 bodech, je docela zábavné sledovat, když se tím lidi otrocky řídí. Vygooglíte si teoretické rady na cokoliv v životě. Jenže pak ta praxe ;-D

0 0
možnosti
OF

Takovej blbej dotaz - proc ten dotycny cekal az na posledni kolo az se personalista rozhodne mu rict, kolik bude brat? Proc se na to aktivne nezeptal uz behem prvniho kola pohovoru?

0 0
možnosti
Foto

Znáte tu frázi: "Zeptej se mě na co chceš a já ti na co chci odpovím?":-)

0 0
možnosti
JFB

To je jednoduché. Mzda je záležitost vyjednávání. Soukromé firmy opravdu nemusí mít tabulkové platy, dost často mají pracovníci na stejných pozicích výrazně rozdílné platy. A také je to o zjištění, jestli zájemce má více zájem o práci, než o plat.

1 0
možnosti
Foto

Mám dost pochybnosti, jestli se pracant pozná podle toho, jestli ho zajímá, kolik se za práci nabízí...:-)

1 0
možnosti
TD

Uchazeč o práci přece nemusí hrát žádné zdlouhavé hry na kočku a myš a může také hned na začátek zveřejnit svojí "cenu". Pokud bude pro zaměstnavatele příliš vysoká, řekne jen "aha, tak nashledanou" a uchazeč může jít o dům dál. Ať to Váš známý zkusí a možná pak pochopí, proč ani druhá strana nechce odkrývat karty předčasně :-)

Pokud je na nějakou pozici vypsán několikakolový pohovor, pak by alespoň rámcová výše mzdy měla být jasná nejpozději po úspěšném zakončení prvního kola. Když se k tomu zaměstnavatel nemá (IMHO tady jde už jen o pohodlnost), tak je na uchazeči, jestli se ozve a nebo bude dál tiše doufat.

Mimochodem, nabídky, které mi chodí od pracovních agentur, rámcovou výši mzdy obsahují - formou "měsíční mzda AŽ x tisíc Kč".

4 0
možnosti
JT

No a na to se da reagovat tim, ze delate OD x (to x je stejne jako v jejich poptavce) tisic Kc a je vymalovani.

1 0
možnosti
Foto

Větší šance na to, že konečná nejužší skupina vybraných lidí, ze kterých vzejde budoucí zaměstnanec společnosti, má zájem ... především o konkrétní práci v konkrétní společnosti než o peníze kdekoliv za cokoliv ... a tedy i větší šance pro splnění předpokladu třeba loajality budoucího zaměstnance?:) 

Nicméně...to co jsem formuloval jako otázku, nebude platit vždy...bude se to hodně odvíjet od nabízené pozice ... tajit mzdu pokladní v hypermarketu asi bude zbytečné :)

0 2
možnosti
Foto

Pane Boháček, vy vážně věříte, téhle staré fámě? To byste se divil, kde všude se tají, za kolik je nabízená práce. I když pořád nechápu proč.

1 0
možnosti
MT

To je jen uzasny vysledek totality 'trhu prace'...

0 5
možnosti
HF

8-o K dobrému článku takový blábol. Ach jo. ;-D

2 0
možnosti