Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Před lety jsem vyhrála výběrové řízení na referentku ekonomického oddělení na jedné vysoké škole.

Při nástupu do práce jsem poprvé narazila, když jsem dostala za úkol přepsat dotace od začátku roku do linkovaného sešitu. Iniciativně jsem použila excelovou tabulku. Paní vedoucí mě řekla, že tam nejsem od toho , abych si dělala co chci, ale plnila příkazy.

Co jsem udělala, bylo špatně (důvody: použití čtverečkovaného papíru místo linkovaného, nevynechání řádku a další naprosto nesmyslné výtky).

Po měsíci jsem byla tak vystresovaná, že jsem odešla ve zkušební době (i když mi bylo 50+ a žádné místo v dohledu).

Na osobním oddělení mi řekli, že je jim to líto, že jsem už šestá, co takhle odešla a potichu se mě ptali na důvod. Vysvětlila jsem jim, že nejsem schopná ani ochotná se nechat nesmyslně šikanovat. Paní mi pošeptala, že ty přede mnou odešly ze stejného důvodu.

Paní vedoucí nikdo nic neřekl. Jedna spolupracovnice, která dostala místo po 2 letech na pracáku se cpala prášky, aby vydržela.

Pochybuji, že jakýkoliv zákon může změnit lidi, kteří mají potřebu si něco dokazovat na úkor podřízených.

2 0
možnosti
Foto

Pochybuji, že je to pravda.

0 1
možnosti
PK

P96a44v72e13l 81K71u13l90a

10. 3. 2016 11:07

Ale toto není vůbec špatný nápad. Hodně lidem prý od stresu pomáhá sex.:-)

0 0
možnosti
Foto

Toto je jeden z tisíců důvodů, proč si nikdy nevezmu zaměstnance. Radši budu navěky sám OSVČ než bych si vzal zaměstnance. I když už jsem o tom mockrát přemýšlel. Zakázek je dost i pro 2-3 lidi, zejména v sezóně. Ale všechny ty povinnosti, povinnosti, platby a platby. A k tomu kontroly a hrozba pokut.

Nechte se zaměstnat ve státní správě. Tam za naše peníze všechny povinnosti zaměstnavatelů plní. Včetně měkkých postelí a pruhovaných peřin pro odpočinek zaměstnanců.

3 0
možnosti
Foto

No ona skoro žádná malá firma nemá zaměstnance. Švarc systém neumřel a díky Vámi zmiňovaným podmínkám ani nevymře. Ale to je chyba státu nikoliv firem natož zaměstnanců, kteří třeba ve stavebnictví ani nemají na výběr, pokud chtějí pracovat... 8-o

3 0
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1364x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik