Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

a co se tyka statistiky, tak pravdepodobnost, ze zemrete nekdy ve svem zivote pri dopravni nehode je vyssi, nez ze zemrete pri jakemkoliv (tedy i domacim) porodu. Celkem 4 promile, coz je mnohem vice, nez umrtnost domacich porodu.

1 0
možnosti
JN

J11i30ř48í 10N71o73s61e56k

15. 12. 2014 16:56

V rodině jsme zažili problémy (hodně bolestné) s donošením dítěte. Mohu jen říct: Chce to hodně odvahy, nebo co to je, riskovat při porodu zdravého děcka

0 0
možnosti
PP

P86e51t64r 20P16á50l38k48a

15. 12. 2014 16:33

ono je to vlastně "podobné" jako u aut (když už tu debatuje skoro samej chlap). Jezdit rychleji než 130 km/h je proti předpisům, přesto je legální vyrábět auta, která umožňují jezdit o dost vyšší rychlostí.

Když přistoupím na to, že "porod doma = výrazně vyšší riziko" jako na axiom, pak lze jistě potvrdit i to, že pokud nabouráte ve dvoustovce, je pravděpodobnost smrťáku nebo trvalých následků výrazně vyšší než když pojedete třicítkou. Přesto je legální tak rychlá auta vyrábět, i když ve vysokých rychlostech lidi častěji umírají. To zvýšené riziko je možnost většího komfortu (dostat se z bodu A do bodu B rychleji), který za to nějakým hazardérům stojí. Možnost domácího porodu je pak taky takový vyšší komfort. Drtivá většina lidí (včetně mě) by se dvoustovkou bála a rozumně jezdí radši pomaleji, patrně ještě výraznější většina rodiček zvolí nemocnici před domácím porodem. To ale není důvod těch pár "podivínek" kriminalizovat.

1 0
možnosti
MB

Je to o riziku - najviac rizikovou dopravou je cestovanie autom. Znamená to teda, že zakážeme jazdiť autom, lebo je tam štatisticky najvyššie riziko úmrtia a nehodovosti? Nie, necháme na každom, nech sa rozhodne, či chce alebo nechce podstúpiť riziko. A necháme ho aj rozhodnúť, či si chce "nadštandard" vo forme poistenia svojej osoby zaplatiť alebo nie. A to isté by sa malo dodržať aj u pôrodov - možnosť výberu, ale za jasne stanovených podmienok.

0 0
možnosti
MV

spíš bych se přimlouval za to , aby budoucí maminka přijala fakt, že v nemocnici , když nedej bůh , přijdou komplikace, ji bude poskytnuta pomoc např. transfuze- mamce nebo miminku, tišící prostředky, diagnostické přístroje....., toto si nedovedu představit při dom. porodu, na druhou stranu  - moje babička byla sama ze sedmi dětí, jedno umřelo při porodu, druhé ve dvou letech, jedna bábrlinka měla doživotní problémy s kyčlemi, , moje mamka byla zase ze šesti dětí, tam bohužel také přišli o jedno miminko při porodu, dost věcí se od té doby v prevenci k lepšímu změnilo, sám obdivuji odvahu a zodpovědnost při porodech doma, měli jsme možnost volby a jak jsem naznačil , tíhu zodpovědnosti při porodu jsme přenechali na nemocnici - taťka 40 let, dvě dcery, u obou porodů

0 0
možnosti
RC

Zkusme statistiku:

Za posledních deset let se ale také stále zvyšuje počet dětí narozených plánovaně a asistovaně s porodní asistentkou. Poslední publikované údaje z roku 2009 ukazují, že v Praze, kde je oproti zbytku republiky lepší dostupnost samostatných porodních asistentek, se plánovaně doma narodí zhruba 1 procento dětí. To odpovídá celonárodnímu podílu takových porodů například v Německu. !!Současně jsou pražské ukazatele novorozenecké a perinatální úmrtnosti (stanovené podle bydliště matky) hluboko pod celorepublikovým průměrem.!!

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/novorozenecka-umrtnost-u-nas-neni-tak-skvela-jak-se-cesko-chlubi-pxc-/domaci.aspx?c=A111216_204559_domaci_taj

0 0
možnosti
RC

Vim o pripadu, kdy lekari sami zpusobili porodni komplikace koncici cisarskym rezem - neprve podali matce zpomalovac porodu, pozdeji urychlovac porodu. Porod se cely podelal a skocilo to jak jsem psal.

0 0
možnosti
FK

Ja vam to jako muz klidne vysvetlim. Dite neni vas majetek. Dite je vase a vaseho manzela. Kvuli duvodu ze budete mit modrejsi cakry, silnejsi pocit materstvi a vetsi energii lateralnim okruhu kdyz budete rodit doma nemate zadne pravo ohrozit zivot a zdravi ditete, ktere neni vasim majetkem ani jen vasim ditetem. Proste na to nemate pravo - ani fakticke ani moralni.

5 3
možnosti
PP

P58e89t64r 87P40á36l91k48a

15. 12. 2014 15:37

Znovu totéž - "rodit doma = ohrozit život a zdraví dítěte" jako axiom. Můžete to prosím převést do čísel?

Jinak se budete možná divit, ale činnosti, které "ohrožují život a zdraví dítěte", provádí každý rodič dnes a denně. Přesto je za dítě odpovědný ten rodič, nikoliv moudrý strýček stát.

3 1
možnosti
Foto

Pánové, je to jednoduché. Zkuste si nejdřív vyzkoušet v praxi, že máte v bříšku nový život. Pak si ho tam 9 měsíců užívejte, povídejte si s ním, prožívejte si, jak se hýbe, jak vámi hýbají různé emoce, pak ho zkuste porodit a prožít, co to s vámi během porodu i potom děje. Několik hodin porodu mám na mysli... Zase emoce, mateřství, kojení, starost o miminko, řekněme, třeba do jednoho roku. A až si tohle všechno vyzkoušíte na vlastní kůži, pak můžeme společně diskutovat o čem všem porod je! Tady to mnozí muži probírají jako kdyby to bylo stejné jako vytržení zubu. !

3 1
možnosti
Foto

já bych ty muže zas tak moc nepodceňovala, jejich odsunování je kontraproduktivní

3 2
možnosti
SK

Díky za článek, souhlasím. Možná by bylo fajn začít každý sám u sebe. Já doma nerodím, ale i ty hloupé tři dny v porodnici mohou s člověkem nadělat hodně paseky. I proto jsem pro druhý porod vybírala porodnici mnohem pečlivěji, než tomu bylo u prvního. 

Trochu mám pocit, že lékaři jsou v ČR považováni (případně se považují) za nadlidi, co si mohou dovolit všechno, zařídí přece, abychom neumřeli. Bohužel i mezi nimi se vyskytuje stejné procento blbců jako v ostatní populaci. To je realita. A nevraživost, která mezi těmito skupinami vznikla, je směšná. Místo aby si lékaři řekli o zpětnou vazbu, co by mohli dělat lépe, aby ženy byly v porodnicích spokojené, útočí na ně, že jsou nezodpovědné. Něco ve smyslu: my jsme možná arogantní, ale vy zase zabíjíte děti... Přijmout zpětnou vazbu, byť negativní, je součást života a jedině tak se můžeme posouvat do předu.

8 0
možnosti
Foto

Konečně rozumný názor a konečně jeden z mála ženských, která ví o čem je řeč. R^

2 0
možnosti
RN

R85o13m21a69n 37N66o23v49ý

15. 12. 2014 15:04

Ale to je jednoduché , kde se bere ta nenávist :

ženy rodící doma jsou přece vražedkyně svých dětí , odmítající bezchybnou péči našich neomylných doktorů , a to vše jen pro svou vlastní pohodlnost !!!! fuj , fuj , fuj a třikrát fuj!

  A to , že jim při každém domácím porodu dítě neumře , je jen štestí , které obvykle bláznové mívají....

V tomto má přeci průměrný čech se stádovitým  názorem naprosto jasno ! :-P

1 0
možnosti
JN

Tak zatím nejsilnější projev nenávisti jste předvedl vy.

4 0
možnosti
FK

F77i34l91i13p 56K30r92a31u42s

15. 12. 2014 14:51

Nemam obecne rad lidi, kteri jsou ochotni riskovat zdravi a zivot na nich zavislych bytosti vymenou za zvysene pohodli.

1 1
možnosti
JN

Kdyby šlo jen o to pohodlí, troufám si tvrdit, že ten okresní špitál, kde rodila moje žena, zajistil lepší komfort, než bych jí byl schopen poskytnout já.

1 0
možnosti