Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Dalším důvodem opakování inzerátů na stejné posice je obcházení zákoníku práce zaměstnavateli. Uzavřou pracovní poměr se zkušební lhůtou a těsně před jejím skončením člověka propustí bez udání důvodu a hledají nového. Je to způsob, jak jim (i státu) platit méně peněz.

1 0
možnosti
JN

On je to především způsob, jak ve firmě zakonzervovat pozici personalisty.

2 0
možnosti
Foto

Ten zakopaný pes je v Zákoníku práce a obecně v tom, že naše společnost si ve svém myšlení pořád nese své návyky z dob kdy tu vládli komouši.

2 0
možnosti
PO

Je to fakt, zaměstnavatelé nechtějí pustit chlup navíc. Pak pláčí, když jim vyučené servírky a klempíři blbě provedou operace na přesné strojírenské výrobě, o vztahu k materiálu nemluvě.

Co si zaplatí, to dostanou.

Osobně mám spíš problém s tím, že mě neustále vyvolávají náboráři z jedné firmy, ačkoliv jsem už dvakrát jasně řekl, že nemám zájem...

0 0
možnosti
RC

doporucuji UOOU a dolozit tu zadost

0 0
možnosti
KV

I já jsem absolvoval výběrové řízení....do firmy zabývající se autoprůmyslem. Legrace. Byl jsem shledán příliš samostatným, nerad prý uznávám názory nadřízených a mám moc velkou potřebu vysvětlovat své názory podřízeným i nadřízeným. Vzdělání dostačující, IQ v pořádku (prý mírný nadprůměr) ale nehodím se do fabriky se zaběhnutým systémem. Holt dvacet let podnikání se někde projeví, ale nabídka tam byla lákavá....50.000 nástup. No, nezkuste to!  :-)    P.S. Výsledky vám neřeknou, vím je jen díky známému, který tam pracuje na manažerské pozici a domníval se, že bych se hodil, protože jsme v minulosti spolupracovali. Firmy hledají poslušné ovečky.No a pokud se budete úspěšně přetvařovat u testů při výběru, pak vás vezmou a zase propustí.....

2 0
možnosti
RC

Vzdycky zalezi na potencialnim sefovi. Zda chce proaktivniho cloveka, nebo cloveka, u ktereho ma jistotu, ze ho neohrozi.

0 0
možnosti
JC

Problémem jsou "personalistky", které tomu vůbec nerozumí. A tak i na práci v nádvorní četě požadují profesní životopis a znalost dvou světových jazyků.

1 0
možnosti
JT

vysvetleni je jednoduche. HR posle inzeraty na vsechny mozne servery a uz se neobtezuje s mazanim tech neaktulnich.

2 0
možnosti
Foto

Kdo nemá ve třiceti dvacet let praxe, nemá tři tituly, neumí korejsky nebo čínsky slovem i písmem, tak nemá v ČR u zahraniční firmy šanci.

1 1
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1366x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik