Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Kdo nemá nastavenou mysl na práci a vymlouvá se na to, že ho práce nebaví, ten nebude produktivní ani v půlhodinové pracovní době. Šestihodinová pracovní doba bude v budoucnosti nezbytná nikoliv kvůli produktivitě, ale aby se zaměstnalo více lidí, protože práce díky novým technologiím ubývá

0 0
možnosti
Foto

Těžko říct,sám chodim do práce tak na těch osm hodin,ale z toho je tak max 6 hodin intezvní práce,zbytek bezpečnostní přestávky,sváča,a tak podobně

1 0
možnosti
Foto

No, ono práce u pásu nebo jakákoliv jiná monotónní práce podle mě nikdy nebude záživná a kdybych někdy takovou musel vykonávat, tak pochybuju, že by se někomu podařilo něčím ve mně probudit nadšení, abych chodil do práce radostně a s úsměvem. Navíc máte -li plat za práci vázaný na strávený čas a ne na výsledky práce, tak vždycky se budete jen snažit si těch osm nebo šest hodin odbýt a hotovo.

0 0
možnosti
JK

Že je ta práce nezáživná je jedna věc. ta druhá je ta, pokud má dotyčný třeba slušný plat, benefity, pracovní kolektiv,který mu vyhovuje, smlouvu na neurčito. Pak by taková nezáživná práce by člověku ani neměla vadit

0 0
možnosti
JT

A co takhle pracovat 6 hodin produktivne a pak 2 hodiny mene produktivne ?

0 0
možnosti

A co takhle pracovat 5,5 hodin produktivně, 0,5 hodiny méně produktivně a další 2 hodiny ušetřit na čas pro sebe, rodinu, koníčky apod.? :-)

1 0
možnosti

S článkem souhlas a karma... Čím dál častěji zjišťuju, že firmy - alespoň ty menší, v oblasti IT a vedené mladými lidmi (tak do 35 let věku) - dávají možnost si upravit pracovní dobu dle potřeby a když jsem nedávno měnil práci, setkal jsem se nejednou s tím, že pracovat soustředěně 8 hodin denně u počítače, nemá smysl - a že max. 6 hodin denně je tak akorát.

A ještě musím vzpomenout mou psycholožku, která kdysi - na nějakém druhém nebo třetím sezení - prohlásila: "Zaměstnavatele si musíte vybírat". A před pár týdny mě můj psychiatr nabádal k tomu, abych k hledání práce přistupoval jak ke koupi nové židle (že taky nekoupím první židli, kterou uvidím :-)) - ostatně vzhledem k tomu, že mám přiznanou invaliditu (byť jen I. stupně), musím být náročnější při hledání práce.

0 0
možnosti
AT

Nemůžeme se na všechno dívat optikou ajťáka, kreativce z agentury nebo kancelářské krysy. Nadpoloviční většina lidí pracuje ve výrobě, zemědělství nebo jiném odvětví, kde výkon přímo souvisí s časem stráveným na pracovišti. Tam se o nějakém zvýšení produktivity zkrácením pracovní doby mluvit nedá.

1 0
možnosti