Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když potřebuji dobrého řemeslníka, nemám problém dát komukoliv práci i bez živnosťáku, bez papírů a peníze hezky na ručku. Nevidím jediný důvod, proč by se na tom, že mi někdo pomůže, měla přiživovat armáda státních vyžírků. Když si budu chtít na stejnou práci najmout firmu se zaměstnanci, zaplatím dva až třikrát tolik. A jen proto, abychom z toho mohli nakrmit lemply a vychcánky jako je Babiš.

4 0
možnosti
Foto

Skutečně je tu někdo, kdo si pořád ještě myslí, že po světě chodí nějaký člověk, který dokáže tyto a kvanta dalších problémů vyřešit ? Jestli ano, tak je buďto nenapravitelný optimista, nebo je zralej do Dobřan....:-/

0 0
možnosti
RP

Ono ale zas tak moc soustavně načerno pracovat nejde už teď. Kromě restaurací a pár dalších možností všude jinde jsou vstupy do ekonomiky firmy automaticky evidovány v účetnictví. Kde taková firma účtuje podle Zákona o účetnictví, může načerno zaměstnávat jen tak jednoho člověka ku 10 - 20 lidem zaměstnaným legálně. Víc toho nejde v účetnictví zakamuflovat tak, aby to nebylo snadno zjistitelné.

Kdyby firma potřebovala zaměstnávat víc lidí, musela by buďto mít v účetnictví nepořádek, což je automaticky podle Zákona o účetnictví trestné nebo k tomu využívat neevidované vstupy jako třeba spropitné nebo nelegální vstupy, jako jsou třeba úplatky.

Většina prací načerno jinak budou hlavně jednorázové brigády za pětistovku, tisícovku na ruku nebo maximálně 2 - 4 tisíce výdělku za měsíc. Takže činnost  s minimální škodlivostí.  Málokterá práce načerno bude v takovém rozsahu, aby po hodně měsíců ten člověk vydělával podobné peníze jako z normálního platu.

0 0
možnosti
PS

O vysi mzdy to nebude. Mozna naopak. Pokud budu mit vysi mzdu bude i vetsi motivase usetrit, protoze cim vic penez, tim to bude vyhodnejsi. Pokud bude moznost pracovat na cerno, vzdy  ji zvolim, prece se dobrovolne neokradu.

2 0
možnosti
BM

Nedávno si poslanci navýšili platy až o 7%, hovořili v televizi. To znamená až o cca 4000 měsíčně. Proč??????????    Důchodcům dají jednorázově 1000Kč a myslí si co pro ně neudělali. Proč??

5 0
možnosti
JT

Poslancu je par, ani navyseni o milion mesicne rozpocet moc nerozhodi. Duchodcu je spousta. Navysenim o 1000 Kc/mesic duchodovy system zbankrotuje.

2 3
možnosti
PP

K čemu mu bude "normální" mzda, kdy bude muset zaplatit "normální" nájem (třetinu až polovinu) mzdy. A asi nemáte na mysli mzdu v EU v Rumunsku či Bulharsku, asi máte na mysli země, kde lidé dělají více. Zákon platí, i když se nám nelíbí a kdo pracuje na černo a neodvádí daně je všude na světě zločinec, stačí si dát do Google "neplatil daně soud".

0 0
možnosti
VM

Všechno je o důvěře. O tom, zda uvěříne, že je to realita, nebo že je to hra. Je to těžké, protože nás tak nikdo nevychovával. Ale jde to. A jmenuje se to "vystoupení ze systému" osvobození sebe sama a osvobození ducha. (stačí zadat do vyhledavače) A nebo dál slepě věřit tomu, že to tak má být, že je to tak správné, že ti nahoře to s námi myslí dobře atd..

0 0
možnosti
VM

Prvně. Nadáváte na systém, ale to my voliči jsme si nastolili tenhle systém, to my voliči jsme po 25 let, tedy jednu generaci, volili ty samé, kteří hrabali a hrabou jen pod sebe a vymýšlejí nesmysly, jak doplnit rozkradenou státní kasu. Podle odhadů politici rozkradou 100 miliard ročně, tedy plus mínus schodek rozpočtu.

Tedy, chyby hledejme u sebe. Nevolme ty samé, co nikdy nic pro nikoho neudělali, kromě sebe a svých kmotrů. Buďme BDĚLÍ, obzvláště před volbami, až nám zase začnou lhát, jako doposud pokaždé. Volte podle rozumu, ne podle koblih, guláše či pivka no a podle předvolebních lží už vůbec ne. Volme podle toho, co už v minulosti pro obyčené lidi udělali. (v naprosté většině nikdy nic, pominu-li některá populistická gesta)

Nemyslím si, že to, co lidé udělají "za hotové" je víc nebo hodně podobné tomu, co politici rozkradou, tedy nesouhlasím až tak s panem Kuchařem. Nicméně si myslím, že daně se platit mají, že lidé nemají přistupovat na část mzdy "za hotové" (připravují se o peníze na výpočtu různých náhrad, o důchodech nemluvím, ty toto zřízení prostě vyplácet neumí a je otázkou, zda dnešní třicátníci při pokračování současného marazmu něco budou brát),  případně celou mzdu za hotové, být na pracáku a přitom dělat na černo atd. A proč si to myslím? Protože bychom měli být lepší než naši politici, pokud je chceme kritizovat.

Ale to jací politici nám vládnou je jen a jen v našich rukách. Je třeba si to jen uvědomit.

1 1
možnosti

J91a63n 12Š97e38s79t84á35k

11. 11. 2015 13:05

není to v našich rukách, peníze na kampaň mají jen ti rozkrádači, už od listopádu 1989, takže se vezeme stejně jako za totáče,

0 0
možnosti
TK

Stejnou logikou ale bohužel dojdete k tomu, že můžete krást v obchodě, nebo jít vykrást byt někomu bohatému, o kterém se domníváte, že si to nezasloužil.

Ten, kdo neplatí daně (třeba OSVČ), nebo bere dávky a dělá načerno prostě reálně okrádá ty, co je platí poctivě. Navíc tím okrádá hlavně ty chudší, protože o to jsou pak nižší důchody, dávky, chudší zdravotnictv. školství a pod. Vzhledem k tomu, že majetek a příjmy nejbohatších stále rostou, je zjevné, že ti se "obrat" nenechají.

To co vás vás asi nejvíc štve, že ti co pracují často makají jako otroci za částku, která nestačí ani na byt a stravu, ten zpochybňovat nebudu. Ale to je dáno tímto mafiánským režimem. Až na pár výjimek tomu tak v minulosti zpravidla bylo vždy.

1 2
možnosti
JP

Nemyslím si, že pokud by nějakým zázrakem najednou do státní kasy přistály všechny ty nezaplacené daně a odvody, promítne se to poměrnou částí do výplaty důchodů a platů špatně placených sestřiček a učitelek. Prostě by se jen víc rozkradlo nahoře. Už teď se dost rozhazuje za hlouposti. Peníze tedy zjevně nechybí.

1 0
možnosti
VV

Dobrý den , paní nemáte ani malinké zrníčko pravdy , KAŽDÝ musí platit daně . Bo při vašem přístupu by byl stát v autu . A stát jsou silnice , zdravotnictví atd. Takže pokud máte problém se zločinem nahlaste ho .

0 1
možnosti
VM

Otázkou je, zda takový stát potřebujeme, takový nefunkční přebujelý aparát, vymýšlející sám nebo na příkaz Bruselu jeden nesmysl za druhým. Zkuste si představit, kdyby třeba ze dne na den zmizeli všichni ministři a jejich náměstci, kdyby najednou zmizela ještě navíc polovina státních úředníků a ta druhá polovina by začala pracovat alespoň tak, jak se pracuje v soukromém sektoru.

Víte co by se stalo? Nic. Svět by se točil dál. Voda by tekla. Všechno by prostě fungovalo dál. Jen by se možná volněji dýchalo.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a nemáte pravdu. Jistě, státní (městší) úředníci v dozorčích radách dostávají neuvěřitelné peníze za nic. Mnoho lidí ke své práci ještě pracuje "načerno", aby si přivydělali.

Ale ta nejběžnější práce "načerno", kterou si lidé přivydělávají k sociálním dávkám nebo proto, že jsou tu nelegální cizinci, to mi vadí.

Mě stát ždíme na daních, na sociálním, zdravotním pojištění. Jim platí.

2 0
možnosti
Foto

Nenechte se ždímat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1364x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik