Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Kapitalista se nezajímá o to, co se stane s člověkem, když odejde z firmy (firma musí jet ekonomicky - je zaměřená na zisk, aby přežila), nemá v popisu práce, aby se staral o člověka, zda neumře pod mostem, nebude žebrat na ulici, o to se musí starat stát. Tak to všude je, kde funguje mozek a srdce. každý normální člověk to chápe, proto vznikla už kdysi dávno sociálně demokracie. ;-) Nic lepšího zatím nikdo nevymyslel. Na světě je dnes tolik miliardářů s takovým majetkem, že by údajně byli schopni zlikvidovat extrémní chudobu na celém světě čtyřnásobně, kdyby chtěli. Ale proč by to dělali? Nemají přece v popisu práce likvidovat chudobu, to by měly dělat státy a snad OSN, kdyby byly efektivní.

0 0
možnosti
Foto

O blahobyt člověka se nemá starat stát, ale člověk sám.

3 0
možnosti

55 Na hodinu vam da agentura, vyuzivajici toho,ze zadny jiny šťouch prostě není.Neni ani pro cloveka,co by se nadsenim do prace pretrhl.Viz otrokařska agentura v Liberci.

0 0
možnosti
Foto

Paní autorko, pan Závladský mluví jako kniha, ale praxe vypadá jinak. Vůbec nebere v úvahu chování zaměstnavatelů. Vaše práce může mít pro něho vysokou hodnotu, ale od Vám může zaplatit jen tolik, kolik mu nařizuje zákon, a v podmínkách vysoké nezaměstnanosti to dělá hodně často. Nebrat vážně řeči o právech či neprávech. Také tlachy, že stát je vždy špatný hospodář, nebrat vážně!

0 1
možnosti
Foto

Když vy máte problém v rozlišení toho, za co jste ochotna práci nakoupit a za co schopna ji dál prodat. Trh je neúprosný, chcete -li zvýšit cenu práce, nepomohou zákony a nařízení, ale to, že snížíte nabídku. Dokud ta však bude vysoce převyšovat poptávku, tak státní zásahy situaci spíše zhorší než zlepší.

2 0
možnosti
Foto

I89v52o 17C13i74l35i63c82h

22. 10. 2014 20:21

Moje žena šla raději uklízet za 50 hrubého na hodinu než aby byla potupně na pracáku (který za ni stejně za tu bezeraci platil jen zdravotní něco málo přes 700,- a nic víc ... mimochodem, není nikomu divné, že když se odhlásí z pracáku, tak musí platit téměř dvojnásobnou zdravotní daň? nesvědčí to o něčem?).

4 0
možnosti
JH

Svou vlastní hodnotu si jeden každý z nás vytváří sám. Není jedno, zda zaměstnám lempla, který ani nedokáže rozeznat čas na hodinách nebo člověka, který své práci rozumí, je spolehlivý a nekrade. Tudíž každý, nezměstnatelný,  by měl hledat chyby u sebe a od toho odvíjet své požadavky. Snaž se a dosáhneš víc, to platilo v kapitalismu, dnes platí, nesnaž se a dostaneš víc. Toť náš socialismus.

2 1
možnosti
Foto

I67v80o 50C70i77l82i90c25h

22. 10. 2014 20:26

Zkuste mít jako žena tři malé děti, o které se sice to nejstarší umí postarat a v případě nemoci máte zajištěné několikanásobné hlídání - stejně Vám to neuvěří. Problém je v tom, že zde máme socialistický Zákoník práce, takže se zaměstnavatelé bojí zaměstnat potenciálně rizikové lidi, protože je nemohou v případě případné nespokojenosti snadno vyhodit ;-€

1 0
možnosti
Foto

Jaká je hodnota práce člověka? Někdy i nulová. Kdo nechce dělat práci, která má mizernou hodnotu, nechť se naučí dělat něco hodnotnějšího.

3 1
možnosti
Foto

Nejnižší ocenění práce je takové, že se ještě vyplatí takového pracovníka zaměstnat. Jak se vůbec můžete dopustit výroku, že máte nárok na nějakou jinou, vyšší mzdu? To je pouze Váš subjektivní pocit a snaha se domoci pomocí státu mzdy nezasloužené.

Ohánět se argumentem, že přece s takovou mzdou nevydržíte od výplaty k výplatě je naprosto chybná. Nikde, ani v našem státě, dosud není stanoveno, že máte právo s výplatou vystačit. 

Hledáte vinu na špatné straně. V prvním ohledu jste se měla zeptat, zda jste se třeba špatně nevzdělávala a prakticky nic neumíte, takže na Vás zbývá jen ta nejhorší a nejméně placená práce, nebo nezaměstnanost.

Ani práce není nároková. Ústava pouze zaručuje právo prací se živit, nikoliv mít na ni nárok.

A že je pracovních míst málo a za dveřmi stojí zástup těch, kteří by rádi pracovali místo Vás je opět vina státu, který sám nedovede pracovní místa vytvářet, zato velmi účinně dovede svými opatřeními vzniku nových míst bránit.

Tak to je.

6 2
možnosti
AK

Já si umím představit, že stát dovede vytvořit pracovní místa.

Třeba tím, že odsouhlasí stavbu dálnice a dá peníze na její financování.

Ale jak konkrétně zabrání vzniku pracovních míst?

To už si představit moc nedovedu.

1 0
možnosti
Foto

K nadpisu....hodnota  je tržní.....tj. i nulová, pokud není poptávka. Lidsky rozumím, že lidi to štve, ale ti samí by taky nedali za rohlík 20 Kč, aby se místní pekař trochu poměl.

Takže rozumím, ale nedbám.....hanba mi.;-)

6 0
možnosti
MJ

Doporucuju podivat se do nejake ucebnice makroekonomie a nastudovat si pojem nezamestnanost. On totiz neni jen jeden druh nezamestnanosti, ty druhy jsou dva - nedobrovolna a dobrovolna. Nedobrovolna - chci pracovat, ale nemuzu najit praci. Dobrovolna - mozna i budu pracovat, ale ne za ty penize, co mi nabizite, to radsi zustanu na pracaku/socialce. To je holt uz specifikum ceske ekonomiky - ti nahore berou to, co lidi na zapade a kolikrat i vic, ti dole uz to holt maji horsi a stredni trida v podstate neexistuje. Jake si to kdo udela, takove to ma. Lidi si porad mysli, ze se o ne nekdo musi starat, ze zamestnani je pravo kazdeho cloveka. Omyl! To je privilegium!

5 0
možnosti
Foto

Makroekonomie je etatistický nesmysl.  Je to vlastně zpolitizovaná ekonomie.

0 1
možnosti
Foto

Pokud by nebyly sociální příspěvky, určitě by se našla práce, která by byla honorovaná částkou 50 Kč za hod.   Tam kde se svobodně střetává nabídka a poptávka, nedochází k nespravedlivému vykořisťování.

1 1
možnosti
AK

Nevím jak chcete rozlišovat sparavedlivé a nespravedlivé vykořisťování, ale faktem je, že máme 600 tisíc lidí, kteří už nikomu nestojí ani za to, aby je vykořisťoval. Marx by zaplakal, protože tohle ho ani nenapadlo.

Nevidím jako nějaký zvláště obdivuhodný nebo skvělý cílový stav, když by si zcela svodobně (a bez jakéhokoliv omezení minimální mzdou) zaměstnavatel a zaměstnanec smluvili třeba Kč 5 za hodinu práce. K čemu by to mohl být dobré a co by to řešilo?

1 1
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1364x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik