Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

a která je ta pravdivá informace???

0 0
možnosti
Foto

To je otázka do pranice, tu jsem očekávala. Ale řekla bych, že ta pravdě nejblíž pracuje hlavně s fakty, byť v některých případech nepopulárními... :-)

0 0
možnosti
VS

Naštěstí se najdou lidé, kteří nám tu "pravdu" řeknou, že..8-o

1 0
možnosti
Foto

,,Co chybí v listině základních práv a svobod?"

Zákon sice definuje některé formy lži, např. klam. reklamu či pomluvu coby nepravdivou informaci, atp. Nikde však nedefinuje PRAVDU jako takovou. Snad toliko v soudním řízení, či při různých formách vyšetřování, jako povinnost, uvést úplné a pravdivé info. Ostatní je spíše v rovině morální, u medií dtto. Existují sice i některé právní ,,formy", až normy, např. jednání v rozporu s dobrými mravy, ovšem výklad a posouzení opět může provést toliko subjekt k tomu ze zákona oprávněný, např. rozsudkem, který nabyl právní moci. Ostatní pak, včetně Vámi zmíněné listiny, je často spíše v rovině ,,proklamace", na kterou se lze sice odvolávat, ovšem ,,ten důkaz" zas musí být prokazatelný i v oné právní rovině;-)

0 0
možnosti
Foto

Já Vám rozumím a souhlasím s Vaším názorem na to, že nás obklopuje hora lží a dezinformací.

Ale obávám se, že nápravu nelze zabezpečit nějakým "právem na pravdu" zakotveným v Listině. Problém je v tom, že pravda bývá ohebná a záleží na tom, kdo onu pravdivost posuzuje. Něco takového by bylo proto nepřezkoumatelné a nevymahatelné. Dokonce se již dnes těžce posuzuje i tzv. "šíření poplašné zprávy".

Víte ale co k Listině základních práv a svobod chybí jako sůl? Nějaká listina základných povinností a závazků!

1 0
možnosti
Foto

Ovšem srozumitelná. K tomu se ještě vrátím zítra. Každý zákon a předpis má moře odkazů a změn a dodatků, že se v tom občas vyzná i právník :-)

0 0
možnosti
Foto

Stačí televizi prodat, odhlásit koncesionářské poplatky a informační zdroje (a s nimi samozřejmě informace) si sama hledat...;-)

1 0
možnosti