Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

I když jsem vždy byl proti trestu smrti, kvůli omylnosti rozsudků, v tomto výjimečném případě by měl být zaveden.

2 0
možnosti
Foto

Pokud dětem nebude od útlého věku vštěpován soucit se vším živým, s přírodou, dokud se nezmění celosvětový nemocný řád, kde prakticky není místa a času na to, věnovat se sobě a blízkým, tady mám velké obavy, že to bude mnohem horší, pokud se nepřevrátí systém a nebude zcela tento nesmyslný řád svržen, je těžké vyřešit dilema, zda vraha trestat "soucitnou" vraždou tohoto bezcitného nemocného člověka. Ano, jeho život bude ukončen, ale život nevinnému to nevrátí.

Největším trestem je to, že ztratí takový člověk svobodu. Velkým štěstím bude pro takového člověka to, že se mu během nesvobodného pobytu vrátí svědomí. Užírající svědomí, kdy bolestivě a bolestně ublížil malé bezbranné dívece, špatné svědomí, že zničil život své mámě a rodině, protože ta jeho máma nyní určitě trpí. Nevím, zda je ta útrpnost srovnatelná se zničeným životem babičky, která svou vnučku určitě milovala. Ona a její maminka už do smrti budou mít před očima tu bolest, kterou v posledních minutách života musela se strachem prožívat malá Eliška.

Kéž by takovou hrůzu musel prožívat i její vrah. To by byl trest za zrůdnost, kterou vykonal.

 Víc jsem napsala dodatečně k mému článku dnes. Děkuji za případné příspěvky pod tento smutný článek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1779x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy