Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ales Petranek Základní příjem by ekonomiku rozhejbal jako žádná jiná pobídka, kterou naši vyvolení mohou vymyslet. Proč? Prtotože hlavní brzdou ekonomiky dnes je dlouhodobě snižující se spotřeba. Ekonomika stojí protože lidé si nemají za co kupovat věci. Čim míně nakupují, tím méně je poptávky po výrobcích výrobců. A čím méně je poptávky tím méně je práce. Čím méně je práce tím méně je zaměstnaných. A čím méně je zaměstnaných tím méně je peněz na utrácení. Uzavřený kruh zpětné vazby, která brzdí sama sebe. Peněz je ve skutečnosti spousta, až moc. Ale nemají se jak dostat tam kde je jich potřeba. K lidem, kteří je potřebují. K lidem, kteří mají na nájem, cestu do práce a jídlo když jim zbude. Peníze které mají proudit naší ekonomikou jsou uvězněné v nejvyšších patrech systému a nemají se jak dostat do nižších pater. Systém je postaven tak, aby peníze putovaly ze zdola nahoru. Zhora dolu se dostanou jen málokdy. Základní příjem by mohl být cestou jak je dostat zpátky do oběhu. Malý základní příjem by byl prvním krokem. Ale není to jediné opatření. Z čeho by se mohl financovat? Co třeba z daně ze zisku? Snížit daň z příjmu a zvýšit daň ze zisku a DPH. Postupně jeden procentní bod po bodu. Až nakonec nebude žádná daň z příjmu. Práce, tedy ta práce která tvoří hodnoty ubývá. Na vyrobení aut, jídla prakticky čehokoliv co se vyrábí ve velkých objemech je potřeba stále méně a méně lidské práce. Zbývají nám jen ty činnosti, které stroje dělat nemohou. Brzy už to budou jen služby. Všechny výrobní procesy se dají do určité míry zautomatizovat. Kde budou lidé pracovat a brát peníze až budou vše vyrábět stroje? Budou všichni pracovat ve službách a umění? Je snad kapacita lidí pro návštěvy restaurací kadeřnictví a nemocnic neomezená? Proč ubývá práce? Kdo ji dělá za lidi, které už není potřeba? Stroje, ale stroje nikdo nemusí platit od hodiny. Vyšší efektivita znamená vyšší zisky pro firmy. A z těchto zisků by se měl financovat základní příjem. Který není odměnou za nic. Je to od

0 0
možnosti
Foto

pokač. CITACE Z FB:

A z těchto zisků by se měl financovat základní příjem. Který není odměnou za nic. Je to odměna za desetiletí tvrdé dřiny, během nichž lidstvo stvořilo svět, kde se práce dělá sama. ...

0 0
možnosti
LJ

Problemem demokracie nejsou politici, ale volici. Ti jsou zodpovedni za to, co se tady deje. A EU s tim nic neudela (tedy v pozitivnim slova smyslu, polomer bananu jiz uzakonili). Vzdyt cca 80% populace ma IQ prumerne nebo nizsi a tem pak davame pravo ve volbach ovlivnovat zivot nas vsech.

0 0
možnosti
Foto

Pane Janečku, jak se to vezme, jsou i nejsou na vině voliči.

 I když nakrásně se občané ČR "zblázní" a u voleb změní naprosto taktiku, t.j. nebudou volit absolutně žádnou ze stran, které tu jsou již dvacetčtyři let, ale budou volit výhradně strany neparlamentní a to ještě ty, kde ani jedna tvář nebyla nikdy ve vysoké politice, tak se při těchto zákonech, které si po dobu těch let, co se střídali u moci, nic nezmění! Protože ti lidé časem také zpanští, odtrhnou se od reality života "běžných občanů, a budeme tam kde jsme. Jak může volič vědět, co se během čtyř let z dotyčného poslance, či z jeho strany vyklube? Ani kdybyste je znal osobně, nepoznáte, jak se bude ten člověk chovat, pokud bude mít "řetěz navolno". A oni jej mají hodně na volno! Proč? Protože si jej sami takto nechali volný a spíše už žádný řetěz kolem krku nemají. Sami si rozhodují o imunitě, sami se rozhodnou o svých platech, stačí, když rozhodnou o zvýšení platů soudců a hned se vezou s nimi..A jiné zákony, jako je nemocenská, kdy občan ČR má první tři dny nemocenské nezaplaceny, kdežto nadlidé je mají propláceny. Zřejmě běžný občan nemusí tři dny v nemoci platit energie, jídlo atd. O imunitě nemluvě..

Co se týká EU, ano, máte pravdu EU s ničím nic neudělá, EU, řeší stupidity, jako je název pomazánkového másla, tzv. "úsporné žárovky", banány, okurky..EU však neřeší nezaměstnanost, bezdomovectví chudobu, zákony důležité pro sociální politiku, jednotná pravidla v rámci EU. Dá se říci, že EU je k ničemu. Proč? Protože tam v podstatě sedí stejně zkažení chamtivci a nadlidé, jako u nás v parlamentu. Lidé odtrženi od reality běžného života, a takové zkažené charaktery zajímá jen jejich profit a proto navenek tvoří zákony, aby prokázali jakousi "důležitou činnost", zákony pro zákony.

 Aby EU byla důležitou a opodstatněnou institucí, je třeba eurokomisi zaměstnat něčím, co vyřeší vše výše jmenované, chudobu, bezdomovectví. A my se zdola proto musíme podepsat pod petici, aby se tím ti nadlidé museli zabývat!!!

0 0
možnosti
VH

Já bych napsal prostituenti. To zní tak česky.

2 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, všem odpovím v noci, můj čas zde vypršel, bohužel, hezky se mi s Vámi diskutuje. Zvláště se omlouvám panu Hrubému, ale opravdu odpovím později. Děkuji.

Zde jen pane Hrubý pohled na mapu, tam najeďte kurzorem na Bulharsko a zde vidíte, kolik Bulharů dalo pod petici ZP a nejen Bulhaři: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/map.do

0 0
možnosti
VH

Koukám, že celý tisíc.

2 0
možnosti
VH

Zkusíme ty - podle vás - prostituty vyjmenovat?  Nečas, Sobotka, Bárta, Paroubek, Kalousek, Zaorálek, Hašek, Hanáková, Hamáček, Klasnová, Kováčík, Němcová, Novotný st., Peake, Seďa, atd.  Souhlasíte, nebo máte ideologické brýle?

  Z čeho usuzujete, že si 8 mil. občanů tuto vládu nepřeje? Když například předvolební průzkum (poslední čísla) dává současné koalici 28 %??? A to pomíjím fakt, že se "průzkumy" provádí na ulici, kde nelze najít zcela reprezentativní vzorek voličů.  Nejhorší je kecat průkazně blbosti.

  Správě - jejich potomci by se měli stydět. Tak, jako se museli povinně stydět děti odsouzených v politických procesech 50. let.   Dobře jste se ty myšlenky naučila!!

  Petic existuje!!! Proč by zrovna hloupou petici za ekonomický nesmysl (tak na úrovni kulturní revoluce či komun v RSFSR) měla nějaká vláda zdůrazňovat. O její znalost se postarají "ekonomicky kvalifikovaní" 'chytráci'.

   Ti Bulhaři u parlamentu něco podepisovali? Jak jste se to dověděla.  A čeho vlastně dosáhli???

  Opravdu není z čeho brát. To budeme muset pochopit především my sami. Budeme muset pochopit, že skončily úplatky. Úplatky většiny voličů - značná část z hlouposti volí za úplatek (ještě nejistý). Klasickým příkladem byly krajské volby. Stačil slib tří pětek jednou až dvakrát měsíčně.

3 0
možnosti
Foto

Pane Hrubý, předně mi podsouváte zcela záměrně zcestné vaše uvažování a myšlení postrádající, bohužel, argumenty. Jen mentorujete páté přes deváté, dáváte nejdříve do placu jména, která nesouvisí s tím, o čem píši já, tedy některá jste trefil, pak pochybujete o tom, že odstoupivší koalici národ prostě nechce, chytáte se cifry, která je pramálo důležitá.. z pozorování a čtení názorů je každému jasné, že VĚTŠINA NÁRODA SI PROSTĚ TYTO LIDI V ČELE STÁTU UŽ NEPŘEJE. Vy věříte na pochybné předplacené průzkumy, považujete jakýsi pouliční vzorek za reálný pohled na korupčníky a zloděje. Srovnáváte cifry z voleb ze současnou, momentální náladou občanů ČR, ve smyslu já o voze ty o koze.

CITUJI: "Správě - jejich potomci by se měli stydět. Tak, jako se museli povinně stydět děti odsouzených v politických procesech 50. let.   Dobře jste se ty myšlenky naučila!!" KONEC CITACE PANA HRUBÉHO... Tady marně přemítám, co tím pan autor Vladimír Hrubý chtěl říci...Co jsem se jako měla naučit? Co se vracíte do nešťastných padesátých let? Vy srovnáváte padesátá léta, kdy byli nevinní lidé popravováni s dnešními hochštaplery, kteří vinni jsou a sice z morální a ekonomické bídy, kterou zde záměrně instalovali? Co si to vůbec dovolujete?! Víte jakým způsobem jste urazil všechny ty trpící ve vězeních za své přesvědčení a jejich trpící blízké?! Proč by se oni museli povinně stydět? Za to, že jim utýrali rodiče, příbuzné, přátele? Styďte se vy, který srovnáváte skutečné naše stávající lotry s nevinnými oběťmi komunistických zfanatizovaných aparátčíků...

 MÁ TO POKRAČOVÁNÍ NÍŽE

0 0
možnosti
Foto

co je to ten prostituc?;-D Základní příjem by musel být max 4000Kč jinak by byl nemorální, kdo nemaká ať nejí (teda ne komfortně)....nemorální je opak.

2 0
možnosti
Foto

Pane Volko, nějak ustupujete, ještě nedávno jste nesouhlasil ani s vindrou;-)

Jinak již jsem překlep opravila, paní Kohnové děkuji za upozornění, to "c" mi uniklo.

0 1
možnosti
MS

Jakých 8 miliónů? Kde jste na to byla? Nesmíte vydávat zbožné přání za relitu. :-P

2 0
možnosti
MS
PH

Můžete být klidná paní autorko. Váš sen se možná brzy stane v Evropě skutečností, ovšem kde na to vezmete peníze ví jen Bůh. Ale taky může nastat problém, že Evropa bude porobena takovým způsobem, že se z toho už nevyhrabe a Váš sen Vám nebude k ničemu.Rv

3 0
možnosti
Foto

To, kde se vezmou peníze, není už ani vaše ani moje starost pane Hrdličko. Vše je ve stavu, kdy je na stole několik možných propočtů, a od toho je právě evropská komise, aby určila, který z těchto systému bude nejlepší. Může to být dph, kterou máte na každé účtence k nákupu, ta pokryje veškeré náklady i základní příjem. Ta je mimochodem preferovaná v německy mluvících zemích. Asi vám mimochodem uniklo, kolik peněz jde jen v ČR ročně do tzv. černé díry (150 - 200 mld!) a to díky politikům a jejich úmyslným a chybným rozhodnutím, za která nenesou žádnou odpovědnost. tak to je také zdroj špatně nevyužitých, rozkradených peněz. Zbrojení, obrovské zbytečně vynaložené peníze, kdyby jen třetina ze zbrojení šla do sociální politiky, vymítí se zcela hladomor a chudoba!!...  Dále byrokracie, která určuje dávky v nouzi, v nezaměstnanosti to vše odpadne atd, atd, není zde na to prostor studujte, dejte termín ZÁKLADNÍ PŘÍJEM do vyhledávačů, shlédněte švýcarský film o základním příjmu...

0 4
možnosti
Foto

Píšete, cituji:"Cítíte, jak z těchto jmen a z mnoha jiných jmen nenažraných politických prostitutů, čiší vztek nad tím, jak jsme jen mohli být tak tupí a nechat si těmito nadlidmi vysávat naši republiku?"

Pěkná blbost. Jestli jsme tak tupí, tak to budou spíše rádí, ne?  Vzek tak může čišet akorát  z Vás.:-)

6 0
možnosti
Foto

Ano, připíši to slůvko tak, aby to bylo jasnější, čili "náš vztek"...

0 1
možnosti
PK

Máte chybu v nadpisu ...

2 0
možnosti
Foto

Paní Kohnová, jestli myslíte slovo "prostituci", tak jde obojí i prostituté, jinak prosím, co jste měla na mysli konkrétně. Za upozornění děkuji.

0 0
možnosti