Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R61o87m34a94n 33J46e10ž86e95k

27. 8. 2013 18:44

O základním příjmu jsem slyšel zhruba před rokem. Myšlenka se mi velmi líbí a jsem rád,že se věci trochu pohnuly správným směrem. Já jsem výzvu podepsal a myslím si, že by ji měli podpořit i další. Je to rozumná cesta pro budoucnost. Dnes je naprosto jasné, že placené práce ubývá a lepší to nebude. Rozhodně se nebojím toho, že by všichni zlenivěli a nikdo by nic nedělal, jak někteří argumentují.Měla by to být šance pro ty "slabší" aby přežili ve společnosti dravců.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás pane Ježku, děkuji za Váš podpis pod petici R^, udělal jste mi nesmírnou radostV Základní příjem je skutečná změna systému, není to jen kosmetická úprava, jakou nám zde dvě desítky let "upravovali" životy naši "politikové". Dnes se z lidí doslova vyrábějí bezdomovci, jak na běžícím pásu, žijeme ne v sounáležitosti lidské společnosti, ale ve smečce vlků, kteří se předhánějí, kdo víc a zákeřněji ukořistí. To je špatně a dále to tak nesmí být, jinak, jako lidská společnost skončíme. ZP je ekonomicko morální přelomový systém, který přišel jak na zavolanou. Je to velká naděje, která se nám zde nabízí.

Mrzí mě, že lidé v ČR jsou laxní a hledají důvody, proč by to u nás v ČR nefungovalo, místo aby se aktivně svým podpisem, což je ta nejsmířlivější, nejjednodušší "revoluce" bez krveprolití, podíleli na tomto skokovém pokroku.

EU vůbec neřeší zatím to, co je v Evropské ústavě a sice "právo na důstojný život každého člověka". Je to skutečnost? Není. Naše životy nejsou mnohdy důstojné a to "mnohdy" se pomalu mění na "většinou" nejsou důstojné. Myslím si, že jsem již svou básničkou nastínila, proč tomu tak je...

Pane Ježku, zde Vám posílám ještě nakonec odkaz na FB, kde Vás nejen já, velmi ráda uvítám, coby přispěvatele do diskuse o Základním nepodmíněném příjmu. Ještě jednou moc děkuji za vaši vstřícnost, vážíme si toho všichni, co myšlenku základního příjmu šíříme. Mějte se hezky :-)

ODKAZ: https://www.facebook.com/EOI.ZakladniPrijem

0 0
možnosti
PS

P24e52t98r 25S41k86á52c40e67l

13. 8. 2013 16:50

Génius problém lidstva formuloval přesně již v min.století:

"Všichni víme, že volnáhra hospodářských sil, neuspořádaný a bezuzdný hon

 jedinců za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešeníproblému.

 Je třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statků, v užívánípracovních sil

 a v rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování

 produktivních sil lidské společnosti a ochuzování a zvlčilosti velkýchskupin  obyvatelstva." » Albert Einstein.  R^

1 0
možnosti
LJ

Vsechno zdarma, na to mame narok.:-)

0 0
možnosti
Foto

Základní příjem není nic co by bylo zdarma, základní příjem je nároková dávka, prospěšná celé společnosti, dávka, která se nám vyplatí. Víte kolik nás stojí kriminalita a víte proč se kriminalita a škody na majetku a i na zdraví zvyšují? Uvažujte. Kolik nás stojí sociální dávky? Kolik nás stojí zbyteční úředníci spravující daně, dávky a jinou s tím spojenou agendu? A to je ještě kvůli nezaměstnanosti chce nová vláda hloupě navyšovat! Víte kolik padne firem, pokud není dostatečná koupěschopnost? Jak tím vzniká větší a větší nezaměstnanost, kolik vydáme za podpory v nezaměstnanosti? Proč nám klesá porodnost, rozvádějí se manželství?

Z nedostatku financí? Lidé půjdou z ČR [>-]raději pryčEU a to hlavně ti mladí...Uvažujete vůbec?V

0 0
možnosti
Foto

Je sobota 13. července. Podpisy se dávají dohromady jen v průměru pět podpisů denně. K první tisícovce nám v tuto chvíli schází 60 podpisů. Mám k Vám čtenářům této diskuse prosbu. Zkusme během této soboty a neděle těch šedesát podpisů dát.

 Vždyť tím, že se podepisujeme pod důležitou petici, podporujeme náš stát [>-]

CITUJI "Stojíme před otázkou - chceme aby kvůli ČR Evropská občanská iniciativa nedosáhla 1 milión podpisů do konce roku 2013, či chceme našim evropským spoluobčanům ukázat že budeme znovu mezi prvními v Evropě ?

Náš podíl na společném díle je 29178 podpisů - ještě jsme daleko, ale (jen) společně to dokážeme. Sdílejte odkaz, vytiskněte si papírové podpisové archy a vyražte třeba na náměstí, na koncert či na festival, a oslovte co nejvíc lidí a poproste je o jejich podporu podpisem. Děkujeme. (Petr)" KONEC CITACE

https://www.facebook.com/EOI.ZakladniPrijem?notif_t=page_name_change

Tak jak? Petr Bouska to jasně a stručně řekl za nás, a sice naznačil, nedělejme si ostudu, že jsme burani, kteří si nepřejí žít lepší životy, které se nám nabízejí a my je odmítáme!!!? Asi se nám v marasmu líbí žít... Petr Bouska je ten mladý muž s plakátky v ruce (foto na blogu s dívkou z plakátku, tento plakátek bude i na našich ulicích), který se podílel na sbírání podpisů pro referendum za základní příjem ve Švýcarsku, kde jako rodák z Poličky, momentálně žije a pracuje v Ženevě. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151678794587171&set=pb.548807170.-2207520000.1373711268.&type=3&theater Za pomoci týmu, nasbírali potřebných 100 tis. podpisů, plus ještě deset tis. navíc. Nyní nám v ČR bude pomáhat s propagací základního příjmu a radami, jak na ulicích podpisy získávat a ZP (zákl. příjem) propagovat. Ve Švýcarsku mají dělat v brzké době referendum  ZÁKLADNÍ PŘÍJEM  si dozajista schválí, vždyť by byli sami proti sobě!  Na rozdíl od nás, si pokrok přejí, protože jsou pokrokoví.

0 0
možnosti
Foto

Je šestnáct hodin pryč, dnes se Vás zatím dostalo na tento blog bezmála čtyřista čtenářů i typů lidí, co nemají ani vůli přehrát si film.

 Jsem opravdu zvědavá, kolik z Vás se z těchto přístupů podepíše. Skutečné podpisy se denně aktualizují, je jen na nás, jak nezaváháme a jak se postavíme čelem k vlastnímu nám nabídnutému pokroku.

Jsme všichni přeci pro pokrok a zlepšení života našich občanů. Nebo se mýlím? [>-];-)

0 0
možnosti
JB

Přečetl jste to někdo celé? Myslím si o sobě, že jsem poměrně sečtělý, ale tohle jsem nedal.

Nechápu, proč všichni páchači dobra a vymývači mozků používají tolik barviček, vykřičníků, podtržených nadpisů, velikých fontů atd.

3 0
možnosti
Foto

Pane Brůno, jasně dokazujete, že zde nejde o to, zda jste, či nejste sečtelý.

Prostě si nedáte práci něco pochopit protože vás to ani nezajímá a tak si alespoň postěžujete na barvičky a vykřičníky.

Co konkrétně vy, coby "páchač dobra a vymývač mozků" jste vytvořil pozitivního? Pokud nemáte zájem o pokrok, tak alespoń se zde nezabývejte hloupými poznámkami a hanobením snahy o seznámení se s mezinárodním posunem nesystémového přežitého řádu s novým lidským systémem, který řeší všechen ten stávající již nevyhovující stav ekonomik a morálky z toho plynoucí.

Pane Brůno, nezabírejte zde prosím místo skutečným dotazům k danému tématu.

Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, nechce se mi procházet všechny ty dokumenty a přiznám se, že jsem ani nedočetl celý váš blog. Mám ale na vás dotaz. V jaké výši by podle vás měl být tento základní příjem? Charles Murray kdysi navrhoval 10000 dolarů ročního příjmu s tím, že by to nahradilo všechny ostatní sociální programy USA, včetně zdravotního pojištění.

1 0
možnosti
Foto

Není třeba se pane Chuchma omlouvat,

ten článek musí zůstat na mém blogu, ve skutečnosti byl napsán z jiného popudu, ale shodou okolností mi při psaní článku s básničkou přišla z Alternativy zdola nám zatajovaná petice. No a protože tématicky ladila s článkem, dala jsem ji pod něj. jinak by se petice nemohla jako samotný prvek zde propagovat, což je logické, blog slouží k jiným účelům. jsem ráda, že idnes petici nijak nepranýřuje a že ji dovolí zde mít, za což všem moc děkuji. je to prospěšná věc, která lidstvo skokově posune vpřed. kdybychom petici se zpožděním do ČR nepřivezli, jistě bychom se o ní dozvěděli dříve, či později z médií, což vypukne na podzim a bude po tajnostech :-)

Ostatně proč myslíte, že nám ji politici a hlavně europoslanci tají?

 Oni nepotřebují změnu systému, protože v novém systému už nebudou moci tak nehorázně krást, jako dosud a vše bude jinak, bude lepší atmosféra, lidé budou zabezpečeni, nebudou se tolik muset bát, pokud přijdou o práci atd.

Nicméně je škoda, že si nedáte ten čas a nepřehrajete si alespoň film, který vše velmi podrobně a polopaticky vysvětluje. Dokumenty nemusíte otevírat všechny, stačilo by, kdybyste klikl na jakýkoliv odkaz, např. obrázek spojených rukou, či zcela dole na větu :

 Podepišme se za ZMĚNU k lepšímu životu společnosti ;-D Jinak je více variant propočtů pro ČR na stole, ale hlavně vše bude každopádně propočteno na spotřební koš a to hlavně u chudších států, jako jsme např. i my. To znamená, že  spotřební koš, který je základem pokrytí všech nákladů, tedy nejen potravin, ale i nákladů na energie a bydlení. Může to být 10-12tis, možná 9800, čistého, míň by neplnilo to, co je cílem, tedy dát lidem jistotu smysluplného života a základ nutný k přežití... Mějte se hezky a děkuji i Vám pane Chuchmo.

0 0
možnosti
BD

Většina odsuzovatelů systému zaručeného příjmu se vůbec nezamýšlí o čem je vlastně řeč.Jde o nepochopení a nevzdělanost.Dnes třeba v Česku nikdo nepotřebuje měsíční příjem 500 000 Kč a mnoho lidí ho má. Je někdo šťastnější, když má auto za 2 mega ? Možná chvilku.Já měl auto za více než Mega a nedávno jsem ho prodal cikánům za 1000 Kč. Vyšší cenu nemělo.

Stejně tak nepotřebuji několik domů, 10 postelí, 10 televizí a jiné hlouposti. Ani klokaní brzlík mne nebaví jíst....

1 1
možnosti
JP

a to, ze neco nepotrebujete nebo nechcete vy ma nejakym zpusobem implikovat skutecnost, ze to nepotrebuje a nechce ani nikdo jiny ? vy se z nejakeho me nejasneho duvodu povazujete za nejak "vyvoleneho" rozhodovat o tom, co ostatni lide mohou vlastnit, ci co mohou chtit ?

vy si klidne zijte jako poustevnik a zivte se korinky a lesnimi plody, kdyz vas to bavi ... jenom netusim, proc by se takovym zpusobem meli POVINNE chovat i vsichni ostatni. mimochodem, "nekolik domu", respektive jeden dum s nekolika byty vlastnim, a vlastnim je proto, abych si zajistil nejakou financni rezervu do budoucna. nevidim jediny duvod, proc bych se mel techto bytu zbavovat a v duchodu zrat travu, kdyz muzu pekne v klidu vybirat najem a udrzet si stavajici zivotni uroven.

1 0
možnosti
Foto

Pokud čtete tuto dizkuzi, je nutné si sami dát jednotlivé příspěvky dohromady tak, aby na sebe navazovaly (podle data a času), protože, ačkoliv jsem vždy klikla na "reagovat" pod příspěvek, na který jsem odpovídala, vše je rozházené a není seřazeno tak, jak by původně mělo být..

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy