Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Máte pravdu: co je minimum? Pro někoho pět piv denně. Co chcete? Jaké minimum si představujete a kdo ho zaplatí? (Upozorňuji: stát to nebude, stát jen platby přerozdělí. Stát totiž nemá ručičky, aby vydělával a následně platil.)

2 0
možnosti
VH

Souhlasím, že pro ženu je prací nejdůležitější práce pro rodinu. Nevím, zda je či není "dosud není smysluplně ohodnocena". Jsem však přesvědčen, že ohodnotit práci musí ten, pro koho je konána. Tedy rodina. Je povinností ostatních členů rodit zajistit, aby ohodnocení odpovídalo.

0 0
možnosti
Foto

Ano, základní příjem takových cca 10 tisíc PRO KAžDÉHO by znamenal zreálnění žebráckých mezd, jaké jsou v Česku, díky ustrašené pracovní síle, bohužel standardem.

1 1
možnosti
MP

Základní příjem 10 tisíc pro každého by přesně vyčerpal příjmovou stránku státního rozpočtu, která činí ročně cca 1 200 mld. Kč.

0 0
možnosti
MP

Zatím průzkumy naznačují, že Švýcaři v referendu Základní příjem spíše odmítnou. No, uvidíme v létě, kdo měl pravdu ;-).

1 0
možnosti
Foto

Průzkumy jsou jedna věc, potřeby lidí druhá. Pokud jejich občan nepadá na samotné existenční dno, jako u nás, díky špatnému sociálnímu systému, zřejmě jej nepotřebují. Náš sociální systém je nelogický a nedostatečný, tudíž nefunkční. Švýcar si spoluobčany na dno padnout nenechá. Byla by to pro ně ostuda. Srovnejte s námi. Přesný opak!...Přesto si myslím, že jsou tak pokrokoví, že vědí, že Základní příjem není jen o penězích, ale že je o skutečném pokroku, patřícím do tohoto tisíciletí ;-)

0 4
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy